Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(03-06-2026, 12:09 AM)REALSHADOW Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @KardanadamEmin dostum kesinlikle katılıyorum ..Sizler gördüğünüzü yorumluyorsunuz . Onda zaten şüphe yok.. Benim derdim kısmetsizliğmiz ile ilgili.. Kaç kere direkten döndük.. La Nina bizim için kabus Amerika için elmas değerinde oldu bu sene.
Bu sıcak ve tatlı su akıntılarında okyanus kıyıları için mini buzul çağı varsayımı var . ama bu bizi pek kapsamıyor.. Olay bize kuraklık olarak yansıyor malesef. Ki bunun sinyallerini de net şekilde görüyoruz. Şehrim insanı halen olacakların farkında değil. çok çok üzücü

Doğru tespitlerin var .Bende senin bu görüşlerine katıldığımı söylemeliyim..  thumbsup
  Beğenenler:
  • Captmehmet, Hasan_iSTANBUL

(Son Düzenleme: 03-06-2026, 02:32 PM, Düzenleyen: AZOR.)

Bayram yağışlı geçeceğini tahmin ediyorum devamında Nisan ilk haftasındada soğuk ve yağışlı sistemler devam edecek.
  Beğenenler:
  • Captmehmet, Eray, Hasan_iSTANBUL, Mustafa Torun 0834

Bize soğuk akımı yapan Baltık Denizi Moskova batı Sibirya müthiş kar yağışlar ı ve mükemmel soğuk lar yaptı Moskova 100 senelik kar rekoru kırdı maalesef Kiev aşağıya keramet siz Amerika daki müthiş soğuk atakları Atlantik Okyanusuna cephe sistemleri ve İzlanda yi Akdeniz çanağı na gönderip azor yüksek basınç I İskandinav yükseği ile kafasını kaldiramayip birlesemedi kuzeyinde ki soğuklar yukarı da kalıp doguladi bizi pas geçti

(Son Düzenleme: 03-06-2026, 09:12 PM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

Hayırlı cumalar olsun.. Arkadaşlar durun yahu.. Modeller hala birşey vermiyor ama diyagramlar öyle söylemiyor.. Modellerde bugünlerdeki durgunluk bu ayın ikinci yarısına doğru oluşabilecek hareketli atmosferin ön sessizliği olarak görüyorum..Yarın ayın 7 si ve soğuk hava bugece giriş yapacak..Yağış olursa yüksek kesimlerde bir sürprizle karşılaşabiliriz..Fakat yağış sıkıntısı var Şimdilik 850 hpa sıcaklık değerleri KAR için kıyılara yeterli görünmüyorsada Mart ayı içinde birçok sürprizleri gizleyen bir aydır..Ayrıca bu içinde bulunduğumuz kısır döngü ayın ikinci yarısında değişeceğini düşünüyorum.. Diyagramlarda ayın ikinci yarısında düşüşler başladı, görüyorsunuz.Modellerdede değişimler bekliyorum.Herşey bitmiş değil,enseyi karartmayın..  thumbsup
resim

resim

resim

Hiç bir bilimsel veriye dayanmadan, sadece hissiyatım olarak derim ki ;

Benim nezdimde kış bitmiştir ( sahillere kar örtü yapma olasılığı)

Evet nadirende olsa mart ayında kar yağmıştır fakat bu geçirdiğimiz kış ayı ne yaptı ki mart'ı da örtülü yağış verecek düşüncesindeyim.

Bundan sonra efsane sistem beklemek tam anlamıyla iyimserlik olur. Umarım ve çok isterimki yanılırım.

Güzel kar yağıyor 
https://www.agli.bel.tr/canli.php

(Son Düzenleme: 03-07-2026, 05:01 PM, Düzenleyen: AZOR.)

Mart son haftadan itibaren Akdeniz kökenli yağışlara dönüyoruz Nisan ilk hafta dahil 
resim

resim

resim

(Son Düzenleme: 03-08-2026, 06:58 AM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

İyi geceler, Hayırlı sahurlar olsun..Daha önce bahsettiğim Martın ilk yarısında kurak ve normallerde, fakat ikinci yarısında pattern değişecek ve bizden yana döndüğünü göreceğiz,heran modeller değişebilir diye öngörüde bulunmuştum.. thumbsup Birkaç gündür modellerde hiçbir şey yoktu..O yüzden boşuna yazmıyayım dedim.. Baktığımda GFS gece güncellemesi Mart ikinci yarısında sistemi bize indiriyor.Umarım önümüzdeki diğer güncellemelerde istikrarlı bir şekilde vermeye devam eder..Diğer modellerde bu sitemi vermeye başladığında bu tahmin başarılı olacaktır...KAR AVCISI GÖREVDE..Bizim için henüz KIŞ BİTMEDİ.. Smile thumbsup Takibe devam..

resim

resim

resim

resim

(Son Düzenleme: 03-09-2026, 11:09 AM, Düzenleyen: snowserkan.)

(03-06-2026, 05:11 PM)Mertatakoy Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hiç bir bilimsel veriye dayanmadan, sadece hissiyatım olarak derim ki ;

Benim nezdimde kış bitmiştir ( sahillere kar  örtü  yapma olasılığı)

Evet nadirende olsa  mart ayında  kar yağmıştır fakat  bu geçirdiğimiz kış ayı ne yaptı ki mart'ı da örtülü yağış verecek düşüncesindeyim.

Bundan sonra efsane sistem beklemek tam anlamıyla iyimserlik olur. Umarım ve çok isterimki yanılırım.

Bilimsel veriye de dayansan maalesef üzülerek söylemeliyim ki; Kış sezonu demiyorum ama KAR Sezonu İstanbul ve Marmara için esasen 20 Ocak'ta bitmiştir.

Neden böyle olduğunu sanıyorum bir kaç mesaj önce yazmıştım.

ALLAH Ömür verirse seneyi beklemekten başka çare yok..

(03-09-2026, 11:08 AM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(03-06-2026, 05:11 PM)Mertatakoy Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hiç bir bilimsel veriye dayanmadan, sadece hissiyatım olarak derim ki ;

Benim nezdimde kış bitmiştir ( sahillere kar  örtü  yapma olasılığı)

Evet nadirende olsa  mart ayında  kar yağmıştır fakat  bu geçirdiğimiz kış ayı ne yaptı ki mart'ı da örtülü yağış verecek düşüncesindeyim.

Bilimsel veriye de dayansan maalesef üzülerek söylemeliyim ki; Kış sezonu demiyorum ama KAR Sezonu İstanbul ve Marmara için esasen 20 Ocak'ta bitmiştir.

Neden böyle olduğunu sanıyorum bir kaç mesaj önce yazmıştım.

ALLAH Ömür verirse seneyi beklemekten başka çare yok..
Serkan abi, merhaba, ömürler geçiyor ve bizler eski kışların hatıraları ile hayatımıza devam ediyoruz malesef. örneğin bundan 39 sene evel orta okul sıralarında iken bu tarihlerde 0 efsane 87 mart kışını yaşıyorduk. sanırım böyle bir mart kışını hele ölene kadar göremeyiz ama tabi herşey Allahın takdiri. Tüm kış sezonu boyunca özellikle burada emek verip tahminler yapan emin abi, erdoğan bey ve diğer değerli arkadaş ve abilerimize ve tabi Serkan abi size de teşekkür ederim. Ömür verirse mevla ekim-kasım gibi görüşmek dileği ile. Şimdiden Ramazan ve sonraki kurban bayramınızı tebrik ederim. Saygılar,

Konuyu Okuyanlar:
hacimuratt, 68 Ziyaretçi