| |
Selamün Aleykum.. Hayırlı, Huzurlu, Sağlıklı ve Mutlu Sabahlarınız Olsun..Bir süredir GFS nin kafasını biraz karışık bulduğundan bekleme moduna girdim.. Çünkü bu aralar çok fazla değişim gösteriyor..6 saatte bir sistemi bir veriyor,bir yazı getiriyor ve hatta hiç sistem göstermiyordu..Bu sabah biraz kendine gelmiş.. Sadece sistemi birkaç gün ileri almış..Bir sistem var ve bunu alacağız,siz benim gibi takipde kalın..Mart güzel geçecek rahat olun..
![]() ![]()
Beğenenler:
• adakar, Captmehmet, Çilingozlu, Eray, Hasan_iSTANBUL, Kartutgun, Mustafa Torun 0834, Nhgurses, snowserkan
Beğenenler:
• Captmehmet, Çilingozlu, Hasan_iSTANBUL, Kartutgun, Mustafa Torun 0834, Nhgurses, snowserkan
Arkadaşlar, şu an çok ilginç bir durumla karşı karşıyayız..Bakın size dürüstçe söyleyeyim,modellerin çoğu hiçbir sistem vermiyor, Hatta yazı getirmiş.. Sadece birkaç tanesi sistemi gösteriyor, tabii haliyle modellerdeki bu durumu gören çoğunluk kışı bitirmiş gibi sitede ilgi ve alaka haliyle düşüyor.. Bugünde hava yüksek basınç sebebiyle ılık, güneşli ve sisli,puslu..Güzel bir hava sayılır..Peki gerçekten bu böylemi olacak? Bu işin sonunda neler olacak? İşte zurnanın zırt dediği yerdeyiz..Bakalım gidişat ne gösterecek? Bana sormayın benim bugüne dek ne söylediysem arkasındayım..Her zaman söylerim ( Bende KIŞ kolay bitmez ) modellerin ve Atmosfer'in sağı, solu hiç belli olmaz..Biranda herşey değişiverir.Modelleri iyi takibedin neler değişecek göreceksiniz..Heran herşey olabilir...Bellimi olur?
Beğenenler:
• Captmehmet, Çilingozlu, Eray, Erol Bıldırcın, Hasan_iSTANBUL, Kartutgun, Mustafa Torun 0834, Nhgurses, sennedjemus, snowserkan
Emin abi enerjine hayranım sürekli pozitif olman bizide umutlandırıyor ama bu sene önce efsane soğukları gösterip ardından yazı getiren modeller malesef gösterdikleri gerçekleşti. mart ayıda buna benzer görüntülerle başladı ee doğal olarak herkesin umudu tükendi sağlık olsun forumun havası bozulmasın yeterki umarım kıyılar için mart sonuna kadar güzel bir sistem alırız ve kapanışı yaparız ????
(03-05-2026, 12:01 PM)Naczö Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Emin abi enerjine hayranım sürekli pozitif olman bizide umutlandırıyor ama bu sene önce efsane soğukları gösterip ardından yazı getiren modeller malesef gösterdikleri gerçekleşti. mart ayıda buna benzer görüntülerle başladı ee doğal olarak herkesin umudu tükendi sağlık olsun forumun havası bozulmasın yeterki umarım kıyılar için mart sonuna kadar güzel bir sistem alırız ve kapanışı yaparız ???? ALLAH'IN İZNİYLE birşeyler olacak..Bence umudunu asla kaybetme
Beğenenler:
• Captmehmet, Hasan_iSTANBUL, Kartutgun, Mustafa Torun 0834, Naczö, Nhgurses, snowserkan
Maalesef 2025-2026 Kışı Özellikle Batı illeri için ve İstanbul özelinde KAR Anlamında iyi geçmedi.
Bu tarihten sonrası içinde açık konuşmak gerekirse KAR anlamında umut vaat etmiyor. Peki bu sene neden böyle oldu? Sebebi Atlantik suyundaki (+ - +) Faz döngüsüdür. Kuzey ve güney normallerin üzerinde sıcak bir anomaliye sahipti ve dolayısıyla AZOR YB Alanı kuzey enlemlere genişleyemedi. Daha doğrusu Ana vatanından bir doğum gerçekleştiremedi. Kuzey yarım kürede genellikle soğuk alanlara tepki olarak Gezici ve isimsiz karakteri olmayan Yüksek basınçlar hakim oldu. Güncel SST( Deniz suyu sıcaklıkları) baktığımızda durum hiç değişmedi. Bu durumda AZOR Blokajını beklemek hayal olur. O iş bitti. Kış genelinde Sibirya termik yükseğinin genişleyerek blokaj oluşturma ihtimalini düşündüm ama oda gerçekleşemedi. Aşağıda gördüğünüz anomali bunlara sebep oldu. 1 Aylık ara ile 2 farklı veri ama durum hiç değişmedi.. 5 ŞUBAT 2026 ![]() 5 MART 2026
Beğenenler:
• 3uZgibi, Akın, Captmehmet, Çilingozlu, Eray, Əspəranza34, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin, Mustafa Torun 0834, Özgür, snow41
Bu durum neticesinde Devamlı atlantik üzerine biriken soğukları gördük.
Atlantikte depolanan bu soğuklar AZOR YB alanının da ezilmesine bükülmesine neden oldu. Kış geneli Aşağıdaki sinoptk gbi gerçekleşti. Polar girdabın en etkin kısmı devamlı atlantik üzerinde döndü durdu. Batıdan zaman zaman hızlı hareket eden soğuk kaçakları daha çok Batı karadeniz bölgesinde Kar yağışlarına neden oldu. Kıssadan hisse: Vermeyince Mabud Neylesin Mahmud.
Beğenenler:
• 3uZgibi, Akın, AZOR, Captmehmet, Çilingozlu, Eray, Əspəranza34, hacimuratt, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin, Mustafa Torun 0834, snow41
Öyle demeydin iyiydi be @snowserkan abi, bende 14,17 sistemi için ümitliydim şimdi sen olumsuz konuşunca benimde keyifler kaçtı
seninde dediğin gibi bu sene birşeyler hep terse gitti bu Mart ayını iyi geçiririz ümidi vardı ordada savaşın etkileri devreye girdi diye düşünüyorum, böyle bir ihtimal var mı sence önce onu sorayım ve hadi kışı Karı göremedik fakat yine Savaş ile birlikte yağışta kesildi bu bir tesadüfmü yoksa yine aynı etkenden ötürü Kış bittimi ne düşinüyorsun bu konuda inan çok merak ediyorum beni ve Forumu şu engin bilginle aydınlatırsan seviniriz.
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| 47 Ziyaretçi |

seninde dediğin gibi bu sene birşeyler hep terse gitti bu Mart ayını iyi geçiririz ümidi vardı ordada savaşın etkileri devreye girdi diye düşünüyorum, böyle bir ihtimal var mı sence önce onu sorayım ve hadi kışı Karı göremedik fakat yine Savaş ile birlikte yağışta kesildi bu bir tesadüfmü yoksa yine aynı etkenden ötürü Kış bittimi ne düşinüyorsun bu konuda inan çok merak ediyorum beni ve Forumu şu engin bilginle aydınlatırsan seviniriz.