Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

İstanbul barajlar doluluk %44. Bu dönemde %70-80’lere gelmiş olması gerekiyordu. Eğer karsız kapatırsak bu yaz çok ciddi susuzluk yaşayacağız. Yağmurla dolmuyor barajlar malesef. Buharlaşma az olmasına rağmen bu kadar doldu. İyi bir örtü yapacak kar yağışı almamız şart. İnşallah Mart ayında özlemle beklediğimiz sevgiliye kavuşuruz.
  Beğenenler:
  • AZOR, Captmehmet, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin

(Son Düzenleme: 02-27-2026, 09:24 PM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

(02-27-2026, 08:02 PM)Snow Gökhan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İstanbul barajlar doluluk %44. Bu dönemde %70-80’lere gelmiş olması gerekiyordu. Eğer karsız kapatırsak bu yaz çok ciddi susuzluk yaşayacağız. Yağmurla dolmuyor barajlar malesef. Buharlaşma az olmasına rağmen bu kadar doldu. İyi bir örtü yapacak kar yağışı almamız şart. İnşallah Mart ayında özlemle beklediğimiz sevgiliye kavuşuruz.

Gayet güzel bir yorumlama olmuş..Daha Şubat ayı bile bitmedi..Mart ayı daha henüz girmedi ve içinde birçok sürpriz bulundurma şansına sahip bir aydır..Yaşanıp bitmeden kışı bitti gözüyle bakmayı bende kendi şahsi fikrim olarak doğru bulmadığımı söylemeliyim..Bu aralar atmosfer kaynar kazan gibi karmakarışık bir durumda..Buda bize şunu söyler..Bu ay içerisinde heran herşey olabilir..KIŞ BİTMEDİ arkadaşlar..Şuan bile KAR sınırında günler yaşıyoruz.. Modeller ummadığınız bir anda beklediğimiz güçlü bir sistemi heran gösterebilirler..Bu günlerdeki modellere bakıp erken karar verilmemeli..Benim naçizane görüşlerim bu yönde, hemde açık ve net.. thumbsup
  Beğenenler:
  • AZOR, Captmehmet, Eray, Əspəranza34, Hasan_iSTANBUL

(Son Düzenleme: 02-27-2026, 09:29 PM, Düzenleyen: Hasan_iSTANBUL.)

@realshadow Burak kardeşim Forum için diğer arkadaşlarım gibi bizlere desteği çok olmuştur o yüzden kendisi bundan böyle Yardımcı Admin olarak bizlere katkı vermeye devam edecektir kendine yeni görevinde başarılar dilerim.
  Beğenenler:
  • 3uZgibi, AZOR, Captmehmet, Eray, Əspəranza34, KardanadamEmin

(Son Düzenleme: 02-27-2026, 09:41 PM, Düzenleyen: AZOR.)

Dün 1 bugün 2 etti ıcon daha önce tahminini yaptığımız sistemi takdim etmeye devam ediyor 
resim

Gfs bekleyin iyi haberlerimi diyor
resim

Ecmf uzun vade Süper
resim

Arkadaşlar bence KIŞ bitirmek için henüz çok erken..Bakın Martın ilk haftasından itibaren neler olabileceğini kestirmek inanılmaz mutlu eder insanı.. Birşeyleri bitirmek çok kolaydır,biz zor olanı seçtik ..Bakın modeller bu aralar fırıl fırıl dönerken...Akşam GFS güncellemesi gayet olumlu .Heran HERŞEY OLABİLİR...

resim

resim

resim

(Son Düzenleme: 02-27-2026, 09:52 PM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

Bakın ECMWF ne diyor? Bu Efsane modeli görüpde KIŞ bitirmek....Ne diyeyim bilemedim.. Smile thumbsup
resim

Bayramda havalar bugünden daha soğuk görünüyor 
Not değişime açık 
resim

(Son Düzenleme: 02-27-2026, 10:00 PM, Düzenleyen: REALSHADOW.)

Sevgili @AZOR ve sevgili @KardanadamEmin  ..  Bu kış o kadar çok hayal kırıklığı yaşadık, o kadar çok direkten dönen sistemler gördük ki artık bir iki gün sonra net geleceği düşünülen sistemleri bile alamadığımız için 10-15 günlük beklentiler içimizde bir ateş yakmıyor, yakamıyor.. Tabi ki kabahat kesinlikle ve kesinlikle sizde değil. Sonuçta siz de gördüğünüzü , anlayabildiğinizi yorumluyorsunuz. . Beri yandan GFS ve ECMW de bizle dalga geçer gibi bir veriyor bir kaybediyor sistemleri.. Kala kala bize ya kısa süren bir ayaz ya da soğumaya yetişemeyen yağmur kalıyor. Tabi ki ne gelirse gelsin sineye çekmek zorundayız .. Sonuçta Rabbimiz ne derse o olur. İçimi tek avutan şey mevsimlerdeki ayların 1 ay kaydığını düşünmem . Bence Mart ayı özel bir ay olacak bizim için..Eğer tahminim doğruysa kış mevsimi kadim şehrimiz İstanbul için bütün şovunu mart ayına saklıyor.. En azından ben öyle ummak istiyorum.. Dualarımızı eksik etmeyelim. Rabbim sen de bu kadar kar sever İstanbul ahalisinin kar yağması için ettiği duaları kabul eyle !

(02-27-2026, 09:59 PM)realshadow Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sevgili @AZOR ve sevgili @KardanadamEmin  ..  Bu kış o kadar çok hayal kırıklığı yaşadık, o kadar çok direkten dönen sistemler gördük ki artık bir iki gün sonra net geleceği düşünülen sistemleri bile alamadığımız için 10-15 günlük beklentiler içimizde bir ateş yakmıyor, yakamıyor.. Tabi ki kabahat kesinlikle ve kesinlikle sizde değil. Sonuçta siz de gördüğünüzü , anlayabildiğinizi yorumluyorsunuz. . Beri yandan GFS ve ECMW de bizle dalga geçer gibi bir veriyor bir kaybediyor sistemleri.. Kala kala bize ya kısa süren bir ayaz ya da soğumaya yetişemeyen yağmur kalıyor. Tabi ki ne gelirse gelsin sineye çekmek zorundayız .. Sonuçta Rabbimiz ne derse o olur. İçimi tek avutan şey mevsimlerdeki ayların 1 ay kaydığını düşünmem . Bence Mart ayı özel bir ay olacak bizim için..Eğer tahminim doğruysa kış mevsimi kadim şehrimiz İstanbul için bütün şovunu mart ayına saklıyor.. En azından ben öyle ummak istiyorum.. Dualarımızı eksik etmeyelim. Rabbim sen de bu kadar kar sever İstanbul ahalisinin kar yağması için ettiği duaları kabul eyle !

Burak KARdeşim..Düşüncelerini yerinde ve ayağıyerebasar buluyorum..Evet sezon başından beridir birtakım yağış ve yetersiz soğuma ile ilgili talihsizlikler yaşamadık değiliz..Fakat bu demek değil ki çok kötü bir KIŞ geçiriyoruz..KAR gördük, yeri geldi örtüde gördük..Gerçi bu KIŞ yapısı ile ilgili değerlendirmeleri enaz Nisan sonunda yapmamızı daha doğru olacağını düşünüyorum..Daha önümüzde yaşanması gereken neredeyse iki aylık bir süre daha var..Hele bi görek şu günleri, sonrasına bakarız.. Smile thumbsup

@KardanadamEmin nisan için bir şey diyemem illa ki soğuk yağış olur ama bizim özlediğimiz şeyleri verir mi orası için pek emin değilim. Ama mart için gerçekten beklentim var. Ama bir de şu var ..Derler ya dervişin fikri neyse zikri de odur.. Biz kar sevdalısıyız. Ummaktan yorulmayız ama ister istemez bezginlik de hayal kırıklıkları da var içimizde. İnşallah biz kar tutkunlarını zevkten dört köşe edecek güzel bir mart ayı yaşarız.

Konuyu Okuyanlar:
Kerimoglu, Mustafa Torun 0834, 83 Ziyaretçi