| |
Artık MART' tanda bahsedilmeye başladıysak, o ayın anlam ve önemini gösteren modellerde benden gelsin..Eeee atalarımız ne demiş? MART KAPIDAN BAKTIRIR, KAZMA, KÜREK YAKTIRIR...Bu sene MART Kapıdan değil, bacadan baktıracak, Kazma, kürek değil,yanında halı, koltuk, sehpa vb..Ne bulunursa yakılacak .Ahanda ilk modeller..
![]() ![]()
(02-02-2026, 03:33 PM)тaяaηтυℓa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Çevrimiçi тaяaηтυℓa Merhabalar dostlar günler öncesinden ifade ettiğim sistem 1 2 gün ileri geri oynama olabilir demiştim malumunuz. 3 hafta öncesinden bu sistemi sizlere müjdeledim şimdi de bahsetmiş olduğum tarihlerde birkaç gün ileri geri (modellerde bile oynama oluyor malumunuz) güzel bir soğuk ve karlı hava yola çıktı geliyor. Bu saatten sonra Düzcede öyle ya da böyle kar göreceğim inşallahu teala. İstanbul için umarım güçlenir. Aifs modeli sonlarda 87 yi bile gömecek bir sistem öngörmüş ancak bu haliyle gelmesi çok zor. Bu arada Gcgfs modelini pek kimse bilmiyor ama ona da bakarsanız wetterzentralede sağlam blokaj vermiş. Ecmwf de mutabakata vardı sonuçta sistem cepte ama gücü değişken diyagramlar kafa karışık. Ao nao sağolsun beni yanıltmayacak günler öncesinden bu sistemi modellerden önce kadraja soktu. Şimdi bekleme zamanı. Tarantula örümceği tarih verdi mi evel Allahın izniyle o sistem ama öyle ama böyle gelir. Hayırlı olsun. Şubat son hafta hareketli geçecek yağışlar da gayet güzel kuraklık bu yıl için sorun olmaktan çıkacak Ege ve Akdeniz Güneydoğu gayet güzel yağış aldı şelaleler ortaya çıktı kuruyan dereler taştı. Ayrıca yağışlar devam durmak yok hadi hayırlı işler bol güneşler pardon karlar yağmurlar. Bu sitede Azor denen bir yüksek basınç var nihayet tarantula örümceğinin ısrarlı çıkışlarına dayanamadı en sonunda çıkması gereken yere doğru yola çıkmaya başladı. Ramazanı Azor İskandinavyada geçirecekmiş orada günler daha kısa oluyor oruç da daha kısa oluyor o yüzden sahur iftar orada yapacak. Azor Ramazan pidesi olup bize doğru gelmeyecek oralarda kalacakmış bizde pidelere bu yıl çok zam oldu diye oralarda pide olacak inşallah.
AiGFS 'den yürek hoplatan, zıplatan modeller geldi..Bu modelleri göreceğimizi herkesin bu KIŞ tan umudunu tam kestiği medyada ve hava sitelerinde maalesef KIŞ bitti haberlerini verdikleri, geçtiğimiz 10 gün önceki günlerde ısrarla söz ediyordum, kimseler bu uyarılarımı pek dikkate almadığınıda gözlemledim.. Modeller bile yeri geldiğinde günde 40 takla atarken koskoca Şubat ve Mart ayının yapabileceği sürprizleri hiç hesaba katmadan KIŞ ı bitti gözüyle bakmanın hata olacağını umarım anlamışlardır..
Emin Bey Nisan 15 gelmeden kışı bitirmem bunun örneği geçen senedir o yüzden hiçbir şey gözükmese de gözükse de her zaman devam
Beğenenler:
• 3uZgibi, adakar, BABA, Burak1980, hacimuratt, Hasan_iSTANBUL, Kartutgun, kral, Mustafa Torun 0834, REALSHADOW
Beğenenler:
• adakar, BABA, Bokers, Erol Bıldırcın, hacimuratt, Kartutgun, kral, Mustafa Torun 0834, Naczö, scream
Selamünaleyküm hayırlı sabahlar Vay be Uzun sürelerdir beklediğim, ay ortasından sonraki patternin değişmesi ve efsane potansiyeli taşıyan sistemlerin gelebileceğini söyledim hep söyledim ama bu kadar da güzelleşeceğini inanın ben de tahmin etmemiştim.. Beklediğimdenin üstünde güzel gelişmeler var.. geçmişteki günlerde ısınan havayı görüp Şubat'ı, hatta KIŞ ı bitirenler bunları görünce neler düşünüyorlardır bilemiyorum...Eeee sabırlı olmak, özveriyle havayı takip etmek böyle güzel sonuçlar verebiliyor..Modeller bozduğunda hemen kış bitirme havalarına girenler şimdi beni ufakdan anlıyorlardır diye düşünüyorum..Bakın sabah ECMWF ne vermiş..Dahada güzel gelişmelerde olabilir..Siz bizi izlemeye devam edin üzülmezsiniz..
![]()
Arkadaşlar.. ECMWF'DEN GOL SHOW GELDİ.. ANLATMAYA GEREK YOK GÖRÜYORSUNUZ..
![]() ![]() ![]() ![]()
Beğenenler:
• adakar, ahmet/cengiz, AZOR, Erol Bıldırcın, Galandar16, Hasan_iSTANBUL, kral, Mustafa Torun 0834, |
| Konuyu Okuyanlar: |
| snowserkan, 34 Ziyaretçi |