Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Arkadaşlar katılımlarından ve siteye katkılarından dolayı @Özgür @kral @hasanshn arkadaşlarımız Usta üye konumuna getirilmiştir hepsine hayırlı olsun diyorum.

Ecmf beklenenen  kutup girdabının yavaşlaması + stratosfer ısınması kaynaklı  ay ortası sisteminin yansımaları devam ediyor 
resim

Günaydın teşekkür ederiz ben de bu sabah yine GFS arkadaşımızın ısrarıyla hatta bi tık daha iyi haliyle başlamak isterim güne Smile

resim

Bu Sistem gösterilen yağış miktarının 2 katına ulaşacağı yerler olması muhtemeldir ben bu yağış haritasına katılmıyorum
resim

(Son Düzenleme: 01-31-2026, 10:29 AM, Düzenleyen: Erol Bıldırcın.)

(01-31-2026, 10:18 AM)AZOR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ecmf beklenenen  kutup girdabının yavaşlaması + stratosfer ısınması kaynaklı  ay ortası sisteminin yansımaları devam ediyor 
resim

Erdoğan günaydın. Kolay gelsin kutup takı strarosfer ısınması dan sonra soğuklar Sibirya üzerinden Avrupa ya akıp sonra cephe olarak Türkiye ye mi gelecek

@snowserkan bey Hasan bey azor ve KardanadamEmin ve diğer tahminici arkadaşlar daha iyi bilir
Bizim icin bence en önemli ilk etken kuzey amerikanın batısında ki o ısrarcı yb ala inin (kutup soguklarini o bölgede ye sikistiran ve dolaysiyla atlantige ab pompalayan)yönünü kanadanin kuzeyine doğru hamle yapmasını beklememiz gerekiyor ki set oluşturup o bölgeye soğukların inmesini en azından daha az soguk kacaklarinin olmasini icin önemlidir.tipki bizim azor gibi o yb orda olduğu sürece soğukları o bölgeye indiriyor.
Hal boyle olursa atlantikteki ab ler kısmen etkisini azaltacak azor daha rahat bati avrupa doğru hamle yapip şubat 15 sonrası bize kutuplarin dağılması ile inşallah cok iyi soguklar ala biliriz.
İnşallah doğulu jet rüzgarlar fazla negatife doğru hamle yapmaz
Bati avrupa riski en azından şubat ikinci yari lehimize olsun.

@Erol Bıldırcınçok zor bir soru 4 gün önce sorsaydınız Avrupa üzerinde oradanda Balkanlar diyebilirdim bugünkü veriler Portekiz açıklarındaki ve uzun bir zamandan beri süren a.b lerin etkisini kaybedeceğini işaret ediyor buda azorun İngilterenin kuzeyine yükseleceğini gösteriyor,bu gerçekleşirse gene aynı senaryo ama çok güneye inemeyen ilk soğuk atak arkasından da Şubat 20 civarı beklenen soğuk hava dalgasını bekliyorum

Not ne olaksa bu kışa dair yani saf kar görebileceğimiz sistemler Şubat 20 Mart 15 arasında olacak
  Beğenenler:
  • Barbegazi, Burak1980, Erol Bıldırcın, Ftherdem, Kartutgun

Azor ozaman sistem mübarek Ramazan bereketi ile geliyor demekki
Karlı ramazan bizi bekliyor
  Beğenenler:
  • AZOR, Burak1980, Captmehmet, Ftherdem, Kartutgun

resim resim

Gerçekten böyle tatlı ve güzel yağmur yakışır . Barajlar için de güzel.

Pendik Aydos bugün bu halde.
"Gel ey sevgili, gel! Ne olursa olsun yine gel!!"

Beğenenler:
  • AZOR, Erol Bıldırcın, Ftherdem, hacimuratt, Kartutgun

Bütün tarihler bloke edilmiş napcam ben şimdi Şubat Mart ayında tahmin olarak yaktın Azor beni
  Beğenenler:
  • AZOR, Barbegazi, Erol Bıldırcın, Ftherdem, Kartutgun

Konuyu Okuyanlar:
taboo1, 46 Ziyaretçi