Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(Son Düzenleme: 01-25-2026, 06:06 PM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

(01-25-2026, 05:49 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Herkese Merhaba,

Biraz yoğun, Biraz isteksiz. Biraz can sıkıntısı ve Biraz hedefsizlik karışımlarından ortaya bir tabak yaptığınızda elde edeceğiniz sonuç çok lezzetli olmayan ama mecbur yemek zorunda olduğunuz yemek gibi bir şey oluyor.
Şu an öyleyim ve içimden bir çok şeyi yapmakta gelmiyor.

Genelde geçici durumlardır bir müddet devam eder ve sizi bir olay veya farklı bir durum karşısında terk eder bu sıkıcılık.

Neyse.. Kısaca bu aralar ben buyum. Nea

Modellere ve havalara gelirsek.
Ani ve keskin dönüşleri modellerde artık görmeye başlayacağız.

Ani stratosfer ısınması, bölünmesi veyahut ta yer değiştirmesi gibi durumlarda ki bunlar her zaman olmayan absürt değişimlerdir.
Üst seviyelerdeki bu durum daha alt seviyelere modeller tarafından daha sonra olacakları önceden gösterebilme kabiliyeti özellikle böyle değişimlerde yok denecek kadar az veri girilmesinden dolayı çok mümkün değildir.

Bir üstte yazdıklarımı eminim bir çok kişi akıl süzgecinden geçirse de anlayamadı. Smile

Öyleyse; 

Modeller alt seviyelerdeki olası hareketleri güncel başlangıç verileri girilerek denklemlendirirler. Yani bu verilere üst atmosfer değişimleri girilmez.
Hele ki Üst seviyelerdeki Majör hareketler aktif duruma geçerse siz modellere modeller de bu değişime  (söz meclisten dışarı) mecazen. Öküzün trene baktığı gibi bakar ve baktırırlar.
Çünkü modeller daha çok alt seviyelerdeki hava değişimlerini anlık sinoptiğe günlük başlangıç verileriyle start verdikleri için yarın olacaklardan bihaber dirler.

120. saat Paternin değişim saatidir.
120. nci saat her şeyin başlangıcıdır.

Sadece 10 ve 50. hpa verileri bile bunu ayan beyan göstermektedir.

Soru sormaya gerek yok. Verilen tarihler belli. Şubat başından itibaren KIŞ'sa KIŞ,  KAR'sa KAR.

Modellerinde ne kadar dönek olduğunu göreceksiniz inşallah.

Herkes ALLAHA EMANET..

50 hpa

resim

resim

İşte tahmin, işte baklava tadında haberler, işte bu BEA .Bana bunlarla gelsinler.. Günlerdir bunları anlatmaya çalışıyorum yazmaktan çenem patladı..Şubat gelmeden şubatın üçde ikisinden birşey beklemeyenlere gelsin..Klavyene ve yüreğine sağlık değerli KARdeşim.. Smile thumbsup thumbsup thumbsup

Alıntı:Şubat gelmeden şubatın üçde ikisinden birşey beklemeyenlere gelsin

Kimin ne dediğine hiç bakmadım. Eğer ki,  Şubat'ın ilk haftasından yada yarısından hatta daha ileri giderek Şubat ayını bitirenler olduysa, Beni bulsunlar. Arasınlar beni bulsunlar. Ankara beni bulsun. Askeri politikayla ne oynuyosun. tutukla hepsini gitsin bitsin. Smile

Şaka bir yana kendini prof sanan herbokolog edasıyla kışa ayar veren tipler. Onlar sadece modelcidirler, diyagramcıdırlar. uzun vadeye akıllarınca projeksiyon tutarlar.

Onların hiç bir yorumunda kendi bilgi birikimlerini veya şeytanın ayrıntıda gizlediği verileri veya gelişmeleri hiç bir tahminlerinde göremezsiniz. Çünkü öyle bir bilgileri bulunmamaktadırlar.

Dönemin boşluğunda yaptıkları bir kaç atmasyon denk gelmiştir ve parsayı götürmüşlerdir. :SmileALLAH Daha çok versin.. 

Şubat bitirenlere, Modelcilere itibar etmeyiniz.

ABD de New York Times Square meydanındaki kar yağışını canlı izlemek isteyenlere gelsin

https://www.earthcam.com/usa/newyork/tim...am=tsrobo1

(Son Düzenleme: 01-25-2026, 07:42 PM, Düzenleyen: AZOR.)

Bu Şubat bana 87  hatırlatıyor bu veriyi sevemedim ancak arkasından gelecek ayıda merak ettirmiyor değilim 

Not:bu veriler Şubat'ta kar yağmayacak anlamına gelmiyor bazı günler mevsim normallerinin üstünde olacağı anlamına gelir tabi her sıcaklık artışından sonra bize sert sistemler geldiğinide hatırlatayım
Noa verileride değişime açıktır 
resim

resim

(Son Düzenleme: 01-25-2026, 08:00 PM, Düzenleyen: тaяaηтυℓa.)

Serkan patron beni usta tahminci yaparsanız sevinirim şimdiden teşekkürler

Usta yorumcu olunca kendimi gazeteci gibi hissediyorum.
  Beğenenler:
  • Akın, Erol Bıldırcın, KardanadamEmin, Kartutgun

(Son Düzenleme: 01-25-2026, 09:12 PM, Düzenleyen: AZOR.)

4 Şubat'ta kadar ülkemizin batısı bereketli yağışlar geliyor 
Antalya 350 kg
İzmir 150 kg
İstanbul 56  kg
resim

(Son Düzenleme: 01-25-2026, 09:41 PM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

Arkadaşlar..Stratosfer ısınması sebebiyle Kutuptaki dev girdap parçalandı!
Şu an üst atmosferde Stratosferde çok büyük bir farklılık yaşanıyor.Normalde kutup üzerinde duran soğuk hava deposu, ikiye ayrıldı.Aşağı doğru inip orta enlemlere yayılma ihtimali çok yükseldi.Türkiye hattı
soğukların hedefi olacak..Uzun süredir bekliyoruz bu olguyu..
KAR ve sert soğuk alabiliriz .Bu tarz soğuklar boş gelmez..EGE'de alçak basınç oluşumu işi çözer, yağış sorun olmaz..
Denizlerle buluşursa: yoğun KAR olur..Üst atmosferde büyük bir kapı açıldı.Soğukların önü açıldı.. Türkiye bu süreçte hedefte. Beklediklerimiz bir bir gerçekleşiyor.. Takibe devam ediyoruz.. thumbsup
resim

(01-22-2026, 11:12 PM)Hasan_iSTANBUL Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 3 gündür takip ettiğim  9, 10, 11, 12, Şubat göz kırpmaya başladı değişim olmadan geliyor kuvvetli bir sistem şubatta 2 efsane neden olmasın diyorum daha 19 gün var, takibe devam....

@snowserkanabide 9 Subatı işaret ettiyse benim adıma söylenecek söz günler öncesinden söylenmiştir. Şubatı bitirenlere gelsin. Tongue thumbsup

(Son Düzenleme: 01-26-2026, 12:40 AM, Düzenleyen: Hasan_iSTANBUL.)

Bu diyagrama iyi bakın bir daha göremeyeceksiniz, merak edenlere ben bundan sonraki güncellemeleri söyliyim hamak değil resmen salıncak geliyor demedi demeyin en kalın kışlıkları çıkarın uzun bir müddet lazım olacak.Smile thumbsup
ates ates ates ates ates

(Son Düzenleme: 01-26-2026, 02:18 AM, Düzenleyen: AZOR.)

12 Mart kadar toplam kar yağışı tahmini 
Değişime açık 
resim

Konuyu Okuyanlar:
AZOR, 25 Ziyaretçi