Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(08-29-2025, 02:27 AM)AZOR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Eylül ortası Avrupa'ya yada bizim coğrafyaya soğuk sistem geliyor ve hatta yüksek rakımlı bölgelerin kar göreceği takipte kalın. ates

29 Ağustos tarihinde yaptığım tahmine ek Karadeniz bölgesinde bir çok noktasında sel feleketleri adım adım geliyor  tedirgin

(Son Düzenleme: 09-16-2025, 08:27 AM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

Selamünaleyküm..Hayırlı sabahlar..Arkadaşlar Önümüzde bu ayın 18, 19,20 ve ayrıca ay sonunda 27'sinden sonra 27-28den 30 una kadar yeni  iki tane soğuk atağımız var.. Gerçekten sezon güzel başlıyor kışa erken giriş yapabiliriz..Aysonu gelecek SOĞUK DALGALAR daha sert ve bol yağışlı gibi görünüyor.. Hadi hayırlısı diyelim.. thumbsup 
resim

Önümüzdeki hafta ortasından itibaren yurdumuz serin ve yağışlı havanın etkisine girecek sıcaklıklar normallerin 5 6 derece 6na inecek etkili yağışlar söz konusu sonbahar fragmanının ilk yayınını izliyeceksiniz.14 ünde yaptım tahmini bugün mgm ne yazmış. 6 12 derece düşecek demiş sıcaklıklar perşembeden itibaren. Biz burada günler öncesinden dedik mgm abi ayıp oluyor ama bak şimdi.
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, KardanadamEmin

(Son Düzenleme: 09-17-2025, 12:38 AM, Düzenleyen: AZOR.)

Aysonu için takibe değer sistem belirtileri 
resim

resim
  Beğenenler:
  • adakar, bulcelik, Burak1980, KardanadamEmin, Özgür, snowserkan

(Son Düzenleme: 09-17-2025, 09:59 AM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

Arkadaşlar, selamünaleyküm hayırlı sabahlar.. Bu akşam saat 7'den itibaren Balkanlar üzerinden  kuvvetli Karayel sıcak havanın üstüne başlayacağı için sıkıntılara yol açabilir sezonun ilk soğuk hava dalgası bu akşamdan itibaren ufak ufak giriyor.. Grafiklerdede görüldüğü üzere hayli etkili bir sistem gibi duruyor..Çatı uçmaları vb sıkıntılara karşı dikkatli olunmalı..
resim

resim
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, Burak1980, karseven_, Özgür, realshadow, snowserkan

(Son Düzenleme: 09-17-2025, 10:50 AM, Düzenleyen: snowserkan.)

Soğuk Cephe Sıcak cepheden hızlı hareket ettiği için Onu yakalıyor.

resim
resim

Cephe ölmeye başladığı son aşamasında Oklüzyon cephe dediğimiz cephe şekline dönüşüyor..

Burada Sıcak havayı yukarı çekiyor kuvvetli bir şekilde..

resim

resim

Normalde böyle bir durumda aşırı bir yağış beklemeyiz. 
Ancak Sıcak sektörde aşırı sıcak ve görece fazla nem var ve bu Soğuk tarafından yukarı vakumlanıyor. (Bunu Oklüzyona döndüğü için anlıyoruz.)
Yer kartlarında Trof oluşumuda göze çarpıyor (Oklüzyonun hemen kuzeyinde) . Havada oluşan bu oluk ta fazlaca yağış vardır. Yağış burada fazlaca birikmiştir.

Modellerde gösterilenden çok daha fazla yağış olacaktır.
Yer çok sıcak. 1500 metrede 6-8 dereceler ölçülecek.
Yer seviyesi 20 derece 1500 metre 6 derece arada 14 derecelik bir fark var.
3000 metrede ise -3 derece ila 0 derece arasında giden gelen bir sıcaklık var.

resim

Yer seviyesi ile 3000 metre arasında 25 dereceye yakın bir fark var.

Kuvvetli Yıldız Rüzgarı göreceğiz.
Kastamonu'nun 1000 metreyi aşan alanlarında azda olsa KAR ihtimali var.

Sonuç olarak Belli noktalara aşırı yağış düşebilir. 
Trof Deniz üzerinde kalırsa Yağışın çoğu denize düşer.

Kastamonu Pınarbaşı ilçesindeyim. Bi kaç gün kafa dinlemeye geldim. Memelketime. Sıcaklık bugün 25 derecelerde geceleri 7-8 derecelere düşüyor. Bakalım yarın neler göreceğiz. Sabırsızlıkla bekliyorum
  Beğenenler:
  • AZOR, Özgür

resim

(Son Düzenleme: 09-17-2025, 03:36 PM, Düzenleyen: AZOR.)

(09-17-2025, 01:13 PM)karseven_ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kastamonu Pınarbaşı ilçesindeyim. Bi kaç gün kafa dinlemeye geldim. Memelketime. Sıcaklık bugün 25 derecelerde geceleri 7-8 derecelere düşüyor. Bakalım yarın neler göreceğiz. Sabırsızlıkla bekliyorum

Ben küre ilçesi deyim sabah saat  8 de  2 dereceydi şuan 17 derece cuma günü eğer yağış geceye denk gelirde kar görmeyi umut ediyorum Rakım 1200 metre

Ayrıca bu hafta çok zıt mevsim geçişleri yaşayacağız 

Perşembe 
resim

Salı 
resim
  Beğenenler:
  • adakar, Çilingozlu, Əspəranza34, karseven_, Özgür

Azor cevap ver seçeneğini göremedim. İlçe merkezi 800 metre civarı. Benim köyde tahminim 900 metre. Bakalım neler göreceğiz. Sen benden daha yüksek bi konumdasın.
  Beğenenler:
  • AZOR

Konuyu Okuyanlar:
3uZgibi, Alp 1903, BabaKAR, Barbegazi, coskunnkartal, Əspəranza34, fanatik, Kartutgun, realshadow, sirgalton, zemherir, 26 Ziyaretçi