Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Azor YB Alanının yükselmesi gereken alanlarda AB'ler cirit atıyor.

Negatif AO İşte, Arktik salınım Avrupa boyunca güney'e akıyor.
Bu durumda AZOR Yok ortada, Kuzeyde sıkışan YB'ler, Negatif NAO.

Güney'de bulunan AB Alanları saatin tersi yönündeki hareketi ile güneydeki sıcağı taşıyorlar.

Negatif AO deseni böyle bir şey.

Avrupa'yı işgal edecek kuzeye çıkacak AZOR lazım.
Ay sonuna kadar bu olmayacak.

resim

(Son Düzenleme: 11-18-2018, 11:07 AM, Düzenleyen: snowserkan.)

Güney'e inen Yukarı seviye düşüğünün neden olduğu depresyon alanı, Kuzeydeki Yükseği sıkıştırarak şeklini bozuyor.
Hem bunu yapıyor hemde AZOR'un bağlantısını kesti.

Oldukça inatçı, bir süre daha engelleme yapacak orada.

resim

Zaten kaç gündür modellerde gözükenler Kasım ayı icin bizim coğrafyaya hayal mahsülüydü..Simdi normalini buldu..Hepimiz kar sevdalısı olduğumuzdan modellerde mavilikleri görünce hemen gaza geliyoruz.
  Beğenenler:
  • ersel candan, mehmet karsever, snowserkan

Merhabalar arkadaşlar ve özellikle sayın snowserkan ve kardanadamemin. Wowturkey den tanışıyoruz aslında ve sizlerin tahminlerini resmen özledim Smile Bu kış için beklentileriniz neler acaba? Saygılar ❄️❄️?
  Beğenenler:
  • adakar, KardanadamEmin, mehmet karsever, sahinok, snowserkan

(11-18-2018, 11:35 AM)snowlover1907 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar arkadaşlar ve özellikle sayın snowserkan ve kardanadamemin. Wowturkey den tanışıyoruz aslında ve sizlerin tahminlerini resmen özledim Smile Bu kış için beklentileriniz neler acaba? Saygılar ❄️❄️?

Merhaba hoşgeldiniz.

Kullanıcı adınızı anımsıyorum. thumbsup

Kış ile ile ilgili olası basınç dağılımı nasıl olabilir? neticesinde ülkemiz nasıl etkilenir?
Bölge  bölge değerlendiririz.

İnsanların anlayabileceği bir tahmin yapmak istiyorum.

Örümcek ağlarına benzer haritalar, Bilinmeyen jargon kelimeler, İnsanların ne manaya geldiğini bilmediği kısaltmalar vs kullanmayacağım.

Öz, sade ve anlaşılır olmalı.

MGM önümüzdeki hafta özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni yağışlı gösteriyor, inşallah sasirmazlar tahminlerinde
  Beğenenler:
  • snowserkan

(Son Düzenleme: 11-18-2018, 01:23 PM, Düzenleyen: snowlover1907.)

Tamamdır üstat @snowserkan
  Beğenenler:
  • snowserkan

Ben Karın yağma ihtimalini en az Kar yağışı gibi sevdim.Belki kanada'da yaşasam bu tutku hiç olmayacaktı.Bulunduğumuz coğrafya ekstrem boyutlarda hava olayları için uygun değil.O yüzden burası İSTANBUL tarihler boyunca önemini korumuş metropol. 
Sevgi Saygı çerçevesinde ,insanların kar yağışı ihtimallerini  yaşayacakları bu siteyi kuran başta SNOWSERKAN  olmak üzere emeği geçen herkese binlerce teşekkür ederim.

merhaba arkadaşlar istanbul şehir merkezinde deniz kıyılarında dahil 80-90cm kar bırakacak bir sistem lazım en azından 2 senede bir ama nerdeeee 1987 den beri tık yok yoksa bunun dışında benim gibi kar hastasını diğer şekiller pek tatmin etmiyor.bir arkadaş kanadadan bahsetmiş ben 2 sene kaldım hatta sadece toronto vancuver ottawa gibi yerler değil coldfoot,aklavik inuvik,tuktoyaktuk,yellowknife,taloyoak gibi yerlerin olduğu kuzey kanadaya da gittim tabi bunlar benim kar manyaklığımın sonucu.buralar kışın -50 hatta -60 -65 leri gören yerler.buralarda buyük kamyonlar ve tırlar donmuş oknanus ve göllerin üzerinden giderek yük taşımacılığı yapıyor ve bu insanlara buz kamyoncuları deniyor.BU kişilerden bir kaçı ile de konuşma fırsatı buldum.yılın 6 veya 7 ayı böyle.benim gördüğüm en düşük sıcaklık tuktoyaktukta -62 derece.tükürsen buz tutar derler ya ama tükürmeye pek fırsatın olmuyorSmileEğer bu bölgelerde hava -15 -20 olursa adamlar oo hava sıcak diyorSmilehaa birde daha komik bir olay var -50 de hasta olmadım ama istanbulda dönünce 12 derece hasta oldum 2 gün hastanede yattımSmiletabi istanbulda böyle kışlar olması imkansız en azından benim ve sizin gibi karseverleri tatmin edecek birşeyler olsa çok mutlu olacağız.herkese selamlar saygılar

Merhaba dostlar dün de dediğim gibi diyagramlara bakmak en güzeli nitekim sinyal başladı salı akşamı ay sonu aralık ilk hafta şekillenir cuma akşamı da %70 netleşir olacaklar.

Konuyu Okuyanlar:
Snowsedat, 81 Ziyaretçi