Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Arkadaşlar daha önce de söyledik olumsuz yorum yapanları banlayacağımızı ama bizi dikkate almayan kişiler bu davranışlara devam ediyor, veri paylaşmadan bu kış kötü, sistem çöp vs. gibi cümleler kuran kişiler banlanıcaktır, o paylaşımı yapan kişide banlanmıştır.

Guneyimiz sicak ataklar ile dolu ay sonu sistemi gelecek ancak kisa sureli olacak gibi duruyor, aralik ocak subat daha neler neler gorecegiz Smile
  Beğenenler:
  • ThunderSnow

serkan abi genel kış değerlendirmeni (tahminini) bekliyoruz dört gözle.

Bu adam benim diğer KARdeşim....Bendeniz KARDANADAM, buda benim kankim......tanıştığınıza memnun olmuşsunuzdur umarım.... Big Grin Spiteful Smile thumbsup          https://www.facebook.com/SevereWeatherTu...50811/?t=4
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, Captmehmet, fook, Özgür, sahinok

GFS haftasonu saçmalamasına devam ediyor, kaale almıyoruz..... Undecided     http://modeles.meteociel.fr/modeles/gfs/...384.png?12
  Beğenenler:
  • AZOR

Kotumu eminbey uzgun
  Beğenenler:
  • KardanadamEmin

(11-17-2018, 08:13 PM)Parkinozkn Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kotumu eminbey uzgun

Kötü değil, tam saçmalıyor, her güncellemesi farklı, başımız dönüyor artık...Gece KIŞ veriyor, sabah yaz geliyor, öğleyin sonbahar, akşam ilkbahar, gece tekrar KIŞ, Bu ne rezalet, böyle tahminmi olur, hal böyle olunca bizlerde yorumlarda kendimizi çekiyoruz, işin tadı, tuzu kalmıyor...

Modeller her sene aynı bize gelince bir öyle bir böyle çıktı veriyor bu yüzden model takibinde önceliğim diyagramlardır sonrası yok hepsinin canı cehenneme gem gfs ecmwf ukmo jma cptec navgem icon vs vs 72 saatte eğer modeller mutabıksa o sistem gelir yoksa ondan öncesi çöp sepeti. Serkan bey modelleri değil modeli oluşturan dinamikleri inceleyip tahmin yapıyor asıl önemli olan da budur. Gerisi hikaye.

AO ve NAO Negatif, bu durumda ülkemize soğuk kökenli bir salınım olması çok zor.
Ay sonuna kadarda negatif seyrini sürdürecek.

Aralık ayına giriş yaparken Her iki salınımında pozitif değer alması bekleniyor.

Stratosferde ise Kasım ayının son günleri ve Aralık ayının ilk günlerinde Avrupa'nın içlerine kadar yayılan kuvvetli bir stratosfer ısınması söz konusu

Bu ısınmanın alt seviyelere nasıl etki edeceği şu an için muamma gibi duruyor.

Daha evvel 1 Aralık ile ilgili bir başlık açtım fakat içini doldurmadım.
Henüz bazı veriler birbirini desteklemediği içinde o tahmine ilişkin bir şeyler yazabilmem mümkün değil.

Evet ilk öngörü kuvvetli bir AZOR'un kıtaya hakim olabileceği ve uzun süre engelleme yapabileceği yönünde.
Ancak duygularımızla tahmin yapmamalıyız. Objektif bakarak realist davranmalıyız. tahmin olgusunun oturabilmesi bu bağlamda önemli.

Verisiz, sadece tecrübe ile Aralık ayının ilk haftası içinde mevsim dışı olayların yaşanabileceğini düşünsemde, sizlerin nasıl bir kar sevdasına sahip olduğunuzu bildiğim için heyecan yüklemesi yapıp duygu karmaşasına da sokmak istemiyorum. Smile

Yalnız Aralık ayının ilk haftasında ender görülen bazı hava olaylarının yaşanma ihtimalinin kuvvetli olduğunu bilin bu yeterli.

Stratosferde meydana gelecek ısınma, troposferin tropopoz seviyesine yakın alanda yine bir ısınma söz konusu olacak.

Neyse, bazı veriler var oturması gereken, onların sağlamasını yaptığımda konuyu açacağım. thumbsup

resim

Serkan bey kasim bitene kadar kar yok sanirim, aralik ilk haftadan umutluyum umarim aralik ilk doneminde sistem aliriz, yagis olmasi bence bu donem icin bizi mutlu etmeli.

Yazin nerdeyse uykuda olan afrika kis ile hareketlenip bize salvolar yollamasinin sebebi nedir?
  Beğenenler:
  • snowserkan

Konuyu Okuyanlar:
21 Ziyaretçi