Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(Son Düzenleme: 02-21-2025, 04:28 PM, Düzenleyen: zerensefa.)

(02-21-2025, 04:21 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sen silivri'nin neresinde oturuyorsun?

Yağmıyor mu?

10 Km doğusu sahil kısmı. Buradan tepeleri görebiliyorum bembeyaz ama burada 5 dakikalık kısa yağışlar halinde yağıyor ve duruyor durduğu gibide eriyor.
SUDAN ADAM
  Beğenenler:
  • Snowsedat

Ortalık yıkılmaya başlıyor, yıkılan yerler de var... Fotolar gelmeye başlar haberiniz olsun.
  Beğenenler:
  • KardanadamEmin, Snowsedat

Boğaziçi köprüsü yağışın karaya iniş hali çok güzel gözüküyor..
Birkaç resim çektim ama resim yükleyemiyorum hata veriyor.
                             Sonsuza DEK
  Beğenenler:
  • adakar, KardanadamEmin, Snowsedat

resim

Şimdi size İstanbulun çok enterasan bir olayını gösteriyorum. Yukarıdaki iki görsel arası mesafe kuş uçuşu tam 10 KM.
SUDAN ADAM
  Beğenenler:
  • adakar, Eray, macet1981, Snowsedat

(Son Düzenleme: 02-21-2025, 04:41 PM, Düzenleyen: Eray.)

Saat 15:30 civarlarında Üsküdar'daydım. Küçük Çamlıca güzergahını kullanarak eve geldim. Yol boyunca güzel , yoğun bir kar yağışı vardı. Şimdi evdeyim güzel yağmaya devam ediyor. Yol boyunca gözlemlediğim şu : kar maalesef tutamıyor. Tutan da ilk güneş de hemen eriyor. Hatta yağış anında bile maalesef tutan karlar eriyor Sad sabah güzel yağmıştı onlar da maalesef eridi. Yüksek ve kuzey kısımlar sistemin kaymağını alıyor sanırım ama şehrin güneyi ve bulunduğum Esatpaşa bölgesi için şu ana dek oluşan tablo çok da tatminkar olmadı. Umarım önümüzdeki saatlerde , günlerde sistem bunu telafi eder. Umutla bekliyoruz.
  Beğenenler:
  • adakar, KardanadamEmin, Snowsedat

(02-21-2025, 12:13 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Konu kapanmıştır beyler. Rica ediyorum..

Şimdi asıl mevzumuz olması gereken konuya gelelim.

Orta Karadeniz üzerinde bir depresyon alanı var. Buna Vorteks diyorsunuz vorteks değil de neyse öyle olsun.

Bu depresyon alanının gözü şu anda Kastamonu kıyılarında duruyor.

Bu Depresif alan doğusundan ve kuzeyinden tüm nemi vakumlayarak  Kastamonu'dan İstanbul cihetine doğru hareketle yağışı boşaltıyor.

Bu depresif alan önümüzdeki saatlerde daha batıya hareket edecek. Bu vorteksin batı ayağında ki yük (yağış)  Düzce, Sakarya, Kocaeli ve İstanbul üzerine dökülecek.

İstanbul hem bu vorteksin yağışını hemde kuzeyden gelen dekleride alacak. Bu vorteks batıya yaklaştıkça DEK Bantlarını da batıya sıkıştırarak hizaya sokuyor.
,
Yağış kuvvetlenecek. Daha bitmedi.  Sistem bitsin öyle değerlendirelim.

Olaylar, Hadiseler Yaşanmadan yaşamış gibi davranan üyelerimiz tabiki KAR'a olan sevdasını yenemediği için agresif, üzgün, yılgın oluyorlar.

İnşallah Kar yağmayan yada az yağan alanlar da KAR'dan yıkılır da bu üyelerimizin de içi biraz soğur..

resim

Serkan Bey, az önce baktığımda buradaki göz karaya çıkmış görünüyor (yanlış bakmıyorsam). Bu durum bize olumlu olarak mı yansır? yoksa batıya gelmesi daha mı iyi olurdu?
  Beğenenler:
  • Snowsedat

5dk çılgınlarca yağıp tutuyor, yağış kesiliyor 10dk içinde eriyor. Cemre sonrası sistem sorunsalı  Üzgün

16: 30 itibariyle Beşiktaş Üsküdar seferleri  yoğun yağıştan dolayı çalışmıyor tipinin azalmasını bekliyoruz

Fatih iki kere yıktı geçti.Şöyle uzun süreli geldiğini hayal edemiyorum.Yoğunlaşma harika...
  Beğenenler:
  • Burak1980, Erol Bıldırcın, KardanadamEmin, Snowsedat

Hava yumuşak, yağış sürekliliği olmayınca birikimde hemen yok oluyor.
Eksili değerler KB-K karışımı rüzgar ve kopuk olmayan DEK bantları lazım
Menü çok mu kalın oldu Smile
  Beğenenler:
  • Eray, snow1453, Snowsedat

Konuyu Okuyanlar:
efe90, Ert, Hava Tahmincisi, KardanadamEmin, realshadow, snow41, SnowSD, Uygar, 70 Ziyaretçi