Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Azor yükseği biraz bükülüyor. Bu sebeple sistemi doğuya daha çok veriyor. Bu görüntüde orta ve doğu karadeniz için efsane sistem olur. Vade halen uzun ama efsane denebilecek seviyeden uzaklaşıyoruz hızla.

(Son Düzenleme: 02-14-2025, 09:57 AM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

ECMWF güncellemesi beklenen sistem için olumlu seyrini devam ettiriyor.. Zaten bu saatten sonra olumsuz bir evrilme olmaz..Bizler artık yaşanacaklar ve hazırlıklarımıza odaklanmalıyız..Bu sistem geçirdiğimiz birkaç KARsız yılın tam karşılığı olacak.. İstanbul gibi bu büyük metropolde insanlar bayağı sıkıntılı günler yaşıyacaklar..Çocuklar ve biz iş KAR meselesi olunca çocuklardan daha çocuk olanlar için mutlak değerlendirilmesi gereken günleri anbean en iyi şekilde geçirmenin hesaplarını yapmalıyız..Zaten büyük bir ihtimalle KAR tatilleri uzun bir sürece gireceğiz..Medya ve Basın hemen hemen her gün bu konuyu konuşacaklar ve tarih bu günlere tanıklık edecektir..Bu sistem bundan sonra uzun yıllar hafızalardan silnmeyecek ve tarihde yerini alacaktır..Herkes çok iyi değerlendirsin bu yaşayacakları.Herzaman kolay gelmiyor böyle güçlü sistemler.. Kıymetini iyi bilmelisiniz.. thumbsup https://images.meteociel.fr/im/2/25035/animfbc8.gif

Bir karamsarlık var sanırım Sad

Bu doğrulama trendini ecmwf gem ukmo hepsinin aynı anda vermesi iyi olmadı.
Akşamı görelim bakalım
  Beğenenler:
  • Karseven

7 senedir bu forumdayım hiç olumsuz yorumum olmadı ama bu efsane diye adlandırdığımız sistem öyle bi noktaya gidiyor ki 8 şubat 2020deki gibi kuru ayaz yiyip doğu karadenizi izleyebiliriz inşallah serkan bey haklı çıkar da 2025 efsanesi yaşarız. Travma oldu artık gelemeden doğulayan sistemler bıktım 2020 hala aklımda o kuru ayaz -12 Sad
  Beğenenler:
  • ahmetcengiz, Karseven, metzelder, quatroxx, snowpiercer

(02-14-2025, 10:06 AM)kral Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 7 senedir bu forumdayım hiç olumsuz yorumum olmadı ama bu efsane diye adlandırdığımız sistem öyle bi noktaya gidiyor ki 8 şubat 2020deki gibi kuru ayaz yiyip doğu karadenizi izleyebiliriz inşallah serkan bey haklı çıkar da 2025 efsanesi yaşarız. Travma oldu artık gelemeden doğulayan sistemler bıktım 2020 hala aklımda o kuru ayaz -12 Sad

Kral sadece modellerle batidayken doğuya kaydı diye sistemin kaybolduğu öngörülmez, diğer sıcaklıkve rüzgar  grafiklerini de takip  etmek gerekir. Her yıl zaten modellerde son 72 saate kadar değişimler oluyor, sadece modellerin oturmasını beklemek lazım. 3 yıldır kar görmüyoruz ve 3 yıldır da bu şekilde büyük bur sistemin ibaresi yoktu ama şuan kutuplardan inen bir büyük sistem görünüyor kırıntıları bile İstanbulu mutlu etmeye yeter bence. Hemen karalar baglamamak lazim. Moralleri yüksek tutalım  Wink
  Beğenenler:
  • Hasan_iSTANBUL

Snow serkan emek versin hüseyin oztel kaymağını yesin adam diyor 17 'sinde kadar takip edeceğiz diyor kişiliğine hiç bir sözüm  yok sisteme 3 gün kala herkez tahmin yapar
  Beğenenler:
  • AZOR, Çilingozlu

Dünkü hava bir anda dağıldı gibi olmuş.Serkan Hocam bu konuya bir açıklama getirecektir.

(Son Düzenleme: 02-14-2025, 11:06 AM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

Hayırdır yine bi karamsarlık, sıkıntılı yorumlar görüyorum..Bu sistem çok güçlü bir sistem ve ne yağış, nede doğulama, bu saatten sonra...Yağış olayına gelirsek, bu olay bir kere son dakikaya kadar yoğunluk seviyesi asla belli olmaz, çünkü Akdeniz ve Ege'de,Giritte oluşacak bir alçak basınç işi kökünden çözer..Ayrıca sistem cephe yağışlarını bünyesinde bulunduruyor ki bunun birde Karadenizin sıcak sayılabilecek suyunu hesaba katarsanız alın cetvelleri elinize örtü boyunu ölçersiniz.. eye. Böyle bir Efsaneyi yakalama şansımız kaçta kaç siz düşünün..Karadeniz fokurduyorken DEK fırtınası kaçınılmaz bir destektir..Herkes rahat olsun, sırtınızı yaslayıp alın çaylarınızı elinize keyfinize bakın.. thumbsup Modellerin gel-gitlerinin bu saatten sonra benim için hiçbir önemi yok..Yaktım meşaleyi manzaraları bekliyorum  Smile  thumbsup

(02-14-2025, 09:56 AM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: ECMWF güncellemesi beklenen sistem için olumlu seyrini devam ettiriyor.. Zaten bu saatten sonra olumsuz bir evrilme olmaz..Bizler artık yaşanacaklar ve hazırlıklarımıza odaklanmalıyız..Bu sistem geçirdiğimiz birkaç KARsız yılın tam karşılığı olacak.. İstanbul gibi bu büyük metropolde insanlar bayağı sıkıntılı günler yaşıyacaklar..Çocuklar ve biz iş KAR meselesi olunca çocuklardan daha çocuk olanlar için mutlak değerlendirilmesi gereken günleri anbean en iyi şekilde geçirmenin hesaplarını yapmalıyız..Zaten büyük bir ihtimalle KAR tatilleri uzun bir sürece gireceğiz..Medya ve Basın hemen hemen her gün bu konuyu konuşacaklar ve tarih bu günlere tanıklık edecektir..Bu sistem bundan sonra uzun yıllar hafızalardan silnmeyecek ve tarihde yerini alacaktır..Herkes çok iyi değerlendirsin bu yaşayacakları.Herzaman kolay gelmiyor böyle güçlü sistemler.. Kıymetini iyi bilmelisiniz.. thumbsup     https://images.meteociel.fr/im/2/25035/animfbc8.gif
Bu çıktıya göre olumlu seyrini devam ettirdiğine Emin misiniz Emin Bey???Gfs deseniz ok derdim de bu çıktıya bakıp da dün ile karşılaştırdığımızda orta ve doğu Karadeniz olarak gözüküyor.Bu arada sistemin geleceğinden şüphem yok öyle ya da böyle gelecek.Sinerjiyi bozmak da asla amacım değil.Sadece bu çıktı özelinde konuşuyorum ve ECMWF NİN bu çıktısı hoşuma gitmedi.Pazartesi orta yolu bulurlar diye düşünüyorum ve Serkan bey in dediği gibi hep beraber doya doya Kar ın tadını çıkarırırz inşallah.Hayırlı Cumalar hepimize.

Konuyu Okuyanlar:
Akın, Burak1980, RadicaL, 90 Ziyaretçi