Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Karşınızda 2004  ates
gem akşam güncellemesi 
resim
resim

Gfs akşam güncellemesi 
Öğleye göre daha iyi bir güncelleme oldu yağış arttı süresi gem kadar değil ama

240 saatten sonrasını kalle almıyorum bazı nedenlerden dolayı sistemin devamını bozdu bunu birazdan yazacağım
Şimdi gözler ecmf de

resim

resim

resim

resim

(Son Düzenleme: 01-28-2025, 08:41 PM, Düzenleyen: snowsnow.)

Arkadaşlar akşam güncellemesi gfs anlamında iyi değil ama iyiye dönebilir mi derseniz tabiki yarın tekrar iyi olabilir
Oglen 5-12 şubat genel anlamda -8 di şu an 5-6 şubatta sınırlı tutmuş sonraki gunler icin 850 hp de -4 ler var . Kısaca perşembe hatta cuma gününe kadar tam şeyler konuşmak riskli . Ama görünen o ki 500 metre üzeri o özlenen efsane karları alacak inşallah şehir merkezleri olarak beklemedeyiz
  Beğenenler:
  • Barbegazi, Burak1980, Hasan_iSTANBUL, Primavera, REALSHADOW

Ecmf akşam güncellemesi 
Fena değil soğuk çekirdek biraz kuzeyde kaldı öncedende yazdığım gibi gfs 180 saat altına Ecmf onunda altına inmesi lazımresim

Gfs 180 saat
resim
İcon 180 saat 
resim

Düzce açısından sıkıntı yok zaten ama İstanbul sahil kesimi akşam güncellemelerinde sıkıntılı.
  Beğenenler:
  • Çilingozlu, Mustafa Torun 0834, snowsnow

resim

10 HPA Isınma Şubat Başında (2-3  Şubat)  başlıyor. Tahmini olarak daha alt seviyelere 7-8 gün içinde yansıyacaktır.
Buda bize 10-12  Şubat civarı bir tarihi işaret ediyor... Beklediğim Harbi sistem bu tarihten önce değildir.

Grafiğe baktığımızda Bugünlerde de bir ısınma söz konusu buda alt seviyelere  3-5 Şubat gibi yansır.
Zaten modeller yakın menzilde bu tarihlere de bir Sistem öngörüyor.
İlk sistem belki bekleneni tam olarak vermeyebilir. 
Modelleri takip ettikçe aslında 11-13 Şubat gibi beklediğim sistemi perdeleyen görüntüler olduğu da zaman içersinde anlaşılacaktır.
Çünkü 11-13 Şubat gibi beklediğim sistemin modeller tarafından çözülme sürecini görüyoruz

Modeller 3-5 Şubat'a kadar beklediğim sistemi evrilen görüntüleri  verecek inşallah..

@snowserkan bende bu veriyi 20 Şubat civarı olarak tahmin etmiştim bir kaç gün önce Siz geri çekmişiniz

Serkan ilk sistemde Düzce kar görür diyorum sence nedir durum?

(Son Düzenleme: 01-29-2025, 01:57 AM, Düzenleyen: snowserkan.)

(01-28-2025, 11:32 PM)TaяaηTυℓa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan ilk sistemde Düzce kar görür diyorum sence nedir durum?

Muhakkak görecek bayağıda kuvvetli yağacak.

Sıcaklık sorunu olacak mı bakacağız. Sıcaklık sorunu olsa da Kar görecek orası ayrı . Birikim (10-15)  cm üzeri için sıcaklık önemli.

Konuyu Okuyanlar:
fenerli, pcz2013, snow41, TomiRise82, 71 Ziyaretçi