| |
Serken Bey; şunu merak ettim; ecmwf ile gfs nin 240. saat periyotlarına baktığımda çok farklı görüntüler var. Acaba bu kadar farklı çıktılar sunmaları normal mi? ya da ne zaman birbirlerine yakın çıktılar vermeye başlarlar? teşekkürler..
(02-16-2018, 02:30 PM)kardelisi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serken Bey; şunu merak ettim; ecmwf ile gfs nin 240. saat periyotlarına baktığımda çok farklı görüntüler var. Acaba bu kadar farklı çıktılar sunmaları normal mi? ya da ne zaman birbirlerine yakın çıktılar vermeye başlarlar? teşekkürler.. Merak etmeyin ECMWF'de verecek sistemi. Hatta GFS Bozacak ama ECMWF 19-20 Şubat'tan itibaren bozmadan verecek. GFS ise son 2-3 gün kala mutabık olacak ECMWF ile. Farklı olmalarının sebebi; GFS 4 kere güncelleniyor ve kritik noktalardaki anlık farklılık başlatma verilerini de değiştirdiğinden modele yansıyor. Bir kaç mesaj geride bununla ilgili yazdım. 7 ocak 2017 sistemine arşivden örnek'te verdim.
Serkan abi ağzından bal damlıyor. İnşallah Allahın da izniyle şöyle en az 15-20 cm kar yapabilecek bir sistem alabiliriz. Buna ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum yoksa biz karseverler iflah olmayız ??
(02-16-2018, 02:45 PM)Leventcetin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan abi ağzından bal damlıyor. İnşallah Allahın da izniyle şöyle en az 15-20 cm kar yapabilecek bir sistem alabiliriz. Buna ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum yoksa biz karseverler iflah olmayız ?? İnşaallah Levent kardeşim. Katılımın için teşekkür ederim
(02-13-2018, 09:34 PM)Yeşil_deniz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Gfs bir veriyor bir vermiyor 19 şubatta kadar ısrarını sürdürürse efsane bir sistem gelebilir sanki arkasındanda bir sistemcik doğurabilir serkan bey tabi bunları doğrularsa.... Bir kaç gün öncede ufak bir tahmin yapmıştım şöyle bir değişiklik olmuş arkasından sistemcik gelebilir demiştim şu an gözükmüyor ama zamanla gözükeceğini umut ediyorum serkan bey siz ne dersiniz
Serkan abi gfs diyagramı buz kesmiş Türkiye'yi ben mi yanlış görüyorum yoksa gerçekten de öyle mi?
Gfs diyagramı iç açıcı değil ama ana çalıştırma vermiş coşkuyu. İnşallah daha kuvvetli ve daha çok çalıştırma gösterecek zamanla. Hayırlısı olsun
Bence yağmayacak, gelmez zaten bizim ülkeye kar, istese de gelemez. Nerdee onda o yürek. :s
SUDAN ADAM
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| 60 Ziyaretçi |