Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(Son Düzenleme: 12-29-2023, 07:32 PM, Düzenleyen: akyekrem.)

(12-29-2023, 04:57 PM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(12-29-2023, 03:52 PM)akyekrem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Emi abi, aleyküm selam. orca derken kayabalığı gelmesinde oltaya Smile ama senin tahminlerine güveniyoruz. evden çalışıyorum virüsten buyana atletle çalışıyorum yani o kadar sıcak. üşümeyi özledik yeminle Smile

Eeee ne çıkarsa bahtına, o çıkacak karşına demişler..Biride veren ALLAH, binide veren ALLAH..Bini verirken iyide, biri verirkenmi kötü olacak.Hamsi balığıda çıkabilir bahtımıza. eye  Smile  Smile Kaderde varsa süzülmek, neye yarar üzülmek hesabı.. eye  Big Grin Smile Şaka bir yana tahminlerime olan güvenin için çok teşekkür ediyorum KARdeşim..Güveninize layık olmaya çalışıyorum, en doğru tahmini çıkarmaya çalıştığımdan emin olabilirsin...Birde veriler günde 50 takla atmasa herşey daha kolay olacakda, oda işin tuzu, biberi.. Smile

ne demek abi. zamanından sosyal hayatında iş hayatından vakit ayırıp emek veriyorsun. buradaki tüm tahminci usta arkadaşlar da öyle. Artık bekliyoruz ORCA yı Smile

https://www.mgm.gov.tr/tahmin/mevsimlik-tahmin.aspx#sfB

MGM mevsimlikte yazı getirmiş. çark edecekleri günler yakındır
  Beğenenler:
  • Captmehmet, KardanadamEmin

GFS'DEN BALIĞIMIZ ORCA'YI YEMLEMEYE DEVAM ÇIKTILARI GELMEYE DEVAM EDİYOR..Eeee bizde yemleriz ne olacak..O buraya bi gelsin yeterki.. eye  Big Grin  Smile  thumbsup 
resim

resim

resim
Gece Diyagramı yine çok güzel çıktı..ECMWF modeli tam sistemi indirecekken model bitti..Herşey giderek güzelleşiyor..Hadi hayırlısı.. thumbsup 
resim

resim

Öğlen güncellemesinde dediğim gibi orta Avrupa üzerinden gelmesini beklediğimiz sistem bol yağışla geliyor arkasından da soğuklar bizi esir alacak
resimresim

Beklenen KAR sa, uğruna çekilen çileler kutsaldır demişler.. thumbsup GEFS'den bombardıman geldi..Taşlar artık yerine oturmaya başladı..
resim

resim

resim

resim
  Beğenenler:
  • akyekrem, Captmehmet, REALSHADOW, Snowsedat, Snowtime

Gfs gece güncellemesi
Vurdu goool oldu......... ates ates ates
Bu sinoptikle batı ve kuzey kesimler bol yağış alır İzmir de bile kar sıkıntısı yok gerisini siz düşünün 
resim

Eğer bu şekilde gelirse benim sevdiğim şekilde gelmiş olur . Kuzey batı ( Balkanlar) kaynaklı sistemler her zaman bize güzel kar yağışı getirmiştir. Hatta azor fazla doğuluyarak yükselmeyip o koridoru açık tutarsa sanki ciddi bir akış olur gibi geliyor bana
  Beğenenler:
  • adakar, Captmehmet, KardanadamEmin, Snowsedat

Gfs sabah güncellemesi
Deneme aşaması yaşıyoruz yani  bir sistemin doğuşuna şahitlik ediyoruz 
resim

Sistem verme özürlü GFS 'nin bizim vurucu inadımıza karşı kaçacak bir yeri kalmayınca modellerinde istikrarlı görüntüleriyle gönül almaya çalışması görülüyor.. Smile  thumbsup 
resim

resim

resim

resim
  Beğenenler:
  • adakar, akyekrem, AZOR, Çilingozlu, Snowsedat

8 Ocak milat 10 11 Ocak kışa giriş.
  Beğenenler:
  • adakar, Snowsedat

Ocak ayı içinde ufukta blocking oluşturavak şekilde yani godzilla benzeri minimum 5-6 gün sürecek kar yağışı gözüküyor mu?

Konuyu Okuyanlar:
afyonlumuzaffer03, AZOR, Barbegazi, Əspəranza34, kral, Nhgurses, pcz2013, 82 Ziyaretçi