| |
@AZOR ve @KardanadamEmin ayin ilk haftasi guzel bir sistem var diyorduk simdi dikkat ettim ayin 10 nuna odaklaniyoruz ayin ilk haftasindaki sistem yokmu oldu yoksa ona ek olarak birde ayin 10 nundami var tesekkurler
Evet yarinki sistem 1 - 1.5 gunluk vurkac sistemi oldu ama yarin ve pazartesi ciddi bir soguma var sicaklik kar degerlerine iniyor ama bu kez sanirim yagis kıt biraz
An itibarıyla İstanbul'da yağış ve kuvvetli keşişleme rüzgârı etkisini göstermeye başladı..Bu durum önümüzdeki saatlerde kademe kademe etkisini dahada arttırarak fırtınaya dönüşecektir..Yağışların şiddetide bu ölçüde artacakdır.Akşam ve gece saatlerinde etkili rüzgâr ve yağış sıkıntılı sürece girecektir..Gecenin ilerleyen saatleriyle yarın sabah rüzgar karayelden fırtınaya dönüşerek ısıda hızla düşecek ve öğle saatlerine doğru yükseklere ilk KAR yağışları başliyacaktir..Bugün modellerdeki tersköşe çıktılar üzerine herkesi bir sessizlik ve olumsuz düşünceler ( sistem kuş oldu, İstanbul için sistem fooss vb. adlandırmalar ???)oluşsada ben böyle düşünmüyorum ve KAR konusunda tamamen modellere göre değerlendirme yapılmaması gerektiğini düşünenlerdenim..Modellerde sistem ilk göründüğünden gelinceye değin gel-gitler olduğunu ve son saatlere kadar değişmeler sergileyebilecekleri tecrübelerimizde sabittir..Modeller, bozar ve düzelir, hemen yelkenleri suya indirmemek gerekir..Bu işin doğasında bu hep vardır ve olacaktırda..Sistemin hertürlü değişimde arkasında durmak gerekiyor..Yoksa tahmin yapmak çok kolay bir olgu olur..Zor olan kaybolmuş bir sistemi arayıp bulma olayıdır..Yarın ilk gol haberlerini bekliyoruz ödül var bileseniz..ilk gol haberini verene 1 adet, bir sıkımlık diş macunu...
![]()
Beğenenler:
• adakar, AZOR, Burak1980, Çilingozlu,
Geçen hafta pazar 300 metre üzerinde örtü olmuştu ama bu sefer zaman daraldıkça bu ihtimal da ortadan kalkıyor sanırım . Yine de Kasım ayında 2.ci kar ı görmek için çıkıcam yarın . ama bu sefer 600-700 ++ rakımlar gerekecek galiba belki daha da fazla ? 3-4 gün önce pazar için verilen sıcaklık değerleri 7-8-9 derken şimdi 10 + göstermeye başladı . sağlık olsun kar için daha erken diyerek teselli edecez kendimizi. . inşallah Aralık ayında şehir merkezlerinde günlerce sürecek kar görmek dileğiyle
Aybaşı sistemi 1 gün erkenci olacak şekilde geliyor yağışı daha yoğun ama İzlanda sayesnde soğuklarını kırmış şekilde
YARIN İSTANBUL İÇİN SÜRPRİZLERLE DOLU..GFS sistemin süre, yağış ve soğuğunu her güncellemede yetersiz versede, GEM ve UKMO öyle söylemiyor ve KAR bekleyin diyor..Bende bu düşüncemi değiştirmiyorum ve son ana kadar umutlu olduğumu bilmenizi isterim..850 hpa 0 izoterminin altına inip, kuvvetli karayelde varsa ben KAR beklerim nokta..
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Beğenenler:
• adakar, Alp 1903, Burak1980, Çilingozlu,
ECMWF'de son güncellemesinde istikrarını korudu, diyagramlarda 850 hpa'da -8 ler ,500 hpa'da -33 ler var..Buna birde kuvvetli karayeli hesaba katarsak sonuç tahminlerime uygun olacağını söyleyebilirim..Yeterince tahminleri yaptık, sıra sonuçları görmek için beklemeye kaldı..Bu modeller yalan söylemiyorsa sonuç tahmin ettiğimiz gibi olması gerekiyor..Artık biz susacağız, Atmosfer konuşacak..Bizede çayımızı, sahlebimizi, kahvemizi depolayıp, cam kenarı nöbetleri için ortamı hazırlamak kalıyor..Hadi Hayırlısı..
![]()
Beğenenler:
• adakar, Alp 1903, Burak1980, Çilingozlu, Erol Bıldırcın, kral, Mturi, Nuray, REALSHADOW, Snowsedat, volkan34tr
Kasım sonu aralık başı bıçak sırtı sistemleri yakalamak bile güzel. Yarın için hadi rastgele bakalım. Aralık ortasından sonra sağlam sistemler gelmeye başlar inşallah.
7 8 Aralık loading öncesinde 30 Kasım 2 Aralık tarihleri de ufaktan düzeliyor İstanbul'dan ziyade Düzce de kky söz konusu olabilir.
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| taboo1, 37 Ziyaretçi |