Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Sadece ufak bir tahmin olarak söylüyorum . Eğer rüzgar karayel olursa balkanlarda gözüken kısmı bize akıtabilir diye düşünüyorum
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, Burak1980, KardanadamEmin, Mturi, Snowsedat, Snowtime

Merhaba arkadaşlar 11 Kasım da Kasım son 10 günü soğuk ve yağışlı geçeceğini tahmin ettim arkadaşlar 26 27 loading yazmışım 18 Kasım da bu sistemi kimse önemsemedi ama ben dikkat çektim şimdi de yola çıktı geloo eksi 5 lerden eksi 10 a merdiven dayadı. Eski mesajlarıma bakarsanız göreceksiniz dostlar. Resim olarak yükleyemedim mesajımı.
  Beğenenler:
  • adakar, Erol Bıldırcın, KardanadamEmin, Mturi, Snowsedat

(Son Düzenleme: 11-21-2023, 11:25 PM, Düzenleyen: Bir Dost.)

Güncelleme.

Erdogan abi merhaba, ecmwf ve Gefs ciktisi(GFS yan ciktisi)´ndaki dizilim önemli. Bahsettigim pozitif senaryo icin önce kuzeye saglam merkezli bir Yüksek basinc alani oturmali. Ardindan azor koridoru bloke olacak ay ortasina dogru. Öncesinde inecek ve Türkiye´nin direk üzerine inecek her kuvvetli soguk ay ortasinda yasanacak kopmanin en iyi ihtimalle siddetini azaltir veya avrupa merkezli derin siklon döngüsüne sokar.
Ana NAO senaryosu ciktilardan en iyi pozisyona oturtmus azoru. Max +1 civari platoya oturmasi lazim. 
Yine ayni sekilde AO da daha azinliktaki iyimser senaryolarda +1 ile, oralarda plato yapip (Polar vortex kuvvetliyken kuzeyli cutofflar normaldir.),
soguk deposu dolduktan sonra hafif negatife inerse Aralik ikinci hafta ortalarinda o zaman güzel olacak. (güney enlemlerde alcak basinc ve siklon isareti)
Mesajlarda karakter kisitlamasi cok kotü olmus valla, 2 tane resim ekledim onlari bile kaldirmadi. Eskiden hep jpeg alirdi.
  Beğenenler:
  • 3uZgibi, adakar, AZOR, Burak1980, Eray, Mturi, Snowsedat, Snowtime

Birkaç günlük kararlı yağışlarla gelinen seviye bu. Maşallah. Kış sezonu istediğimiz gibi olursa Mayıs 2024'ü %100 dolu barajlarla karşılamak işten değil. 
resim
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, Burak1980, Mturi, REALSHADOW, Snowsedat

resim
Vali lık İstanbul da pazar günü beklenen kar yağışı nedeniyle kar lastiği degişimi öne aldı
Rabbim rahmetini bereketini üzerimizde etsin inşallah
Kuraklık kurtulur uz inşallah slmlar hayırlı günler herkese
  Beğenenler:
  • AZOR, Burak1980, Çilingozlu, KardanadamEmin, Mturi, snow41, Snowsedat

(Son Düzenleme: 11-22-2023, 10:29 AM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

ECMWF bu sabah itibarıyla 26-27-28 Kasım sisteminin gücünü ve süresini kıstı..Sanırım sistem yaklaştıkça pazılın tüm parçalarını yerine oturtmakla meşgul..Bunlar logaritmada inişler, çıkışlar..Bu işin doğasında vardır ve olacaktırda..Hiç bir sistem ilk göründüğü gibi gelecek diye birşey yok..Yaklaştıkça içinde barındırdığı aksiyonlar daha netleşir ve son haliyle ülkemizi etkisine alır..Bizim için olmazsa olmaz, kuvvetli karayel rüzgârıdır, bu değişmesin yeterki..Bundan sonraki güncellemeler çok daha önemli hale geliyor ve bizler takibe devam ediyoruz..Kimse bu sabahki haberlerim karşısında enseyi karartmasın..Olumlu haberlerle beraber olumsuzluklarıda bilgilendirmek durumundayız..Gelişmeleri anbean takipteyiz..Sezon yeni başladı, siz sadece bizi izlemeye devam edin.. thumbsup 
resim

resim

resim

Bu sabahki verilerde 26-27-28 kasım sistemi için GEM istikrarını korumakta..Sistemde ısrarını sürdürüyor..Bakalım modeller arasında bu sezon şampiyonluğu kim alacak?  eye  Smile  thumbsup 
resim

resim

@KardanadamEmin bey ne diyorduk o sistem buraya ya gelecek ya gelecek baska secenegi yok
ayrica yeni ÖZEL UYE veri analiz takipciliginiz hayirli olsun
siz hep cogu kisinin umidini kestigi yuzde 1 ihtimal gelebilecek sistemleri getirmis birisiniz
tum tahminci ve uzman uyeleri ve tahminlerini dikkatle takip ediyoruz
  Beğenenler:
  • Erol Bıldırcın, KardanadamEmin, Mturi, Snowsedat

(11-22-2023, 12:47 PM)snow41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @KardanadamEmin bey ne diyorduk o sistem buraya ya gelecek ya gelecek baska secenegi yok
ayrica yeni ÖZEL UYE veri analiz takipciliginiz hayirli olsun
siz hep cogu kisinin umidini kestigi yuzde 1 ihtimal gelebilecek sistemleri getirmis birisiniz
tum tahminci ve uzman uyeleri ve tahminlerini dikkatle takip ediyoruz

Ahmet KARdeşim, değerli görüş ve düşüncelerin için tşkler.. thumbsup
  Beğenenler:
  • Erol Bıldırcın, snow41, Snowsedat, Snowselo

Diyagram çok güzel geldi..Sıra diğer verilerde.. eye  Smile  thumbsup 
resim

(Son Düzenleme: 11-22-2023, 10:03 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

Yarın müsait olursam 2024 kış tahminini yayınlayacağım .

Uçup kaçıyormuş gibi yapan sistemlere çok üzülmeyin.
Modellerin güncellemelerini takip etmeye devam edin.
Hızlı ve ani değişimler olacaktır.

Bu arada Can kardeşime de katılımı için teşekkür ederim.

Konuyu Okuyanlar:
51 Ziyaretçi