| |
selamlar hayırlı geceler nasılsınız arkadaşlar abiler .. akşam üstü twitter da yazılarını gördüm Serkan abi
![]() bu sene inşallah şehir merkezleri hasret olduğu kar yağpışlarını alır inşallah . Alır derken eskisi gibi günlerce duran erimeyen
(11-14-2023, 09:19 PM)snowsnow Adlı Kullanıcıdan Alıntı: selamlar hayırlı geceler nasılsınız arkadaşlar abiler .. akşam üstü twitter da yazılarını gördüm Serkan abi Aleykümselam, Yaz ayları gelmeden kuvvetli EL NİNO olayından bahsetmiştik. Tabiki El NİNO ile Kış ilişkisinde bir korelasyon dolaylı etkilenen Ülkemiz için yok. Ancak Uzun süren yaz ve sıcak artı olarak kuraklık işin içine girdiğinde işte orada Ülkemiz için şiddetli soğuklarla geçen bir kış beklentisi artmaktadır. Şiddetli soğuklara maruz kalacağımız bir kış olacak. Bunun haricinde ki hiç bir tahmine ben ikna olamam. Yağış ise çok farklı bir durum. Orada Basınç alanlarının şekli şemaili, basınç örüntüsü ve genel patern devreye giriyor. Bak bu sene gerçekten çok soğuk geçecek. Bolca buz göreceksiniz. Nerede deniyorsa ki; Bu sene İzlanda Alçağı ve sınır sistemler, ılık bir kış ben onlara her yerlerimle gülerim. İnsan unutur. Şimdiden yazın bir kenara..
Beğenenler:
• adakar, Alp 1903, AZOR, Burak1980, Çilingozlu, Ekrem14,
Serkan basınç 990mb iniyor tropikal fırtına tadında yağış da gayet güzel ama yarın gece ve perşembe günü güçlü gökgürültülü şimşek yıldırımlar söz konusu bunu atlama istersen. 18 sistemini bir hafta önceden 11 kasımda tahmin ettiğimi hatırlatayım eski günlerime döndüm herhalde serKANKAM
Beğenenler:
• adakar, Çilingozlu,
Hafta sonu tropikal fırtına tadında bir cisim yaklaşıyor İstanbula meteo alarm verilmesi gereken kusursuz bir sistem.
Beğenenler:
• adakar, Çilingozlu,
Herkese hayırlı sabahlar. Başta Serkan hocam olmak üzere değerli yorumculara bir sorum olacak.Basınç değeri 980 mb iken şu kadar yağmur olur bu değer 970 e çıktığında şu kadar yağış olur diye bir kıyaslama varmı.980 mb da örneğin 40 mm yağış olur 970 e çıktığında 980 mb ye göre yağış şu kadar kat artar yada şu kadar oran artar diye bir oran varmı. Yani 10 mb bir artış olduğunda yağış ne kadar değişir.
@Poyrazkarayel alçak basınç merkezinin konumuna rüzgar yönüne doğusundaki y.b merkezini konumuna göre değişiklik gösterir
Bu harita değişkenlik gösterecektir gösterdiğim alan küçük bir güneylemeyle İstanbulun yükseklerine ilk kar yağışını yaşatır, bu harita ise İstanbul'un batısı için sorun yok diyor ![]() ![]() Misal veriyorum 995 mb toplamda 150 kg verirken 975 mb de 220 kg üstü olur yani afet olur rüzgardan söz etmiyorum bile saatte 100 km görürüz her iki alçak basınç merkezinde
Beğenenler:
• adakar, Burak1980, Çilingozlu, Ekrem14, Eray, Ftherdem, mehmet karsever, Mturi, snow41, snowmanadnan, snowserkan, volkan34tr
Bu gece saatlerinden itibaren istanbul basta olmak uzere marmaranin dogusunda kuvvetli yagis bekleniyor
cuma gunu yagis 1 gun ara verecek cumartesi gunu kuvvetli karayelle birlikte kuvvetli yagis daha genis alanda olmak uzere geri geliyor pazar gunu sicaklar 10 dereceye kadar dusmesini bekliyorum
Peki azor hocam 995 de yağış şu kadar yağış olur 990 da şu kadar miktar yağış olur diyemeyiz değilmi yağışın miktarını belirleyen siklonmu
(11-15-2023, 10:08 AM)Poyrazkarayel Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Herkese hayırlı sabahlar. Başta Serkan hocam olmak üzere değerli yorumculara bir sorum olacak.Basınç değeri 980 mb iken şu kadar yağmur olur bu değer 970 e çıktığında şu kadar yağış olur diye bir kıyaslama varmı.980 mb da örneğin 40 mm yağış olur 970 e çıktığında 980 mb ye göre yağış şu kadar kat artar yada şu kadar oran artar diye bir oran varmı. Yani 10 mb bir artış olduğunda yağış ne kadar değişir. Siklonun derinliği ne kadar fazla ise etkiside o oranda fazlalaşır. Ancak siklonu saran izobarların (beyaz çizgiler) sıklığı çok önemli. Merkezi 980mb olan bir siklon merkezi 995 mb olan siklondan çok daha fazla etkilidir diyebilmemiz için siklonu çevreleyen ve ona şeklini veren rüzgarların önemi çok fazladır. tropikal kasırgalar buna örnektir. Siklon tam bir ovallik gösterir izobarlar sıktır. Birde siklonun çeşidi var sıcak çekirdekli mi yoksa soğuk çekirdeklimi. Bunlar biraz uzun mevzular ayrı bir çalışma ile detaylı bir şekilde anlatılması gereken konular. Aşağıda yakın tarihte gerçekleşecek olan bir örnek var. Tabi burada siklonlar nerede duruyor nereden besleniyor bunlar çok belirleyici etkenler. Kısaca sadece siklonun derinliği önemlidir diyemiyoruz.
Beğenenler:
• adakar, AZOR, Burak1980, Ekrem14, Eray, Əspəranza34, Ftherdem, mehmet karsever, Mturi, REALSHADOW, snow41, snowmanadnan, volkan34tr |
| Konuyu Okuyanlar: |
| Snowsedat, 75 Ziyaretçi |

[/url]