Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Hava Durumu Tahmin ve Uyarılar

(Son Düzenleme: 09-25-2023, 06:27 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

(09-25-2023, 02:54 PM)Poyrazkarayel Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan hocam iyi günler kolay gelsin.Müsaitseniz önümüzdeki dönemlerle ilgili bir projeksiyon açabilirmisiniz nasıl havalar bizi bekliyor olacak.Şimdiden teşekkürler

Size de iyi günler.

2 Ekim'e kadar olacakları çok kaale almıyorum.

27-28 Eylül'den  Ekim başına kadar ki süreyi fragman mahiyetinde değerlendireceğiz 

2-10 Ekim Arasındaki yaklaşık 1 haftalık süreç ise ki bu süre sarkabilir daha randımanlı ve sürekliliği olan yağışlar alacağız .

Şimdilik 15 gün şeklinde gitmek daha doğru olur.

Basınç kuşaklarında ki kayma ve kuzeyimizde özellikle Urallar çevresinde ki kalıcı hale gelen yüksek basıncın nedeni var. Nedenleri demiyorum .çok önemli tek bir nedeni var.

Zaman zaman bunun neden böyle olduğunu yazıyordum geçmiş aylarda.

Bu geçici bir süreç.

Amerika da kış aylarında alışılagelmiş kar fırtınaları vs bu durumlarda geçici.

Son yıllarını yaşıyor bu döngü.

(Son Düzenleme: 09-26-2023, 11:38 AM, Düzenleyen: snowserkan.)

Kış beklenenden çok daha erken gelebilir.

Eddy heat flux dediğimiz Atmosferin üst seviyelerindeki ısı transferi ( yer değişimi)verisinde Sibirya bölgesindeki ısı transferi göze çarpıyor.

Ekim ilk haftasından sonra bizim coğrafyaya yansımalarını göreceğiz bu olayın.

İlk kar haberlerini duymaya başlayabiliriz.

5 Ekim'den itibaren ise yurdumuza oldukça soğuk ve yağışlı bir sistemin ineceği müjdesini de buradan verelim.

resim

@KardanadamEmin  abi şuan sitede olsaydı bu görüntü hakkında godzillanın ayak sesleri gelmeye basliycak falan derdi Smile  Ekim ilk haftasindan itibaren mevsimin ilk soğuk ve yagişlı havasına hayırlı olsun diyelim mi.

resim

Hadi hayırlısı...
                             Sonsuza DEK
  Beğenenler:
  • Enginist, Mturi, Snowselo, volkan34tr

Erken gelen kış hiç lezzetli olmuyor. 2010 yılında da böyle olmuştu kışın kalanı ızdırap gibi geçmişti. Daha evvel yılını hatırlamadığım bir kış ekim ayında Uludağ a sezon açtırmıştı ama sonra bir türlü adamakıllı bir kar görülmedi.
Şöyle güzel mis gibi sonbahar yağmurlarını alalım ve aralıkta kar görelim.
Ama bir gerçek var ki bu sene, tarihteki en güçlü el ninonun ayak sesleri duyuluyor. 2024ün de büyük kısmını içine alacak ve böylece uçlarda bir veya iki sezon bizi bekliyor olacak.
  Beğenenler:
  • adakar, Alp 1903, AZOR, Burak1980, Enginist, Mturi, REALSHADOW, Snowselo

Yunanistan da afet bekleniyor yine !

https://www.sozcu.com.tr/2023/dunya/yuna..._surmanset
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, Burak1980, Mturi, Snowselo

(09-26-2023, 10:28 PM)3uZgibi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Erken gelen kış hiç lezzetli olmuyor. 2010 yılında da böyle olmuştu kışın kalanı ızdırap gibi geçmişti. Daha evvel yılını hatırlamadığım bir kış ekim ayında Uludağ a sezon açtırmıştı ama sonra bir türlü adamakıllı bir kar görülmedi.
Şöyle güzel mis gibi sonbahar yağmurlarını alalım ve aralıkta kar görelim.
Ama bir gerçek var ki bu sene, tarihteki en güçlü el ninonun ayak sesleri duyuluyor. 2024ün de büyük kısmını içine alacak ve böylece uçlarda bir veya iki sezon bizi bekliyor olacak.

Bende kış tahminimde 2010 kışı gibi bir beklentim olacağını yazacaktım ama bu seferki el ninoda farklar var bir kaç veri daha bekliyorum onlar bir yayınlansın bir tahminde bulunacağım benim şu ana kadarki beklentim kış mevsime yayılan şartların oluşacağı tabiki birde Mart süprizleri ates
  Beğenenler:
  • adakar, Burak1980, Mturi, REALSHADOW, Snowselo, volkan34tr

(Son Düzenleme: 09-27-2023, 11:30 AM, Düzenleyen: AZOR.)

9-15 Ekim arası sert bir sistem beklentim var yurdumuzun yüksek bölgeleri kar görecek diye tahmin ediyorum Tongue

(Son Düzenleme: 09-27-2023, 11:33 AM, Düzenleyen: AZOR.)

(09-27-2023, 02:53 AM)AZOR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 9-15 Ekim arası sert bir sistem beklentim var yurdumuzun yüksek bölgeleri kar görecek diye tahmin ediyorum Tongue

İlk fragman daha 15 gün var çok evrim geçirecektir bizi ilgilendiren yanı yağış yoğunluğu olmalı
resim

Akom bu gece icin istanbulun anadolu yakasi agirlikli kuvvetli yagis uyarisi yapmis
  Beğenenler:
  • Enginist, Mturi, Snowsedat

(Son Düzenleme: 09-27-2023, 10:32 PM, Düzenleyen: AZOR.)

Sibirya erken uyanıyorrr Ekim 9 sonrası 1 değil bir kaç sistem indirebilir
resim
resim
resim

Konuyu Okuyanlar:
2 Ziyaretçi