Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(Son Düzenleme: 03-01-2023, 02:46 AM, Düzenleyen: AZOR.)

Mart 10/14 arasına dikkat

Mart ayı özellikle batı bölgelerimiz için mevsim normallerinin biraz üzerinde yağışlarla geliyor
resim
Ayın 10 sonra enteresan şeyler olabilir mjo 7/8 faza geçiyor kısaca bu avrupaya ve dolayısıyla bizede yarıyor resim

Gfs yeni ve kuvvetli bir sistemi bizim coğrafyaya yönlendirebilir 

Bu sene bilmem hatırlarmısınız  sistem tahmini Ocak sonu için yapmıştım vede cılız bir sistem yaşamıştık 
Bu ikinci tahminim olacak Mart ayının 10/14  gibi bayağı soğuk günler yaşayacağız

Gfs gece güncellemesi 
resim

(Son Düzenleme: 03-01-2023, 10:23 AM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

Selamün Aleykum, hayırlı sabahlar..Hayırlı, Uğurlu ve Bol KAR lı bir MART ayı dileklerimle..Bu sabahki güncel ECMWF modellerinde tepemizde koyu mavili, hatta morlu muazzam soğuklar görülüyor..Bu soğukların azorun uygun konumda yükselmesi sonucunda ülkemize yönelmesi olasığı yüksektir..Bugünden itibaren soğuma başlamıştır..Büyük bir ihtimalle birkaç gün içersinde daha sağlıklı veriler alacağız. AO'da, NAO'da bunu gösteriyor. MJO zaten 7 ve hatta 8.nci fazlarda geziniyorken olasılıklar bizden yana görünüyor..Heran herşey olabilir..Mart sürprizlerle geçecek  thumbsup 
resim

resim

resim

resim

Uzun bir süredir sistem göstermeyen GFS'de değişimler var..Güzel gelişmeler olacak..Takibe devam.. thumbsup
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, Captmehmet, Mertoni, Mturi, Serkofb, Yıldızı

sistemleri modeller öteleye öteleye kış bitmek üzere. conilerin haarp teknolojisi falan olmasın bu kuraklığın altında. hatta depremlerin de.

istanbul için güncel gfs ve ecmwf diyagramları aşağıda, en azından önümüzde yağışlı bir  dönem var diyebiliriz.

5 martta orta kuvvete yağış batı anadolu ve istanbulu etkisine alacak gibi duruyor.

resim

resim

(02-28-2023, 08:14 PM)Ümit Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kar anlaminda son sansimizindaha oncede yazdim 6-15 mart arasi diye dusunuyorum bu aralikta 500 hpa salinim veriyor.
  Beğenenler:
  • adakar, Burak1980, Eray, Mturi, Serkofb, volkan34tr

(Son Düzenleme: 03-01-2023, 06:43 PM, Düzenleyen: Eray.)

Aralık , Ocak ve Şubat aylarında bahtımıza düşen kar yağışları bu kadarmış. Mart ayında gitmeden bir veda busesi kondurursa kış karseverler olarak seviniriz. Kondurmazsa da canı sağolsun. Onun yerine Mart , Nisan , Mayıs aylarında acı'dan yeterince yorulmuş ülkemize bol bol yağmur da getirirse kabulümüzdür. Bol bol rahmet gelsin , iç dünyamıza çökmüş acı tortularını silsin süpürsün. 2024 kışına da Allah Kerim. Zaman dediğin zaten su misali.

15 günlük yağış toplamı gelen sistemlerin habercisi inşallah daha fazlası olacak beklentim bu
resim

Gfs gece güncellemesi
Uzun soluklu sistemler peşi sıra soğuklar ve en iyisi bereketli yağışlar.
Nazar değdirmesek Big Grin

resim
resim

Selamünaleykum, hayırlı sabahlar..Arkadaşlar GFS'de uzun sürelerdir beklenen değişimler olumlu yönde sürüyor..Uzun soluklu soğuklar ve yağışlar geliyor.Tepemizde yoğun soğuklar mevcut.Mart güzel geçecek..KIŞ bu sezon kolay ve kısa sürmesi beklenilmesin..Nisan sonuna kadar hertürlü sürprizlere açık olunmalı..Ayın 10 undan sonra soğuk hava dalgaları peşpeşe gelirse şaşırılmamalı..Cemreler bu sene yollarını şaşırıp, dünya yerine Jüpitere düştüler.. Smile 
resim

resim

resim

resim

resim
  Beğenenler:
  • adakar, Alfonso, Kartutgun, Snowsedat, themuslim, volkan34tr

(Son Düzenleme: 03-02-2023, 02:10 PM, Düzenleyen: Ümittt.)

Son Şans sistemi:

Bu kış malesef hem kar hem yağış hemde sıcaklık olarak beklentilerin altında kaldı ve kalıyor. Kışı kapatınca mevsim öncesi tahminlere bakıp kim ne demiş ne olmuş detaylı bakıp inceleme yapacağım.

Beklediğim sistem için 6-13 Mart demiştim tahmini yapıp ortada kalmaması adına sistem ne oldu derseniz; bizi sıyırıp geçecek, akdenizde bir ab oluşsa yada azor ybsi ingiltere üzerine yükselse farklı şeylerden söz edebilirdik ama sınırda kalıp kafkaslara gidiyor sistem.

resim

Önümüzdeki dönem için yazmıştım mevsim normllainin 3-4 derece üzerinde marta başladık ve ilk hafta bu şekilde gidecek.

Elde kalan son atılmalık kurşun mart 2ci yari yani 10 mart ve sonrası, burada ya hedef vuracağız yada yine karavana gidecek, veriler netleşmeden konuşmak için erken ancak şansımız %50-%50 görüyorum.

resim
  Beğenenler:
  • Çilingozlu, Eray, Erol Bıldırcın, Neta, snowpiercer, snowsnow

Konuyu Okuyanlar:
ARZU, Özgür, 488 Ziyaretçi