| |
Mart 10/14 arasına dikkat
Mart ayı özellikle batı bölgelerimiz için mevsim normallerinin biraz üzerinde yağışlarla geliyor ![]() Ayın 10 sonra enteresan şeyler olabilir mjo 7/8 faza geçiyor kısaca bu avrupaya ve dolayısıyla bizede yarıyor ![]() Gfs yeni ve kuvvetli bir sistemi bizim coğrafyaya yönlendirebilir Bu sene bilmem hatırlarmısınız sistem tahmini Ocak sonu için yapmıştım vede cılız bir sistem yaşamıştık Bu ikinci tahminim olacak Mart ayının 10/14 gibi bayağı soğuk günler yaşayacağız Gfs gece güncellemesi
Beğenenler:
• adakar, Barbegazi, Burak1980, Emirsiyahbeyaz, Eray, Erol Bıldırcın, hacimuratt, Mturi, themuslim,
Selamün Aleykum, hayırlı sabahlar..Hayırlı, Uğurlu ve Bol KAR lı bir MART ayı dileklerimle..Bu sabahki güncel ECMWF modellerinde tepemizde koyu mavili, hatta morlu muazzam soğuklar görülüyor..Bu soğukların azorun uygun konumda yükselmesi sonucunda ülkemize yönelmesi olasığı yüksektir..Bugünden itibaren soğuma başlamıştır..Büyük bir ihtimalle birkaç gün içersinde daha sağlıklı veriler alacağız. AO'da, NAO'da bunu gösteriyor. MJO zaten 7 ve hatta 8.nci fazlarda geziniyorken olasılıklar bizden yana görünüyor..Heran herşey olabilir..Mart sürprizlerle geçecek
![]() ![]() ![]()
Beğenenler:
• AZOR, Burak1980, Captmehmet, Eray, gunay75, Mturi, Serkofb, themuslim, Uygar Özerk, volkan34tr
Uzun bir süredir sistem göstermeyen GFS'de değişimler var..Güzel gelişmeler olacak..Takibe devam..
sistemleri modeller öteleye öteleye kış bitmek üzere. conilerin haarp teknolojisi falan olmasın bu kuraklığın altında. hatta depremlerin de.
istanbul için güncel gfs ve ecmwf diyagramları aşağıda, en azından önümüzde yağışlı bir dönem var diyebiliriz.
5 martta orta kuvvete yağış batı anadolu ve istanbulu etkisine alacak gibi duruyor. ![]() ![]() (02-28-2023, 08:14 PM)Ümit Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kar anlaminda son sansimizindaha oncede yazdim 6-15 mart arasi diye dusunuyorum bu aralikta 500 hpa salinim veriyor.
Aralık , Ocak ve Şubat aylarında bahtımıza düşen kar yağışları bu kadarmış. Mart ayında gitmeden bir veda busesi kondurursa kış karseverler olarak seviniriz. Kondurmazsa da canı sağolsun. Onun yerine Mart , Nisan , Mayıs aylarında acı'dan yeterince yorulmuş ülkemize bol bol yağmur da getirirse kabulümüzdür. Bol bol rahmet gelsin , iç dünyamıza çökmüş acı tortularını silsin süpürsün. 2024 kışına da Allah Kerim. Zaman dediğin zaten su misali.
Beğenenler:
• 3uZgibi, adakar, AZOR, Captmehmet, Çilingozlu, KardanadamEmin, Mehmet, Mturi, Neta, Serkofb, Snowhits, Snowsedat,
15 günlük yağış toplamı gelen sistemlerin habercisi inşallah daha fazlası olacak beklentim bu
Beğenenler:
• adakar, Barbegazi, Burak1980, Emirsiyahbeyaz, Eray, hacimuratt, KardanadamEmin, Kartutgun, Mturi, Serkofb, Snowhits, Snowsedat, volkan34tr
Gfs gece güncellemesi
Uzun soluklu sistemler peşi sıra soğuklar ve en iyisi bereketli yağışlar. Nazar değdirmesek ![]()
Beğenenler:
• adakar, Burak1980, Çilingozlu, Emreitsa, Erol Bıldırcın, Kartutgun, Mturi, Neta, Snowsedat, themuslim, volkan34tr
Selamünaleykum, hayırlı sabahlar..Arkadaşlar GFS'de uzun sürelerdir beklenen değişimler olumlu yönde sürüyor..Uzun soluklu soğuklar ve yağışlar geliyor.Tepemizde yoğun soğuklar mevcut.Mart güzel geçecek..KIŞ bu sezon kolay ve kısa sürmesi beklenilmesin..Nisan sonuna kadar hertürlü sürprizlere açık olunmalı..Ayın 10 undan sonra soğuk hava dalgaları peşpeşe gelirse şaşırılmamalı..Cemreler bu sene yollarını şaşırıp, dünya yerine Jüpitere düştüler..
![]() ![]() ![]() ![]()
Son Şans sistemi:
Bu kış malesef hem kar hem yağış hemde sıcaklık olarak beklentilerin altında kaldı ve kalıyor. Kışı kapatınca mevsim öncesi tahminlere bakıp kim ne demiş ne olmuş detaylı bakıp inceleme yapacağım. Beklediğim sistem için 6-13 Mart demiştim tahmini yapıp ortada kalmaması adına sistem ne oldu derseniz; bizi sıyırıp geçecek, akdenizde bir ab oluşsa yada azor ybsi ingiltere üzerine yükselse farklı şeylerden söz edebilirdik ama sınırda kalıp kafkaslara gidiyor sistem. Önümüzdeki dönem için yazmıştım mevsim normllainin 3-4 derece üzerinde marta başladık ve ilk hafta bu şekilde gidecek. Elde kalan son atılmalık kurşun mart 2ci yari yani 10 mart ve sonrası, burada ya hedef vuracağız yada yine karavana gidecek, veriler netleşmeden konuşmak için erken ancak şansımız %50-%50 görüyorum.
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| ARZU, Özgür, 488 Ziyaretçi |