Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Slmlar herkese blokaj oldu Türkiye batı Avrupa yüksegi Azor ve Doğu daki Ural ve Hazar yüksek basınç alanı arasında kaldık azor un İskandinav dan indirdiği soğuk ve yağışlar doğu Avrupa ve Balkanlar dan bize inip Karadeniz üzerinden nem yapıp yağış yapıyor rota doğu Karadeniz e kadar gidip ileriye Ural ve Hazar yüksek basınç ını aşamayıp tekrar bizi vuruyor blokaj süper Serkan hocam bu konuda nefer acaba nezaman a kadar sürer blokaj slmlar

Blokaj kesin mi ?

Kaç gün sürer Serkan abi
  Beğenenler:
  • Erol Bıldırcın

Rabbime şükürler olsun son güncellemeler yüzümüzü güldürdü inşallah gece güncellemeleri daha güzel gelir yakarız meşaleleri bu gece uyku yok

İyi akşamlar herkese. Anadolu yakası için son durum nedir.? Bilgi verebilir misiniz? Teşekkürler.
  Beğenenler:
  • adakar, Erol Bıldırcın, Hasan_iSTANBUL

resim

resim

resim

resim

SİLİVRİ

resim

resim

ÇORLU

resim

MALTEPE

resim

İSTANBUL

Sorun 500 hpa da değil demek ki. sorun nerede bunun için alt katmanları incelemek gerekiyor.

resim

Serkan hocam Anladığım kadarıyla İstanbul yarın 15.00 dan sonra kar değerlerine ulaşıyor ayın 6 si sabah 06.00 kadar doğrumu dur
  Beğenenler:
  • Hasan_iSTANBUL

(Son Düzenleme: 02-04-2023, 09:54 PM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

Arkadaşlar ECMWF'nin son güncellemesi sisteme noktayı koymuştur..Önümüzdeki 5 günlük sistemi beklendiği ölçülerde model çıktılarına yansıtıyor.. thumbsup Yarından itibaren fırtınanın hızı 70 - 80 Km'yi gecebilir..Fırtına ile birlikte yağışlar yoğun TİPİ olarak görülebilir..Örtü olasılığı yüksekdir..Kıyılar, köşeler, bucaklar örtüden nasiplenecektir..5 gün boyunca aralıklarla KAR ve TİPİ etkili olacak..Vuslata çeyrek kala... eye  Big Grin  Smile DEK leride hesaba katarsak, tadından yenmeyecek..Bakın modeller podyumda nasıl hünerlerini gösteriyor.. Smile Modeller nedense yüklenemiyor..Bilginize..

Bugün askerlik için kardesimi Ankara'da ki birliğine bıraktım.donuste abanta uğradım ve İstanbul'a eve dönmekten bu akşam için vazgeçtim.muhtesem bir karyagisi var şuan.resim yukleyemiyorum şuan.ara sıra tilkiler geziniyor ama yanıma yaklasamiyor.bu macerayı çok seviyorum..
                             Sonsuza DEK

MGM neden uuyarı vermez anlamış değilim yahu polar karlı sistem geloo 100 km fırtına var herifler uyuyor hala yazıklar olsun aldıkları paraya bu ne biçim kurum soba kurumu herhalde devlet kurumu değil. Kar tipi bu arada gökgürültülü kar da var -40 850 hpa artı siklonik yağış vorteks ne ararsan var valla son yılların en heyecanlı sistemi 2004 ü yaşayan biri olarak diyorum ki ah be az daha soğuk olacaktı ki görecekti Z kuşağı köprü halatları nasıl kopuyormuş 2004 deki gibi mazallah. Rüzgar hamleleri 2004 ü bulur o zaman poyraz fırtınası vardı bu sefer karayel yıldız özellikle yıldız adil rüzgardır her yeri eşit gömer. Neyse sistem daha da doğular yarına kadar göreceğiz inşallah.

Konuyu Okuyanlar:
8 Ziyaretçi