| |
Beğenenler:
• adakar, Burak1980, Çilingozlu, Eray, furkankaya1903, KarAdam53, Kartutgun, kral, Mturi, Neta, REALSHADOW, scream, SinemSahin, snowserkan
Selamün aleyküm dostlar, bu sene hastalıklar dan dolayı fazla yazamıyorum foruma. Çocukların biri iyileşiyor diğeri hasta oluyor 4-5 aydır döngü bu şekilde devam ediyor. Ara sıra siz değerli tahmincilerin yorumlarına bakıp beğen butonuna basıyorum. Her kar sevdalısı gibi bende yerimi aldım ve şubat ayında yaşanacak hava koşullarını izlemeye başladım. İnşallah kurak geçirdimiz ayların telafisini önümüzdeki sistemler yapar. Barajlarımız dolar ve derin bir oh çekeriz. Bu arada sevgili @
Sevgili üstadlarım ve forum üyeleri selamlar.
Allahın izniyle güzel bir şubat ayına başlayacağız. Bizleri sürekli bilgilendiren bütün emekçilere teşekkürlerimi arz ediyorum. Sizler sayesinde umutlarımıza umut katıyoruz. Önümüzdeki süreçte neler yaşayacağımızı sabırsızlıkla ve heyecanla kıymetli üstadlardan bekliyoruz. Tahmin siz değerli üstadlardan, Takdir ise yerin göğün sahibi yüce Allah'tan. Kar mutluluktur. Hep birlikte mutluluğumuza mutluluk eklenmesi dileklerimle...
Beğenenler:
• adakar, angelusoO, AZOR, Burak1980, Eray, Erol Bıldırcın, hacimuratt, Hasan_iSTANBUL, kral, mirhan, Mturi, Nil.Trabzon, REALSHADOW, Samet1903, scream, Serkofb, SinemSahin, snowserkan, Uygar Özerk
Uzun süreli bir sistemimiz var ve tahmin ettiğimiz gibi blokaja doğruda gidecek.
Kuvvetle ihtimal REX blokajı olacağını ve bu blokajın ömrünün 10-12 gün olduğunu biliyoruz. Sistem ilk girdiğinde kuzeyden güneye doğru hızlı bir şekilde soğuğunu taşıyacak Bunun neticesinde yerini henüz kestiremediğimiz Güney Ege ile Kıbrıs arasında bir yerlerde Depresyona neden olacağını ve kuzeydeki soğuğun fazlaca etkili olmasından ötürü Bombcyclon denilen Türkçesi Bombasiklon yani çok kısa sürede derinleşen ve yıkıp geçen özelliğe sahip olan bir Alçak Basınç türü. Pasifik okyanusundaki kadar olmasa da kısa sürede derinleşebilen ve genişleyen türden. Üstte yazdıklarım sistemin ilk giriş kısmı diyebiliriz. Asıl mevzu bundan sonra başlayacak. Sık sık üzerimize yatarak bize gün yüzü göstermeyen AZOR yükseği İngiltere-İskandinavya üzerinden Güney ucunu neredeyse Ukrayna üzerine kadar genişleterek Güneydeki yani üzerimizdeki soğuğu hapsedecek bunun neticesinde Güney ege ve Akdeniz üzerinde mısır patlağı gibi sık sık siklonların üremesine neden olacak. Yaklaşık 8-10 gün boyunca aynı DÖNGÜ GERÇEKLEŞECEK. Bir yerler KAR Rekorlarını kıracak ama nereleri onu da önümüzdeki günlerde az çok kestirebileceğiz. Şimdilik bu kadar daha sadeleştirilmiş haliyle önümüzdeki günlerde tekrar yazacağım . Sistemin ilk hareketi EPS verilerine de yansımış. ![]() Sitemin 2. kısmı ise GEPS yani Gem topluluk çalıştırmasında da görünüyor. ![]() ![]()
Beğenenler:
• adakar, Alp 1903, AZOR, bokers36, Burak1980,
GFS Akşam güncellemesine bakmayın. Saçma sapan güncelleme çıkarmış. Buna rağmen GEM gayet güzel... bakalım ECMF ne diyecek ? umarım GFS'ye uymaz.
Kar taneleri ne güzel anlatıyor birbirine zarar vermeden de yol almanın mümkün olduğunu. (Mevlana)
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| Beykozlu53, 32 Ziyaretçi |