| |
Persembe aksami saat 6 dan cuma sabahina kadar dewpoint -1 kar icin uygun gorunuyor. 500 hpa -30 larda sizce?
Cuma gününe soğuklar geliyor.Perşembeden başlıyacak yağışlar soğumanın artmasıyla yüksek kayak merkezlerine KAR getirecek. KAR görmek isteyenler haftasonu cumartesi KARtepe ve Uludağı ziyaret etsin, oralarda yoğun KAR yağışları bekliyorum.
is a mitsubishi eclipse considered a sports car on insurance
(10-20-2018, 11:15 PM)Ömer18 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Persembe aksami saat 6 dan cuma sabahina kadar dewpoint -1 kar icin uygun gorunuyor. 500 hpa -30 larda sizce? Hava Sıcaklığı önemli Ömer. dewpoint yani çiğ noktası -1 bu nemin azalacağı havanın kuru olacağına işaret ediyor. Neden dersen; buharın sıvı veya katı hale geçmesi yani yağışın meydana gelebilmesi için havanın o oranda ısıtılması veya soğutulması gerekiyor demek. sıcaklık 11-12 derece dewpoint -1 derece, demek ki buharın sıvı veya katı hale gelebilmesi için sıcaklığın da dewpoint derecesine yaklaşması gerekiyor. yada dewpoint sıcaklığının 10-11 derece artması gerekiyor. sıcaklık ile dewpoint arasındaki fark artıyorsa havadaki nem oranı azalıyor demektir.
(10-20-2018, 10:09 PM)sahinok Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan Bey bu resimde cutoffun batı avrupaya sarkacağını nasıl anlıyoruz? Yoksa sadece bir sistem gelecek ama nereye belli değil mi diyoruz? Şahin bey, Sadece bu grafiğe bakarak bir çıkarım yapmak karmaşık ve imkansız gelecektir sizlere haklısınız.. Ben 8-10 farklı veri ile sağlamasını yapmaya çalışıyor ve kendimce bir sonuca varıyor ve sizlerle paylaşıyorum. Üzerinde çalıştığım verileri tek tek paylaşmam hem zaman alacak, hemde kafa karıştıracaktır. bir tanesinden örnek vereyim. Şimdi üstte 60 derece enlemlerine ait bölgesel rüzgar ortalama bileşenlerini paylaştım. ve beklentilerimi grafik üzerinde yazdım çizdim. Bu büyük resimdi, Alt tarafta ne olacağını anlamak için üst tarafı görmek gerekiyor. Ama siz batı Avrupa'ya yada ülkemize sarkacağını nasıl anlayabileceğimizi sordunuz. Baktığım bir çok veriden bir tanesi de bölgesel dalgaların jeopotansiyel yükseklikteki durumları,hareket ve güçleri Aşağıda ki görseller de sol tarafta ki sütunda Atmosferin farklı seviyeleri, Yatay pozisyonda ise ekvatordan başlayarak 90 derece kuzey enlemine kadarki olan seviyeler mevcut. Görselin içindeki şekiller ise Bahsettiğim bölgesel dalgalar. Görselleri incelediğinizde bölgesel dalgaların hangi enlemlerde ve hangi seviyelerde etkili olacağını anlıyorsunuz. Eğer bu rüzgarlar atmosferin daha alt seviyelerine inebiliyorlarsa depresyonun ilerleyişi daha alt seviyelerde gerçekleşiyor demektir. Alt seviyelere inmeyip daha üst seviyelerde asılı kalıyorlarsa o zamanda Üst seviye alçağı şeklinde olduğunu anlıyoruz. İlgili günlere ait görsellerde 40-50 derece kuzey enlemleri arasında rüzgar artışını görüyoruz. Birde 28-32 derece enlemlerinde üst seviyelerdeki artış göze çarpıyor. Aşağıda ki enlem haritasından enlemlerin yerini tesbit edin ve paylaştığım görsellerle model çıktılarından tahmini yaptığım sistemlerin karşılaştırmasını yapın. Anlattıklarım uzun ve bir kaç defa okumayı gerektirebilir. Ayrıca bunun gibi en az 7-8 veriye daha bakıyorum. Hepsini tek tek paylaşmaya ne benim zamanım yeter nede sizin. Sizler sadece bilin ki bu işler bir modelin kısıtlı verisine bakmakla olmuyor. Kendinizi bu konuda geliştirmek için paylaştığım konuları iyi kavramanız ve çokça araştırma yapmanız gerekiyor. Ve bende bunun için varım. Enlem Haritası ![]() Bölgesel Dalga ve geopotential seviyesi ![]() ![]()
Modellerde bu enlemlere veriyor bahsettiğim salınımları.
![]()
Konu başlığını Mayıs ayına kadar kilitliyor ve anahtarı paspasın altına bırakıyoruz.
>>> İstanbul için KAR Tahminleri (Kar Sevdalıları) <<< başlığından kaldığımız yerden devam ediyoruz.
Bismillahirrahmanirrahim,
Her türlü hava tahminini bu başlık altından yapalım. En azından Ekim-Kasım ayına kadar tahmin ve değerlendirmeler için bu konudan devam edelim. Tahmin ve değerlendirmeler için ayrı bir konu açmanıza veya hali hazırda bulunan kişisel tahmin sayfalarınızı kullanmanıza gerek yok. Mayıs ayı ve Haziran ayının ilk çeyreğinde İstanbul için yağışlı bir periyot bekliyorum. Haziran ayının geri kalanı, Temmuz ve Ağustos oldukça sıcak ve uzun bir yağışsız dönem bekliyorum. Temmuz veya Ağustos ayında extrem bir yağış, rüzgar, dolu vs dalga olacağını bu sezon beklemiyorum. Kısaca; İstanbul'da alışılmışın dışına çıkacak bir yaz beklemiyorum. Böyle olması Kış ayınında biz KARSEVERLERİN yararına olacaktır Hayırlı, uğurlu, Bereketli, felaketlerin olmadığı Bahar- Yaz dönemini Yüce ALLAH'tan niyaz ediyorum.
Beğenenler:
• adakar, AZOR, Burak1980,
(04-02-2019, 12:42 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bismillahirrahmanirrahim, İnşallah sel, dolu, ekstrem sıcaklıklar gibi uyarılardan çok mutad tahminlerin yer alacağı, normal periyodunda iki bahar ve 1 yaz dönemi geçiririz. |
| Konuyu Okuyanlar: |
| 623 Ziyaretçi |