Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(12-14-2022, 09:57 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(12-14-2022, 09:32 PM)Ümit Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kendi kisisel sayfamda aslinda var ,500hpa beklentisi bu yönde aralik son hafta ocak basi.

resim

Bu bir kompozit 
Analog çıktılar oluşturulurken bazı veriler girilir.

Bu kompozite hangi veriler girilmiş. Ve bu paylaşımı kim yapmış? Nereden aldınız bunu.

(12-14-2022, 09:37 PM)snowsnow Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan abi benim merak ettiğim durum neden birden böyle oldu .  Ara ara kaybolsa da  tekrar tekrar bazı güncellemelerde ülkemize doğru bir salınım gözükmüştü.  Birdenbire bugun bambaşka senaryolar konuşmaya başladık . Haliyle  herkesde bir durgunluk oluştu .  Oysa yılbaşına ümitliydim.  acaba 2016 mı diye düşünmeye başlamıştım . Hayırlısı inşallah  tersine döner görüntü demekten başka birşey gelmiyor

Birden olan bir şey yok ki.
Benim harmanladığım veriler 16-20 Aralık gibi bu 4 günlük sürede bir yerde bir sistemin bize gelebileceği yönündeydi.

Soğuk bir sistem olacağını söyledik zaten.  İstanbul için ise Kar olur demedik İstanbul özelinde takip etmemiz lazım dedik.  Smile
İstanbul için yine de Kar ihtimali var . Orası ayrı.

Yılbaşında KAR olacağına neden bu kadar fazla inandınız.
Tahmincilerimiz gördüğünü yorumluyorlar ve yorumlayacaklar elbette. 
İnşallah hepsinin tahmini bir bir çıkar temennimiz bu yöndedir.

Bir gün mutlaka Bağıra bağıra  isyaaan  GELOO Diyeceğiz zaten.

(Son Düzenleme: 12-17-2022, 07:10 PM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

Arkadaşlar sıkca bahsetmiş olduğum 19 - 22 Aralık sistemi beğenilmediğinden bugüne değin adından bile bahsetmiyor olabilirler ama şuda hatırdan çıkarılmamalıki, hep bahsetmişimdir, birkez daha söyliyeyim, 850 hpa'da - 8 lik soğuma, 500 hpa'da -25, - 30 larda ve birde kuvvetli karayel olduğunda yerlerde tutan KAR bile görülebilir, bu görüşüme varmı itirazı olan? eye  thumbsup Pazartesiden itibaren daha öncelerinden bahsetmiş olduğum 18 - 22 Aralık sisteminde şapkadan tavşan çıkarsa beni hatırlayın derim.. eye  Smile  thumbsup Şimdi modellerde bile KAR sınırlarinda gezen bu sistem bence küçümsenmemeli.. thumbsup

Emin bey soguma biraz daha fazla olsa  birseyler olabilir ama  2 mt sicakliklari yuksek kaliyor , ic bolgeler yagisi yakalarsa kar gorur tabi yagis durumu onemli o da suan cok az miktarda takip edilmeli 

Konyayi simdiden uyariyim antalya karayolu ve yuksek ilceler kar yagisi ulasimi olumsuz etkileyecek kadar yagabilir dikkatli olsunlar

resim

26 sina cok sukur bi sistem giriyor gfs diyagramlarina. Hadi gozumuz aydin hazirliklara simdiden baslayalim bence.

Serkan bey modellerde özellikle gfs de sürekli kuzey Afrikadan yb atakları var ve oldukça uzun süreli gözüküyor.Bu mevsimde bu normalmi ? yoksa başka olumsuz etkenleri mevcut?.
  Beğenenler:
  • snowserkan

(Son Düzenleme: 12-17-2022, 08:21 PM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

GFS'yi nasıl bilirdiniz? Yılbaşı sürprizini herzamanki gibi yok etti..Siz buna aldırmayın, o sistem kaybolmadı, sadece bizleri biraz hoplatma amaçlı diye düşünün..Gelinceye kadar vade uzun, daha o köprünün altından çok sular akar..Önemli olan pazartesi akşamına kadar AO'ya, NAO'ya ve diyagramları sıkı takipde kalalım...Onlar bozulmadıkça anafikirde bozulmaz..Yav iki gıdım KAR göreceğiz diye ömrümüzden ömür gidiyor..Ne olacak bizim bu halimiz bea.. eye  Big Grin  Smile

gfs buyuk ihtimal sicak cikti sıkıntilı yok, diyagram gelsin bakariz
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, Burak1980, KardanadamEmin, Snowsedat, snowserkan

(Son Düzenleme: 12-17-2022, 09:34 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

Önümüzdeki 10 gün için kısa bir değerlendirme yapalım.

Bölgesel rüzgarlar batılı ve 60 derece enlemlerinde kuvvetli.
Bize kuvvetli bir sistem gelebilmesi için burada ki rüzgarların zayıflaması ve doğuluya dönmesi gerekiyor.

Alttaki ilk 2 grafik 10 hpa 60 derece enlemlerindeki bölgesel rüzgarları ve ortalamasını göstermektedir.

Buradaki ortalamanın yüksek olması bizim için iyi değil maalesef.

resim

resim

Altta ki grafik ise farklı seviyelerdeki (30 ve 300 hpa aralığı) bölgesel dalga ve genliğini gösteriyor.
Forumumuzda ki değerli kardeşim (Bir Dost) geçen gün Atlantik ten Ülkemiz üzerine hareket eden genişleyen stratosfer ısınmasından bahsetmişti.
Bende ısınmanın bu türlüsünün bize ters etki gösterdiğini daha çok Rusya üzerinde genişleyen ısınmanın bize yaradığından bahsetmiştim.

Alttaki görsel de bu ısınmanın daha alt katmalarda ki yansımasını gösteriyor.

resim

500 Hpa seviyesine en yakın seviye olan 300 hpa (jet rüzgarlarının bulunduğu seviye) seviyesinde de batılı rüzgarların atlantik üzerinden kıtanın güneyine daldığını görüyoruz.

Bu durumda da kısmen YB etkisinde olabileceğimizi dolayısı ile ekstrem bir değişim olmadığı sürece yıl sonuna kadar Kar, Kış, Kıyametten biraz uzak olabileceğimizi gösteriyor.

Bakın yılların vermiş olduğu deneyim bile bana %100 kesin ifadeler kullanmamam gerektiğini söylüyor.
Evet büyük resimde görmüş olduğumuz manzara belli, Ancak karmaşanın en sık ve bolca yaşandığı Atmosfer nedeniyle sizlere olmayacak yada kesin bu böyle olacak demiyorum.

Sadece eldeki verilere dayanarak olasılığın hangi tarafta fazlaca olduğunu göstermeye çalışıyorum.

Elimizdeki güncel veriler bu döngünün Ocak ayı ilk haftasından sonra 180 derece değişeceğini de gösteriyor. Böyle bir görüntüde mevcut.
Ama size yakın meşaleleri diyebilmem için vadenin kısalıp menzilin uzaktan da olsa görünmesi gerekiyor.

Arif hocam bu tahminin umarim tutmaz diyelim aralik sonu kar gorelim Smile

(12-17-2022, 10:07 PM)Ümit Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arif hocam bu tahminin umarim tutmaz diyelim aralik sonu kar gorelim Smile

İnşallah..İnşallah yılbaşına her yerde kar fırtına tipi ile gireriz..

Burada kimsenin KAR,Kış sevgisini sorgulayamam ama benden daha sevdalısı kaç kişi vardır bilmiyorum Smile

Konuyu Okuyanlar:
3uZgibi, efe90, Poyrazkarayel, 57 Ziyaretçi