| |
(12-08-2022, 11:06 AM)Serkofb Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Selamın aleyküm herkese hayırlı günler hayırlı haftalar hayırlı bir kış sezonu diliyorum hepimiz için.serkan beye bir sorum olucaktı dün internette haritalı bir paylaşım gördüm 1987 2022 yıllarındaki kutuplardaki soğuk karşılaştırması yapmışlardı çok benzerlikler olduğunu söylüyorlardı bu bilgi doğru mudur sizin düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim tüm tahminci arkadaşlara saygılar Aleykumselam, Kasım Aralık Anomalisine baktığımızda çok br benzerlik yok aslında. 2022 Kasım-Aralık 500 hpa basınç ortalaması ve konumlaması 1987 yılı öncesi 1986 Kasım-Aralık ortalamaı ve diziliminden daha iyi duruyor. 1986 da kutuplar 2mt sıcaklık ortalamasının 8-10 derece altındaydı. bu yıl ise yer yer 4-6 derece üzerinde. Bu durumda basınç dizilimi ile alakalı. 1986 Kasım Aralık 5 arası. ![]() 2022 Kasım Aralık 6 Arası ![]() Birde deniz buzu ortalamasına bakalım. Aşağıdaki görselde ay ay bakabilirsiniz. Bu yıl deniz buzu çok kötü değil. Fakat 2017 kışı öncesinde 2016 kasım-Aralık deniz buzu seviyesi 1979'dan günümüze en berbat yıldı ama güzel kar yağışları aldık. Ülkemizde rekor kar yağışları için basınç dizilimleri önemlidir.
Beğenenler:
• 3uZgibi, adakar, ahmetcengiz, AZOR, Barbegazi, bokers36, Burak1980, burakrpc, Captmehmet, KardanadamEmin,
Bir arkadaşımızda Aralık ayında yağışları sormuştu.
Son 15 gün Aralık ayı ortalamalarına yaklaşacak yağışlar alacağız. Hızlandırılmış ve sıklaştırılmış bir yağış süreci olacak gibi duruyor.
Beğenenler:
• adakar, ahmetcengiz, AZOR, bokers36, Burak1980, hacimuratt, KardanadamEmin,
(12-08-2022, 08:07 PM)AZOR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Dünkü veriler gfs de uçtu gitti Ecmf akşam güncellemesindede benzer bir sinoptik çıktı 20 Aralık sonrası için selektör yapıyor sibiryaa
Serkan hocam biran beni unuttunuz yada umursamadığınız düşüncesi olmuştu. Eyvallah sağolun soruma zahmet edip cevap verdiniz iyiki varsınız ☺☺
(12-08-2022, 10:53 PM)Mami Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan hocam biran beni unuttunuz yada umursamadığınız düşüncesi olmuştu. Eyvallah sağolun soruma zahmet edip cevap verdiniz iyiki varsınız ☺☺ Estağfurullah. Hepiniz değerli ve kıymetlisiniz bu forum için Çok müsait olamadığım için biraz gecikmeli cevaplar veriyorum sadece. Baş tacısınız. Sizde sağolun varolun..
(12-07-2022, 10:35 PM)TaяaηTυℓa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 20 Aralık sonrası demiştim nitekim modeller yola geliyor sistem güçlenme eğiliminde yakında göreceğiz inşallah. 20 Aralığı geçmeden yada 20 Aralık gibi beklediğim sistem gelmeli gelecekte inşallah. 20 Aralık sonrası yok. 20 Aralık var. 20 Aralık var olacağı için sonrası var. 20 Aralık yoksa sıcak var haberin olsun. AO - NAO yada diyagramdan çıkarım yapmakla olmuyor bu işler tarantino efendi.
Beğenenler:
• adakar, ahmetcengiz, AZOR, Burak1980, KardanadamEmin, Samet1903, scream, SinemSahin, Snow Gökhan, snow41,
Vay vay vayy bu harita gerçekleşirse uyuyan dev uyandı diyeceğiz az kaldıııı...
![]() Tüm harita nerdeyse karla boyanmışş
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| taboo1, 37 Ziyaretçi |