Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Yilbasinda kar yagar mi acaba bu sene
  Beğenenler:
  • SinemSahin

Ocakta insallah yagar
  Beğenenler:
  • snowserkan

selamın aleyküm hayırlı sabahlar arkadaşlar bu Reklamcı Bünyamin hoca sayın tahmincilerimize fena sallamış bakalım zaman yine sayfamızı haklı çıkartacak
  Beğenenler:
  • snowserkan

(11-30-2022, 12:28 AM)AZOR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ecmf 30 Aralık kadar kar beklentisi
https://imgyukle.com/f/2022/11/30/JHTgF6.png

Ecmf 30 Aralık 13 Ocak arası kar beklentisi
https://imgyukle.com/f/2022/11/30/JHTcBx.png

Linklerdeki resimler açılmıyor.

(Son Düzenleme: 12-01-2022, 10:24 AM, Düzenleyen: snowserkan.)

(11-30-2022, 08:48 PM)ariftarif Adlı Kullanıcıdan Alıntı: resim
NAO 10 Aralığa kadar negatif seyir izleyecek sonrasında nötr değerlere doğru hareket edecektir

NAO salınımının negatif ve pozitif fazları ülkemizde sıcaklık bakımından ters korelasyon oluşturur.

Korelasyon nedir diyen olursa; 

Korelasyon kısaca: olasılıklar üzerinden gidildiğinde elde bulunan iki değişkenin arasındaki ilişkidir diyebiliriz .

Negatif NAO ile ülkemiz sıcaklığı arasındaki korelasyon birbirinin tersidir. NEGATIF NAO Yaşandığında ülkemizdeki sıcaklık farkı ortalaması pozitiftir .

En azından bu oran %66'dır.

Daha iyi anlayabilmeniz için;  Eğer NAO negatif fazında ise ülkemizde ki sıcaklıkların uzun yıllar ortalaması %66 oranında pozitif olacaktır.

Eğer NAO salınımı pozitif fazında ise o zamanda ülkemiz ortalama sıcaklıkları %58 oranında negatif seyredecektir.

Bu çalışma bilim insanları tarafından yapılmış ve istatiksel yaklaşım ile onaylanmıştır.

Sizler NAO ya bakarken bunu göz önünde bulundurun istedim. NAO negatif ten nötre doğru veya tam tersi hareket gösterirken ne olabileceği hakkında kendinizce bazı çıkarımlar yapın.

NAO'nun negatif fazında eğer ki AO'da negatif ise, Grönland üzerinde kuvvetli sayılabilecek bir sırt yani yüksek basınç hakimiyeti oluşur.
Bunun neticesinde Avrupa'nın kuzeyi ile batısına inen soğuk ile beraber biraz kurak ve az yağış. Bize ise güneyden ılıman bir hava ile yer yer kuvvetli diyebileceğimiz yağışlar gelecektir.

İngiltere, Fransa'nın ve Almanya'nın özellikle kuzey kesimleri bu dönemde kar yağışlarını görebilirler.

Mevcut veriler bu şekilde olacağını işaret etmektedir. En azından Aralık ayının ilk 10 günü Ülkemizin batısı için ılık fakat yer yer yağışlı..

Kar beklentimiz Aralık ayı içerisinde oldukça yüksektir...

TİPİK NEGATİF NAO BASINÇ ÖRÜNTÜSÜ

resim

resim

resim

kuvvetli rüzgar  (Son Düzenleme: 12-02-2022, 12:50 AM, Düzenleyen: Ümittt.)

Kendi sayfamda Aralık beklentimi yorumladım, benim sistem bekletim 25-30 aralık yani son hafta , öncesini kapattım.

Daha detaylı bilgileri sayfamda görebilirsiniz.

Sayfa linki için tıklayın like-beğeni

https://snowserkan.com/forum/showthread....902&page=4

Evet arkadaslar. Uzun zaman sonra yine size almanya berlinden kucak doludu selamlar iletiyorum. Berlinde annitibariyle soguk hava ve hafif kar yagışı başlamış bulunuyor. Gfs az önce mükemmel bir tabli sundu ilerisi icin.
Snowserkan dan arzum berlin icin bir kar beklentisi ni söylermi? Arşivlerde hala aralık 2010 var almanya adına. Inanılmaz kar yagışları vardı.

Evet almanya özellikle berlin hak ettigi sogukları almak üzere

Gözüm modellerde . Şu -8 -12 ler marmaranin üstüne oturmasını dört gözle bekliyorum . O gunler yakındır inşallah
  Beğenenler:
  • adakar, Burak1980, Hasan_iSTANBUL, SinemSahin, snowserkan

Aralık ilk dönemine ait olan veriler maalesef herkesin enerjisini düşürmüş gibi ama 15 aralık sonrası önce fragman ocak ayı ile birlikte gerçek film vizyonda olucak inşallah ... Herkese Hayırlı Cumalar

Konuyu Okuyanlar:
Poyrazkarayel, 29 Ziyaretçi