Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(Son Düzenleme: 11-14-2022, 02:07 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

Herkese merhaba,

Aralık ayı ülkemiz için Bol yağışlı en azından mevsim normallerinin üzerinde geçecek.

Sıcaklıklar özellikle Ülkenin kuzeyinin tamamında normallerin 2-4 derece altında.

Aralık ayı için İstanbul'da kar yağışını beklediğimi önceden söylemiştim. 
Özellikle Aralık ayının 10-15 i gibi İstanbul'un ilk KAR yağışını göreceğini kuvvetli bir olasılık olarak düşünüyorum..

Aşağıda sırasıyla 500 hpa Basınç anomalisi, Yağış anomalisi ve  yer seviyesi(2mt) sıcaklık anomalisini görebilirsiniz.

Anomali: Geçmiş çoklu on yıllık değerlerin mevcut tahminler ışığında normallerden farkı..

resim

resim

resim

SErkan nerdesin be birader yaw özlettin aga kar ı çok severim biliyon kar ı görmek için her yere giderim ı yı bilerek ayrı yazdım yanlış anlaşılmasın arkadaşlar.

Kar yağışını çok özledik..Ama yağmuru da özledik ,İstanbul gibi etrafı ne deposu denizlerle çevrili şehrimizde sonbahar yağışsız geçti bu sene .
  Beğenenler:
  • SinemSahin, SnowPoyraz, snowserkan, Ümittt

Yagislarda artis var özellikle batida, tarim yapan kislik tohum bekleyen ciftci icin can suyu olacak

resim

(Son Düzenleme: 11-15-2022, 04:07 PM, Düzenleyen: 3uZgibi.)

Mesajim silindimi yoksa gönder butonunumu tiklamadim

Persembe gece saatlerinden itibaren istanbulda kuvvetli yagis bekleniyor yagis cuma gunu anadolu yakasinda etkili olacak persembe gecesi istanbul il genelinde etkili olmasi bekleniyor
3uZgibi yazdı (11-15-2022, 04:07 PM)
Aktif katılımın için çok teşekkürler, ancak 3 ayrı konuya benzer mesajlar göndermiş olduğundan silmek durumunda kaldım. Benzer tahminleri tek bir mesajla sınırlı tutabilir misin?

Son güncel diyagram ayın ikinci yarısı için  beklentilere cevap gibi gelmiş..( Yağış ve Soğuma açısından.) Güzel yağışlar görünüyor.. thumbsup 
resim

(Son Düzenleme: 11-15-2022, 08:53 PM, Düzenleyen: ariftarif.)

(11-14-2022, 10:56 PM)TaяaηTυℓa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: SErkan nerdesin be birader yaw özlettin aga kar ı çok severim biliyon kar ı görmek için her yere giderim ı yı bilerek ayrı yazdım yanlış anlaşılmasın arkadaşlar.

Serkan'da aynı ben gibi çok yoğun Smile

Sen gece yağan kar ı mı daha çok seviyorsun gündüz yağan kar ı mı?

Söyle bakayım örümcek aga..

Kar ı olsun yeter gece gündüz fark etmez
  Beğenenler:
  • SinemSahin

Geç gelen sonbahar yağmurları  love-sevgi

resim

1 Aralık kadar toplam yağış tahmini
resim

Konuyu Okuyanlar:
3uZgibi, efe90, 67 Ziyaretçi