Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Sistem sonu yaklaşırken gene ünlüler-gönüllüler atışmaları başladı.
Sistemi beğenmeyen beğenmez, bu da kimseyi ilgilendirmez.
Neden şu sohbet her sistem sonrası oluşuyor…
Emin Bey sizden ricam , bırakın tatmin olmayan olmasın. Hür irade Smile
Bu arada ben de kendi tahminimi yapayım, 
Yarın öğleden sonra yeni sezona kadar bu gönül verdiğimiz şeye elveda diyeceğiz. Yüksek semtlerin havada görmesi dışında bir beklentiye girilmemeli.
İstanbul için standart üzeri bir sene oldu denebilir.
Yerde ve havada bol bol, semtlere eşit dağılımlı bir sezondu.
Barajlar ve tarım alanları için daha da iyi oldu.
Bundan sonra yaşanacak don hadisesi 
zarar getirir, doğa canlanmaya başladı.
Tüm emeği geçenlere şahsım adına çok teşekkür ediyorum.
Kalın sağlıcakla

(Son Düzenleme: 03-19-2022, 03:04 PM, Düzenleyen: Kutup Rüzgârı.)

resim

Serkan ustama rica etsem bu uydu görselini analiz edebilirmi hocam bu şekilde gelirse gece 10 cm ve üstü örtü yapma olasılığı nedir.

Halen umutlu olmak istiyorum İstanbul sürprizlere açıktır
  Beğenenler:
  • AZOR, Erol Bıldırcın, Fatih413, kar-snow, Snowsedat

(03-19-2022, 02:14 PM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bazı arkadaşlar varki ne yapsak, ne etsek, ne kadar çaba sarfedersek edelim, kendilerini adeta olumsuzluğa şartlamışlar gibi her seferinde icinde bulunduğumuz sistem için hep bir eksik arama, beğenmeme, burun bükme durumundalar..Yahu size soruyorum, kaç yılda bir böylesi bir KAR lı Mart ayı yaşaniyor, kaç yılda bir 3 adet baba sistem geliyor ve yaklasik 3 gündür KAR la beraberiz ve halada önümüzdeki 2 gün yine beraber olacağız..Önümüzde yine peşinde olduğum bir iki sistem daha mevcutken siz neyin peşindesiniz? Burası Uludağ, Kartepe değil, İstanbul arkadaşlar..Lütfen gerçekçi olalım, extrem bir sezon yaşamakdayız...Tadını çıkarıp, mevsimlerin sahibi ALLAH'a yatıp, kalkıp şükredelim..İnsanın içinden tahmin yapmak bile gelmiyor..Ne yapsak mutlu edemiyoruz bazılarını.Inanın yoruldum.Hayata bu kadarda negatif bakılmamalı, herşeye bir kulp takılıyor,bir şeyide beğenin yahu..Hayattan tad almayı bilmeliyiz, hayat çok kısa.. Biraz ara vermekde yarar var..

Emin bey ben sahsen kendi adima mutluyum beklentimi fazlasiyla karsiladi martin 20 si olmus 15 - 20 cm ortu yapan kar hicte kotu degil sureklide yagis ara ara yogun sekilde yagiyor elinize emeginize saglik
Mart ayinda ve boyle yerde ortu yapabilen sistemleri gorduk herzaman olan birsey degil 35 yilda bir oluyor ? sukredelim
  Beğenenler:
  • kar-snow, Snowsedat

(03-19-2022, 03:00 PM)Kutup Rüzgârı Adlı Kullanıcıdan Alıntı: resim

Serkan ustama rica etsem bu uydu görselini analiz edebilirmi hocam bu şekilde gelirse gece 10 cm ve üstü örtü yapma olasılığı nedir.

Halen umutlu olmak istiyorum İstanbul sürprizlere açıktır

Bantlar parçalanıyorlar bundan dolayı kesintisiz dek bantları beklemiyorum.
Maksimum 30-45 dakikalık bantlar oluyor bunlar ve 15-20 dakikası kuvvetli yağış bırakır şekilde etkiliyorlar.

Daha farklı bir durum beklemiyorum.

Ancak tabii ki meteorolojide kesin konuşmak hatadır sadece olasılıklar üzerinden değerlendiriyoruz.
Bakarsın 2-3 saatlik bir bant yakalanır felç eder orasıda ayrı konu thumbsup

(Son Düzenleme: 03-19-2022, 03:33 PM, Düzenleyen: SnowPoyraz.)

Mart ayındaki kar show devam ediyor .
resim

Bu resim
Kardanadam emin
Snow41
Azor 
Snowserkan ve diğer değerli site de  güzel yorum yapanlara gelsin

(Son Düzenleme: 03-19-2022, 03:35 PM, Düzenleyen: snow41.)

@snowserkan bey tamda dediginiz gibi oluyor gece guzel birikim yapmisti gun icinde 20 - 25 dakikalik en fazla yarim saatlik yogun yagis 1 - 2 cm ekliyor sonra eriyor tekrar ekliyor tekrar vuruyor gece saatlerindeki 15 - 20 cm lik birikim olmasaydi gunduz yagan kar yagip eriyecekti en fazla 3 - 5 cm gorurduk ancak gece yagan kar bizi mutlu etti

(03-19-2022, 03:30 PM)SnowPoyraz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Mart ayındaki kar show devam ediyor .
resim

Bu resim
Kardanadam emin
Snow41
Azor 
Snowserkan ve diğer değerli site de  güzel yorum yapanlara gelsin

Tesekkurler gercekten super goruntu bu goruntunun icinde olmaktanda mutluyum tekrardan bu sistemde emegi gecen herkese tesekkurler ellerine emeklerine saglik

Azor, o oluşumları ilk defa bu kadar güçlü gördüm bu sistemde…

Parçalamadan indir buraya çaylar benden Smile
  Beğenenler:
  • AZOR, kar-snow, Snowsedat

resim
Ağbi min sarayburnunda sabah deniz keyfi sahil de taşlarda bile kar var

(03-16-2022, 08:08 PM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar gerisayım sürüyor..Yarın akşam saatlerinden sonra sistem giriş yapmaya başlıyacak..Son hazırlıklarınızı gözden geçirmelisiniz..Sistem ilkbahara girişin başlamakda olduğu Mart ayına göre oldukça güçlü bir sistem olması dolayısıyla KAR yağışlarının kışdaki gibi olmasına sebebiyet veriyor..Güneş ışınlarının dikleştiği ve günlerin uzamış olması bile yaşanılacak etkileri zayıflatmaya yetmeyeceğini görebiliriz...Kıyılarda bile örtü ihtimali sözkonusu olabilir..850 hpada -12 ler olması KAR değerleri için yeterlidir..Herne kadar poyraz ağırlıklı ve sonradan yıldızdan esecek kuvvetli rüzgârlar bile soğuğu kıramayacak..Oysa poyraz karadenizden eserken denizin ısısını bünyesinde barındırması dolayısıyla soğuğu kırdığı ve bazen yağan KAR ıda KKY hatta yağmura bile çevirebildiği görüldüğüde olmuştur..Şimdi böyle bir handikap sözkonusu değildir..  thumbsup 

Emin bey siz sistemi verirken bu kadar yüksek bir tahmin öngörüsü yaparsanız bu işi bilmeyen biri olarak yağmadı tutmadı demelerine de alınganlık göstermemeniz gerekir neticesinde Mart ayındayız bu görüntüler bence normaldi ama kusura bakmayın siz çıtayı fazla yükseltiyorsunuz diye düşünüyorum.

Peki serkan abi,bantların parçalanma sebebi nedir.Sanki rüzgar açisı ve deniz ile hava sıcaklığı arasındaki yetersiz fark gibi geldi bana.O bantlar havanın daha soğuk olduğu çatalca ve tekirdağ tarafında daha organizeler.

Konuyu Okuyanlar:
efe90, fenerli, snow41, 71 Ziyaretçi