Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

18 - 22 Mart sistemi için gerisayım sürüyor..Sistem yine dişedokunur bir sistem olarak görünüyor..Tüm Marmara etkilenecektir, yağışlar miktar olarak doyurucu, soğumada 850 hpada  - 10,  -12 civarlarında olduğundan KAR değerleri için yeterli seviyededir..Örtü konusuna gelirsek kıyılarda dahil örtü oluşabilir..Bana kaç cm olur diye sorulmasın, cm tahmini yapmıyorum..Güzel bir kapanış yapacağız diyemem çünkü kapanış olmayacakdır..Ardından Nisan için yine oluşumlar sözkonusu..Önce önümüzdeki,tabağımızdaki pastanın tadına bir bakalım hele...Sonrası sonra.. eye  Big Grin  Smile  thumbsup 
resim

resim

resim

resim

Sistemi en sert gösteren model tabiki gem serkanbeyinde söylediği iki parça halinde gelebilir durumu burda gerçekleşiyor
resim

(03-15-2022, 12:20 PM)AZOR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sistemi en sert gösteren model tabiki gem serkanbeyinde söylediği iki parça halinde gelebilir durumu burda gerçekleşiyor
resim

-16 lar sivastopola kadar iniyor biraz daha aşağıya inse tadından yenmez  Smile

Burda kar kalkmadan gelecek anlaşılan   thumbsup
  Beğenenler:
  • adakar, Erol Bıldırcın, kar-snow, snowserkan, volkan34tr

Modeller ayın 18inden sonra sistem veriyor ve kuvvetle ihtimal kar yağışlarını yine göreceğiz.

Fakat modellerin henüz veremediği ancak üst atmosferin 27 Mart tarihine bir şeyleri denediğini görüyorum.

Evet önümüzdeki sistemi takip edelim ama 27 Mart'ta bir şeyler var gibi ona da her güncelleme de bakalım modeller yakında bir şeyler verebilir.

Bu arada benden daha detaylı tahmin ve katılım bekleyen üyelerimiz var biliyorum ve haklılar da ancak şu an hala nefes almada zaman zaman biraz zorluklar var bundan dolayı katılımım biraz zor oluyor.

İnşallah önümüzdeki kış bunu fazlasıyla telafi ederiz.
Eskiden olduğu gibi detaylı denebilecek paylaşımlar yaparız.

Belki de platformumuzu daha farklı daha işlevsel bir hale de getirebiliriz..

Herkese merhaba,

Farkindamisiniz bilemiyorum çok büyük efsaneleri kaçırıyoruz, Bu aldığımız sistemleri Ocak veya şubat ayında alsaydık şu an çok farklı şeyleri konuşurduk. Mart ayında olmamız sebebiyle güneşlenme süreleri ve güneş geliş acıları havanın soğuması ile yağan karı güneş çıkar çıkmaz hemen eritiyor önümüzdeki sistem içinde aslında buna benzer bir durum var hem soğuk girişi hem de rüzgâr yönü kar için yeterli ancak bulunduğumuz ay için yeterli değil. Şu an mobilden yazdığım için atamıyorum ancak Yer seviyesi sıcaklığına baktığınızda sürekli bir dalgalanma göreceksiniz hava kapayıp yağış başlayınca sıfır ve altına sıcaklık maalesef güneş açıp öğle saatlerinde +0 ila 5° arasında çıkıp yagan kari eritiyor. önümüzdeki sisteme lütfen bu gözle bakın yüksekler için şans çok daha fazla ancak sahildar için bence beklentiye girmeyin. Yagacak karin tadini cikarin. Ayrıca forum herkezin geri dönmesini ve yazmasına çok sevindim Hasan Bey’in yazısını göremedim belki gözümden kaçmıştır ancak oda dönerse ekip tamam olur herkese sevgiler saygılar

@KardanadamEmin bey tekrardan hosgeldiniz gelmenize sevindim

resim

Emin beyin 17 - 27 mart sistemi bune boyle 1 hafta boyunca kar var sanki bu gecen sistemden daha iyi ve uzun sure kalici gibi

(Son Düzenleme: 03-15-2022, 12:56 PM, Düzenleyen: AZOR.)

@"storm16" aynı söylediğiniz gibi oldu geçen sistemde poyraz esti tutmadı yıdıza çevirdi efsane oldu ardından bir kaç saat içinde batıdan hatta lodostan esti hava açtı

Aslında kaçırdığımız bir şey daha oldu eğer Karadeniz'in suyu 2 derece daha yüksek olsaydı kar kalınlıkları iki katı belki daha fazlası olacaktı.

(03-15-2022, 12:36 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Modeller ayın 18inden sonra sistem veriyor ve kuvvetle ihtimal kar yağışlarını yine göreceğiz.

Fakat modellerin henüz veremediği ancak üst atmosferin 27 Mart tarihine bir şeyleri denediğini görüyorum.

Evet önümüzdeki sistemi takip edelim ama 27 Mart'ta bir şeyler var gibi ona da her güncelleme de bakalım modeller yakında bir şeyler verebilir.

Bu arada benden daha detaylı tahmin ve katılım bekleyen üyelerimiz var biliyorum ve haklılar da ancak şu an hala nefes almada zaman zaman  biraz zorluklar var bundan dolayı katılımım biraz zor oluyor.

İnşallah önümüzdeki kış bunu fazlasıyla telafi ederiz.
Eskiden olduğu gibi detaylı denebilecek paylaşımlar yaparız.

Belki de platformumuzu daha farklı daha işlevsel bir hale de getirebiliriz..

Serkan KARdesim, sen sağlıklı ol ve kendine iyi bak, gerisi teferruat..İnşaALLAH biran önce sağlığına tümüyle kavuşmanı yüce RABBİMİZDEN diliyorum..Saygılar.. thumbsup

(03-15-2022, 12:58 PM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan KARdesim, sen sağlıklı ol ve kendine iyi bak, gerisi teferruat..İnşaALLAH biran önce sağlığına tümüyle kavuşmanı yüce RABBİMİZDEN diliyorum..Saygılar.. thumbsup

Sağol Varol Emin dostum thumbsup

Sizlerde dikkat edin sağlığınıza. Sağlıklı olun ki önümüzdeki kışları doya doya yaşayalım..

Konuyu Okuyanlar:
Əspəranza34, 83 Ziyaretçi