Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Fenerium haklı çıkacaksan galiba hocam . Tarih öteleniyor otelendikcede bu sefer sınırda kalan bir sistem oluyor ya da yağış da sıkıntı oluyor . Şaşılacak gibi ama resmen böyle oluyor. Sadece 1.000 metre üzeri ile alakası yazına katılmıyorum. Bence 300-400 metre yeterli olacaktır. Ama merkezlerde yağan kur olursa da yerde fazla durmayacaktır.
Dün (persembe) gündüz yazmıştım 300 metre üzerinde hafif örtü var diye ama soğuk yetersiz kaldı cemreler de etken olmuş mudur bilmiyorum kar örtü yapsa da bir kaç saat sonra erimiş şubat ayındaki gibi olmuyor . Tabi soğuk yetersizligide olabilir ancak 10-13 içinde elbette umudumuz olsun ama beklentiyi yüksek tutmayın üzülebiliriz yani sınırda kalabilir yine . Havada görürüz yerde de görebiliriz ama çok da bizimle olmayabilir
Geçen haftalarda yeni bir 87 olacakmı acaba diye bende beklentiye girmiştim ama ..
  Beğenenler:
  • Hasan_iSTANBUL, Ümittt

Mart efsanesi çoktan yolla çıktı vede müthiş bereketli yağışlarla anlamayan Big Grin
resimresim

Selamün aleykum, hayırlı Cumalar, hayırlı sabahlar..Arkadaşlar halen aramızda umutsuz vakalar var..Belkide şu modeller bir bozsada, sistem Avrupa'ya kaçsada diye nerdeyse duaya çıkacaklar bile vardır..Hayata olumsuz bakmayı yaşam biçimi haline getirmişler sanki..Hayata biraz pozitif baksanız birşeylermi eksilir?..Mart ayında KAR tahmini yapmak Ocak, Şubat ayında tahmin yapmakdan dahada zordur, malumki mevsim geçişi oluyor.Halk dilinde Cemreler düşüyor, atmosfer kendini bahara hazırlıyor, doğa canlanmaya başlıyor..Bütün bu olaylar KAR ihtimalini oldukça düşürsede, geçmişte birçok örnekleri bulunan kuvvetli KAR lı sistemlerde ne hikmetse hep bu beklentilerin en düşük olduğu Mart ayında gelmiştir..KAR gelmez, çok zor, ben beklemiyorum, Artık bahara girdik gibi düşüncelerin tersköşe olduğu bir aydır bu ay..Yaklaşık 20 gündür bir görünüp, bir kaybolan, genelde Modeller Avrupa'ya sistemi vermek için yarış halinde olduğu bir dönemde tüm olumsuzlukları bir tarafa bırakıp, bu sistemin bize geleceğini söyleyebilmek için sadece birkaç veriye bakıp yorum yapmaktan öte, tüm olumlu tabloyu sunan anadesene bakarak birşey söyleme cesaretini gösterebilmekde ayrı bir meseledir...Ben halen sadece tek kalsamda bu sistemin ardında durmakdan biran bile vazgeçmedim..Gelecek sistemin etkileri birsüre sonra hem yağış, hem soğuma hemde yönü bakımından dahada netleşecek ve bunu birlikte göreceğiz..Marifet böylesi olumsuz durumlardan olumluyu bulup çıkarabilmekdir, gelmez, yağmaz demek çok basit ve en kolay yoldur...Zor görüneni  tahmin etmekdir emeklerin karşılığı..  thumbsup 
resim

resim

resim

resim

resim

resim

resim

@KardanadamEmin bey hayirli cumalar hayirli sabahlar sabah olup buraya baktigimda sizin umut dolu guzel moral verici paylasimlarinizi gormekten mutlu oluyoruz dediklerinize aynen katiliyorum cunku bazi yillar mart kis bazi yillar bahar ayi oluyor ama mart ayinda kar yagmis yil sayisida az degil
insallah bir guzel final yapariz ama ayin 10 ve sonrasindan umutluyum
  Beğenenler:
  • Erol Bıldırcın, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin

(Son Düzenleme: 03-04-2022, 10:15 AM, Düzenleyen: Ümittt.)

2mt sıcaklıklarına baktım, modelde  ana senaryo -10da olmasında rağmen (ki bu en soğuk senaryolardan biri) 2 mt sıcaklık çalışmasında  yer seviyesinde sıcaklıklar kar değeri için yüksek.

Daha önce konusu geçmişti, mart ayında güneşlenme süreleri ve güneş geliş açılarındaki değişim nedeni ile gelecek istemin şubattan veya ocaktan daha güçlü olması gerekli. 8-11 arası kar alacak bir döneme giriyoruz ama bu kıyılar için şuan kar yapcak noktada değil gibi gözüküyor.

resim

(03-03-2022, 10:04 PM)Erol Bıldırcın Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Mart ın 10 un 15 ine kadar sibirya fena geliyor cephe DEK mi tipi mi gökgürültülü kar yağışı mı hepsi var son yılların en iyi mart ayı geliyor sabır az kaldı

Erol bey şaka yapıyorsunuz ama bunu ciddiye alıp beklentiye arakadaşlar olabilir Wink
  Beğenenler:
  • Enginist

Hey maşaALLAH, mübarek modelleri yemede yanında yat.. Smile  thumbsup  eye  Big Grin Derya kuzusu bunlar, fırından yeni çıktı, sıcak sıcak servis ediniz..ECMWF'den GOL SHOW...Geleeooooo, Sibirya geleeoooo..KARSEVERLER mutlu olmaya hazırmısınız? MART KARI geleeoo.. Smile  Big Grin thumbsup 
resim

resim

resim

resim

resim

Emin hocam sınırda kalıyor biraz daha güneybatılı gelmesi lazım.

(Son Düzenleme: 03-04-2022, 10:54 AM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

(03-04-2022, 10:37 AM)storm16 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Emin hocam sınırda kalıyor biraz daha güneybatılı gelmesi lazım.

Gelecek değerli KARdeşim, inşaALLAH soğumada biraz daha artacakdır..O sistem Mart şartlarına uyacakdır..Akşam veya engeç yarın noktayı koyarız.Yarın akşama kadar daha çok hop oturup, hop kalkarız.  thumbsup

Abi trabzon yine es geçti 10 15 sisteminden faydakanabilecekmiyiz merkezde karr yağışı olurmu SadSad(Sad

Konuyu Okuyanlar:
Əspəranza34, sirgalton, 47 Ziyaretçi