Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

resim

Gaziosmanpaşa da fırtına ve tipi devam ediyor her yer beyaza büründü özlediğimiz görüntülere kavuştuk sonunda çok şükür, sabırsız olan burada bir çok kişiyi üzenlere de deydimi diye sorasım geliyor, bir kaç gün sonra yerde oluşacak 25 / 30 cm kar olduğunda Istanbul gibi bir metropolde bunun bile harika olduğunu sanırım anlatmaya bile gerek yok, o yüzden o gün konuşup şimdi susanlar bir daha konusmasinlar onların niyetleri belli oldu, bizim tek sevdamiz Kar dı oda geldi çok şükür tüm sevenlere hayırlı olsun.

resim
Cay var icersen,yol var gidersen,kar var seversen Smile
Kar yagiyor bu gece,oyle beyaz ki sehir,anlamak bir omur surer,hayat niye kirlenir

Gece güncellemesi diğer sitelere düşerse inşallah onlardan geniş haritada rüzgar teyidi yapmak istiyorum.
Fakat yine de beni sizin adınıza heyecanlandıran 25-26 ocaktaki ULL ihtimali. 

resim

resim

Ull olcak mı

Görünüşe göre DEK'ler Avrupa yakası'na çalışıyor. Esatpaşa'da nerdeyse şezlong'u alıp güneşlenme'ye çıkacağım uzgun bekliyoruz bakalım.
  Beğenenler:
  • Erol Bıldırcın, snowsnow, utkuk435, volkan34tr

Bogaz hatti olarak beklemedeyiz ama gelen giden yok

(Son Düzenleme: 01-23-2022, 01:40 AM, Düzenleyen: Bir Dost.)

(01-23-2022, 01:17 AM)turnaforrrr Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ull olcak mı

Şu anlık geniş çapta rüzgar haritasını göremiyoruz katmanlar boyunca. Meteociel sadece Yunanistan'dan Istanbul'a kadar olan kısmı koyuyor. Mesela tropicaltidbits sitesinin veri tabanına düşmesi lazım güncellemenin en azından, buna benim net yorum yapabilmem için. Ama yağış hattının tahmin edildiği güzergah boyunca bir oluk var bu da önce bir mini Trof'a sonra da ULL'ye işaret gibi.
Şu pozisyonu daha önümüzde 90+ saatler varken değişebilir o yüzden nötr kalalım. 
Ama iyisi de olabilir Smile

Wetterzentrale de verileri güncel giriyormuş sağolsun kaynak sağlam Smile @snowserkan
Lakin 700 hpa seviyesine en fazla bakabildim orada bile bir girdap oluşumu var ben umutlandım şahsen.
resim

resimyükle net

(Son Düzenleme: 01-23-2022, 01:31 AM, Düzenleyen: kuzey1352.)

Simdi geldim disardan.Ozledigim o katur kutur sesi yururken duydum cok sukurSmileYarim saatte 5 cm i gecti.Yagis devam ediyor.Anadolu yakasina suan far attik ama orya da gelecek.

resim

Serkan bey,skew-T diagramı paylaşımınız gayet net ve anlaşılır,emeğinize sağlık diyorum...
Ben de kendimce,minik bi skew-T öngörüsü paylaşmıştım.
Sizler,buna tatminkâr bir izâhat getirdiniz.
Teşekürlerimi sunarım...
Bulunduğum lokasyonda,bu değerli gecenin 2.inci yoğun yağışı vuku buluyor...Rutin bir şekilde kar küreme araçları hizmet veriyor.Yol tuzlaması 3 gündür zaten devam ediyor.
Akademisyenlik ruhunuz ve edâ'nız hiç bir daim eksik olmasın...
Sabrınıza hakim olun yeter,bizler sizleri ziyadesiyle seviyoruz.
Hepimize...
Birbirimize gönülden sarılıp,özlemini aylarca beklediğimiz bu güzel yağışlı günlerde,dost olacağımız nice sağlıklı günler temenni ederim..
Gönülden dost olmak yeterli...

Konuyu Okuyanlar:
57 Ziyaretçi