| |
Günlerdir ne yazıldı? Cuma akşamı sistem giriş yapacak ama öyle kar yağacak şöyle yıkılacak ortalık denmedi. Cumartesi öğleden sonra sistem oturmaya başlıyor ve bu akşamdan pazartesi gece yarısına kadar kar yağışı tatmin edecek seviyede olacağını da defalarca söylediler. Pazartesin den sonra yağış aralıklarla soğuk sürekli olacak denmedi mi? Nedir bu sanki sistem bitmiş gibi tripler anlayamıyorum ki o malum sitenin bir hadsiz ihtiyarı bile trol hesaplarla buraya gelmiş olabilir
Herkese selamlar.Ben burada yıllardır değerli tahminleri ile bize eşlik eden tahmincileri dikkatle takip ediyorum. Bence bu sistem başta Serkan beyin de belirttiği gibi etkili bir sistem. Soğuk zone da olduğumuz için bu saatten sonra gelen her yağış etkili bir şekilde yere tutunacaktır, sadece ergen gibi fevri davranmayıp az çok yaşanacakların keyfini çıkarmak lazım.
Bence bundan daha önemlisi şimdi yazacaklarım. Bize yıllardır , meteroji Okulunda öğretmen gibi değerli bilgiler veren ve detaylı grafiklerle bıkmadan usanmadan hiçbir karşılık beklemeksizin havaya dair herşeyi ince ayrıntısına kadar anlatan Serkan beye teşekkür etmek isterim.adı üzerinde bu iş tahmindir, kesin değildir. Daha iyisini yapmak isteyen herkes ,bu siteden alınan bilgilerle kendi tahminini yapabilir. Kar yağışlarının bol olduğu sağlıklı huzurlu bir kış dilerim.
Herkese selamlar bilmediğimden soruyorum.
Ecmwf, gfs, icon, bir kaç gün önce 5 günlük tahminlerde kar kalınlığını 40 50 cmlerde tutarken şimdi 5 10 cmlere düşürmüş. Bunun sebebi nedir? Hangi değerin ya da değerlerin değişimi buna yol açıyor?
(01-22-2022, 12:34 PM)AZOR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: ICON öğle güncellemesi Cumartesi gece 24:00 te yağışın etkin kısmı başlıyor gibi görünüyor ancak kıyı kesimlere çok fazla etki yapmayacak gibi, modelde en çok pazartesi günü ve salı günü yoğun kar alacağı görünüyor sanki. Bu haliyle bile kıyılarda 10-15 cm örtü yapacak diye tahmin ediyorum. Sadece amatör bi tahmin eleştirebilirsiniz
Herkese selamlar... Şu anda Bayrampaşa Vatan mahallesi tarafındayım... Burada güneş kar topluyor... Akşama Ataşehir'e eve geçeceğim... İnşallah güzel bir kar yağışı altında eve sıkıntısız döneriz...
Bakırköy bahçelievler kçemkece zeytinburnu ilk gelen sistemden havasını aldı maalesef ne sibirya ekspresi geld ne goldzilla maalesef nasip pazar sabahına
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| efe90, 53 Ziyaretçi |