| |
Almanya nerde Türkiye nerde Almanya sanırım kuzeyimizde kalıyor,kuzeybatı sanıyorum.tabiki sistem alır soğuklar daha yakın.dikkat ederseniz İstanbul sistemlerin kaymağını kıl payı kaçırıyor.ama İstanbul zamanında ne sistemler aldı ne kaymaklar gördü o bize yeterde zaten İstanbul Almanya'dan daha şanslı çünki İstanbul yazın Adana Antalya gibi kavurucu sıcaklık olmuyor en azından akşam balkonda serin serin çay içebilirsin.Kışın da ardahan erzurum gibi ciddi soğuk olmuyor devamlı,çünkü hep soğuk olsa varya zor ya işe gidenler iyi bilir sabah -5 -10 kuru soğukta işe gitmek bence şanslıyız o konuda zaten sürekli kar yağsa heycanı kalmaz,o yüzden özleyince kar gelmesi bir başka istanbul da öyle zaten sağlam sistem gelince zaten keyfini sürüyoruz elhamdülillah varsın Almanya gibi siklonik kar her kış görmesekte olur.Lakin modeller de sistem görünüyor belli bir tarihe kadar istikrarlı geliyor sonra bir anda senaryo değişiyor sistem 5-10 kala halen risk içinde yalpalayabilir,en azından 5 gün kalana kadar pek fazla takib etmemek gerekiyor ama işin heycanı işte takib eden de eder.
Snowserkan (ariftarif bey) az sonra bizlere son durumla ilgili genel bir tahmin yaparlar
gerçekten Serkan abi bu gece değerlendirme yapacaksın diye düşünüyoruz ve sabırsızlıkla bekliyoruz
Ne oldu? Ne değiştide burada yine olumsuzluk ve negatiflik had safhaya çıkmış? Ne oldu arkadaşlar? KIŞ mı bitti?Yazmı geliyor? Bir ULL e takılmış millet, ha oradaymış, ha buradaymış, ULL bizim evin üstünde olacak..Kendisiyle muhabbet edeceğiz, birlikte sabah kahvaltıya çıkacağız..ULL iyi çocukdur, biraz delidir...Gerisayım sürüyorken, değişen hiçbir şey yokken ne oluyorda burada yine buz gibi hava estirilmeye çalışılıyor..İnanın KAR muhabbetlerinden artık sıkılmaya hatta bıkmaya başladım..Bu kadar haftalardır emekler veriyoruz, herşeyi en ince ayrıntısına kadar yazıyoruz, hiçbir karşılık beklemeden.Sonra bir model bozmasında hep aynı senaryo hep aynı beklenilenler sahnede..Yapmayın arkadaşlar, yazık şu verdiğimiz emeklere, bir kalemde heba etmek için var olanlar var burada...
Beğenenler:
• adakar, Babazilla, Burak1980, Erol Bıldırcın, gunay75, Hasan_iSTANBUL, kral, Mustafa Torun 0834, REALSHADOW, SinemSahin, Snowsedat
Sabah ve öğle güncellemelerinde her şey tozpembeyken etrafta olmayıp en ufak bozulmada ortaya çıkan kişiler var gerçekten ve yıllardır bu böyle. Gece tekrar iyileşirse de aynı yorumları bekliyorum sizlerden.
Beğenenler:
• adakar, Babazilla, Erol Bıldırcın, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin, SinemSahin, Snowsedat
Arkadaslar iki ana modelde (gfs ecmwf) bariz farklar varsa her zaman risk vardir ve bizim cografyada malesef kazanan hep olumsuz cikti veren model olmustur.
Katilanlar olur olmaz gfs uzun vadede sistemi gorur son noktayi ecmwf koyar. Daha kis uzun bu sistemi gorup can sıkmayin istanbulun kisi 15 ocak 15 marttir daha cok sistem kovalariz.
kral hocam artık son saatlere giriyoruz ve genelde son saatlerde modeller mutabık oluyordu. bahsettiğin gibi sabah ve öğlen güncellemeleri harikaydı bu süreçte yazmayanlardan biri de bendim işte olduğum için akşam güncellemesinde evde olduğum için öncelikle her zamanki gibi kaçırdığım yorumları tek okuyanlardan biriyim serkan hocamın değerli yorumlarını önceki platform da dahil olmak üzere yıllardır heyecanla bekleyenlerden biriyim . Ben de kötü yorumları görünce baktım gfs gerçekten de bozmuş ve sitemim gfs ye idi son 48 saat kala bu kadar 12-14 sistemini kısaltması beni de üzdü . genelde son 4-5 gün kalaya kadar fırıldak gibi döndüğünü biliyoruz gfs nin ama 48 saat kala böyle değişiklik yaptığında ister istemez üzüyor hocam. He bazen burayı karıştırmak için gelen hadsizler oluyor onlar huzur bozmaya geliyor ama model biraz bozduğunda da bozmamış mı diyecez. yapmayın hocam .
(01-10-2022, 09:13 PM)snowsnow Adlı Kullanıcıdan Alıntı: kral hocam artık son saatlere giriyoruz ve genelde son saatlerde modeller mutabık oluyordu. bahsettiğin gibi sabah ve öğlen güncellemeleri harikaydı bu süreçte yazmayanlardan biri de bendim işte olduğum için akşam güncellemesinde evde olduğum için öncelikle her zamanki gibi kaçırdığım yorumları tek okuyanlardan biriyim serkan hocamın değerli yorumlarını önceki platform da dahil olmak üzere yıllardır heyecanla bekleyenlerden biriyim . Ben de kötü yorumları görünce baktım gfs gerçekten de bozmuş ve sitemim gfs ye idi son 48 saat kala bu kadar 12-14 sistemini kısaltması beni de üzdü . genelde son 4-5 gün kalaya kadar fırıldak gibi döndüğünü biliyoruz gfs nin ama 48 saat kala böyle değişiklik yaptığında ister istemez üzüyor hocam. He bazen burayı karıştırmak için gelen hadsizler oluyor onlar huzur bozmaya geliyor ama model biraz bozduğunda da bozmamış mı diyecez. yapmayın hocam . Lafım bozulunca bozuldu yazanların iyiyken hiç bir şey dememesi kısaca felaket tellallığı yapanlara hocam. Yoksa bozulduğunu inkar etmiyorum ben de lakin 6 saatte bu denli kötü değişime açık olan bir şey iyiye de açık olabilir bundan sonrası nasip bize gelenle yetineceğiz hayırlısı bakalım.
Gelmezsen gelme şarkısını dinliyorum.
Yav arkadaşlar ben bu 12 14 sisteminden birşey beklemiyorum daha öncede dedim.Bir umut dek olurda kar görürüz yıkar geçer diye umutlandım. Arkadaşlar morali bozmaya gerek yok Kardanadamemin bey'in dediği gibi kışımı bitti üzülüyoruz Birazdan snowserkan üstat açıklama yapar belki bu sistem gelmeyerek istanbula büyük kar sistemini indirecek. Her şerde vardır bir hayır. |
| Konuyu Okuyanlar: |
| 3uZgibi, 48 Ziyaretçi |