Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(Son Düzenleme: 01-10-2022, 07:17 PM, Düzenleyen: Emre10.)

Gfs nin ipiyle kuyuya inilmeyeceğini bir kez daha öğrenmiş olduk.
❄️☃️乇爪尺乇⛄❄️
  Beğenenler:
  • Erol Bıldırcın, snowsnow2021

Eskiden sistem bize gelmemek için 40 takla atardı son 5- 6 yıldır sistemler bize gelmemek için 400 taklaya çıktı .Malesef bu döngü yine kırılmadı.Umudumu yitirmemek istiyorum ama çok son yıllardaki kötü gidişat ve bunun devam etmesi şevkimizi kırıyor.
  Beğenenler:
  • Erol Bıldırcın

resim

resim

resim

Yağışlar göz doyurur cinsten duruyor, lâkin gündüzleri derece 2-3 filan gösteriyor en az 0 olsa güzel olur gündüzleri tutmayacak bir kara benziyor,yükseklere lafım yok oralarda gündüz gece tutar galiba,rakımı düşük yerler nasibini en çok gece alırsa alır dek lerle ve cuma gecesi derece güzel görünüyor belki çok şiddetli olmaz ama yerde tutar gece sabaha kadar.haydi hayırlısı Allah bereketli bir yağış nasib eder inşallah.Bu arada Gfs,ecmf,diyagram filan anlamıyorum o yüzden bu resimlere bakarak saatlik kontrol ederek yorum yaptım çoğu zaman burdan doğrusal gösteriyor %60.tabi %40 değişmeye müsait bazen saat 1 de yağış gösterir ama saat 3 te yağar bazen saf kar gösterir o vakit sulu veya karla karışık göstedebiliyor,ben Çarşamba günü öğleden sonra bulunduğum konum için ya sulu kar yada karla karışık yağış öngörüyorum ama akşam ilerleyen saatlerde saf kar göreceğimizi umuyorum yerde de tutar gibi,öğlenden sonra yerde tutarsa anca belki kuvvetli rüzgardan dolayı hissedilen sıcaklık 0 olabilir o zmaan inşallah çarşamba öğlenden sonra şenlik başlayacak.kısa da olsa
  Beğenenler:
  • Erol Bıldırcın

Bu sistemi ilk gösteren gfs di 18 ocaktan sonraki sisteminide ilk gösteren gfs idi
  Beğenenler:
  • Bir Dost, Erol Bıldırcın

Sizlere söylemistim. Maalesef cografya olrak türkiyeye cok nadir kar yagar. Yagsa bile elle tutulur yagisin olmasi icin cok faktörler var. Bu durum bizim (almanya icin) biraz daha kolay. Görünen o ki orta avrupayi hak ettigi soguklari alacak.

hayret edilecek bişey ya hani son 2 gün kala sistemi eritti gfs. bu kadar kolay olabılır mi değişiklik. insan kızıyor ama gfs nin oynaklığına kızıyor

(Son Düzenleme: 01-10-2022, 08:11 PM, Düzenleyen: Bir Dost.)

(01-10-2022, 07:43 PM)Bulut3 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sizlere söylemistim. Maalesef cografya olrak türkiyeye cok nadir kar yagar. Yagsa bile elle tutulur yagisin olmasi icin cok faktörler var. Bu durum bizim (almanya icin) biraz daha kolay. Görünen o ki orta avrupayi hak ettigi soguklari alacak.

Hocam bilerek kışkırtma mı yapmaya çalışıyorsunuz anlamadım. Dikkat ettim her mesajınız Berlin. Ben de Münih'te kalıyorum üniversite sebebiyle ama Münih şöyle böyle demiyorum. Lütfen biraz daha dikkat.

Senaryo uç senaryolardan daha makul pozisyon alması daha muhtemel. Ama ilk tablo kadar batılı gelmemesi olası.

resim
  Beğenenler:
  • adakar, Erol Bıldırcın, Hasan_iSTANBUL, kral, Snowsedat

Kıymetli üstadlarım 

Çarşamba günü için son tahminlerinizi paylaşabilirmisiniz. Bizi ne bekliyor. Biz KARseverleri tatmin edecek şekilde hatırı sayılı bir KAR yağışı alırmıyız? Tahminleriniz benim için çok değerli. Tahmin sizden. Takdir yerin göğün kainatın tek sahibi yüce Allah'ındır. Saygılarımla
  Beğenenler:
  • adakar, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin

Ya anlayamadığım şey neden ufak bir bozulmada bu ortalık bulandırıcı tipler piyasaya çıkıp nifak tohumları yaymaya çalışıyor..Arkadaşlar aynı girişkenliği ortalık bembeyaz olduğunda da yapın ki yanlış anlamasın kimse sizi...Kaldı ki biten eden birşey yok daha.Varsayalım yağmadı napalım yani,kısmetimizde ne varsa onu yaşıyoruz...
  Beğenenler:
  • Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin

(01-10-2022, 08:20 PM)Snow murat Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kıymetli üstadlarım 

Çarşamba günü için son tahminlerinizi paylaşabilirmisiniz. Bizi ne bekliyor. Biz KARseverleri tatmin edecek şekilde hatırı sayılı bir KAR yağışı alırmıyız? Tahminleriniz benim için çok değerli. Tahmin sizden. Takdir yerin göğün kainatın tek sahibi yüce Allah'ındır. Saygılarımla

Sistemin geri kalanından bağımsız çarşamba günü bütün koşullarda aşağı yukarı aynı olacak gibi. Yüksek kesimlerde daha çabuk gerçekleşecektir fakat şehrin genelinde öğle saatlerine doğru kara çevirecek gibi bir tablo var ve soğuk Anadolu yakasındaki yağışı daha rahat yakalıyor. Akşam saatlerinde tüm cephe çekilecektir. Beraberinde DEK Mekanizması işler; zayıf-orta yoğunlukta kütlelerin Karadeniz'de oluşması muhtemel. Rüzgar yönü ve nemlilik müsait.

Konuyu Okuyanlar:
31 Ziyaretçi