Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Snow16 dersek bursa haber sitesi sanarlar Big Grin
Azorun ismini koymayalim bir adam akilli yukselemedi gitti.

Arif bey Sağliniz yerinde olsun burda sizi okumak her zaman mutluluk veriyor bizde

(Son Düzenleme: 01-01-2022, 05:05 PM, Düzenleyen: ThunderSnow.)

Şu ariftedir dedikleri meşhur orçun bostancı değilmi?
ThunderSnow yazdı (01-01-2022, 05:05 PM)
Hayır değil ariftarif başka kişi, orçun bostancı başka kişi

Blocking bir bölgede yaşanacak ısınma soğuma periyotlarını doğru tahmin edebilmemiz açısından oldukça önemlidir. Oluşup oluşmaması, oluşursa da nerede oluştuğu bizlere önümüzdeki günlerde yaşayacağımız hava koşullarıyla ilgili önemli ipuçları verir. Kararlı hava koşullarına neden olduğundan orta vadede bile hata payı oldukça düşüktür. Sağlıklı bir blocking analizi için aşağdaki haritaları doğru yorumlamamız gerekiyor.

Soğuk hava akımlarının ülkemize doğru yönlenebilmesi ve kalıcı olabilmesi yüksek oranda 0 ila 30 doğu boylamı ile 50 ila 70 kuzey enlemleri civarında güçlü bir blocking şartına bağlıdır. 

Bu haritalara 
PHP Kod:
http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/precip/CWlink/MJO/block.shtml#outlook 
 adresinden ulaşabilmeniz mümkün.

resim

Önümüzdeki 2 haftalık dönemi kapsayan yani 1o ocaktan itibaren neredeyse ay sonuna  kadar olan tahmin periyodunun büyük bölümünde işaret ettiğim bölgede yüksek basınç hakim. Başka bir deyişle özetlememiz gerekirse bulunduğumuz coğrafyada Ocak ayının 10'undan itibaren 2 hafta boyunca kalıcı bir soğuk bekliyoruz. Yb Alanının Daha önce söylediğim gibi kıtaya yerleşeceğini ve soğukları önce Balkanların batısına ardından ise üzerimize var gücüyle indireceğini gözü kapalı söyleyebilirim.

Arif tarif bey hoş geldiniz sefalar getirdiniz inşallah bol bol kar yağışları görür bu kuraklık tan çıkarsız merak la tahmin leriniz i bekliyoruz başarılar

Arif hocam Hoşgeldin. Değerli üstadlar SETA ekibine bir A daha koydum SETAA olarak sürekli takibimdesiniz. Yorumlarınızı malum siteden bu yana önemsiyorum. Yeni yılı bol karlı bir yıl olarak geçirmemizi tüm forum ailesi adına temenni ediyorum. Sizleri takip etmek bizden. Tahmin siz değerli üstadlardan. Takdir ise yerin göğün sahibi yüce Allah'tandır.

İzlanda alçağı bitmek bilmiyor şimdiye kadar 2 sistemimizi bugünden sonraki 2 sisteminizi daha bozuyor gücünü 12 ocaktan itibaren yitirmesine bekliyorum.resim

(Son Düzenleme: 01-01-2022, 08:07 PM, Düzenleyen: AZOR.)

Gfs akşam güncellemesi 
Bakın bu sinoptiği beğendim İzlanda sistemi Azor biraz daha kuvvetlenirse çok iyi yağış alırız
resim
resim

(Son Düzenleme: 01-01-2022, 09:35 PM, Düzenleyen: тaяaηтυℓa.)

Ariftarif turşulu baklavamız vardı aramızda şifre yer misin üstat.

Önümüzdeki cumaya kadar modellerdeki tutarsızlık düzelecek diye düşünüyorum zira birbiriyle çelişen veriler var bu terslikte bir iş var. Ayın 7 8 i için şu an modellerin gösterdiği çıktılar çok saçma geliyor beklemek lazım bir süre daha. Umudum var hala inat ettim 7 8 ocak için eğer düzelmezse benim için modeller bitmiştir. Ya herro ya merro.

Modellerdeki gelgitler beni giderek heyecanlandırmaya başladı..Sürekli farklı çıktılar verilmesi çok sürpriz gelişmeler olacağının önhabercisidir..Biraz daha sabredin, taşlar yerine oturacaktır..Atmosfer, Ocak ayı Için KIŞ ayına yakışacak gelişmelere hazırlıyor kendisini..Birde bu açıdan bir bakılabilseydi.... eye  thumbsup

ECMF leş bir güncelleme
Böyle bitti hiç bir coğrafyaya yaramıyor
resim
  Beğenenler:
  • Burak1980, Deepsnow, Fatih413, Hasan_iSTANBUL

Konuyu Okuyanlar:
efe90, Əspəranza34, snowserkan, 72 Ziyaretçi