Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Bekliyoruz emin abi Wink
  Beğenenler:
  • AZOR, Burak1980, KardanadamEmin, SinemSahin

(Son Düzenleme: 12-17-2021, 12:20 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

(12-17-2021, 09:25 AM)storm16 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan bey merhaba,

25-26-27 Aralık  sistem bekleniz için şunu ifade etmek isterim, diyagramda 30 adet senaryo var bu senaryolar yarısı sistem yarısı bahar verse dediğinizde halkısınız ama diyagramda nerdeyse tüm senaryolar, +5 ve üzerinde ortalama sıfırda buda 2 metede 5-8 derece arası sıcaklık demek. Hal böyle iken 2017 gibi çok güçlü bir sistemin 9 gün sonrasında gelmesi sizce düşük bir ihtimal değil mi? Yani en azından diyagramada dalgalanmalar görmeliydik diye düşünüyorum? GFS yanı sıra ecmwfde böyle, ben bu kadar radikal bir değişim bunca yılda hiç görmedim, umarım sitem sizin tahmininize doğru evrilir.
Aodaki endeks değişimlerinin bize ocak ilk hafta yani 3-8 ocak arası bir salınımın sinyali diye düşünüyorum.

resim

Merhaba Kardeşim.

Ben 25-26-27 Aralık tarihinde sistem geliyor demedim ki.. Yada dediysem göster bana Smile

Hatta beklediğimiz sistem öncesinde de bir sistemimiz olduğunu fakat bu sistemin bizi kesmeyeceğini bundan dolayıda sabırsız olmamanız gerektiğini söyledim.

Ayın 20'sinden sonra modellerde beklediğimiz sistemin şekilleneceğini 23-25 Aralık tarihlerinde Sibiryadan soğukların güneye doğru kopacağını kopartılacağını söylüyorum.

Senin yazmış olduğun 25-27 Aralık tarihine bütün modellerin beklediğimiz sistemi göstereceklerini söyledim.

Aysonu -  Yılbaşı sistemini dillendiriyorum zaten.

Aralık 30 - Ocak 3-4 tarihleri Beklediğimiz sistemin bizi etkilemeye başlayacağı olası tarihlerdir. 
Yani sistemin başlangıcı bu tarihler arasında bir yerlerde olacaktır..

Şimdi diyagram konusuna gelirsek inan bana bunlara bakmak ileri vade için hiç bir şey ifade etmiyorlar.

5-6 günden ötesi çok bir şey ifade etmez.
Sen ancak diyagramlardan bir çıkarım elde edebilirsin diyagramdan ileri vadede tahmin yapamazsın.
Yaparsın diyen varsa hodri meydan.. thumbsup

(12-17-2021, 07:41 AM)snow41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: https://www.google.com/amp/s/www.milliye...si-6662831

Ahmet bey merhaba, Bu tip haberleri Bu başlıktan değil ülke geneli başlığında paylaşın lütfen .

Bir çok mesaj geri düşmekte. Aramalarda sitemiz adına sıkıntı olmaktadır..

Hayırlı cumalar serkan hocam yılbaşı gecesi için var mı tahmininiz yoksa zamanlama açısından biraz erken mi ?

@snowserkan Serkan Bey GFS son güncellemede -12 girişi vermiş İstanbula DEK yağışlarına şahit olma şansımız var mıdır?

resim

Carsamba gunune KAR ikonu gelmis
  Beğenenler:
  • SnowPoyraz

Cumartesi günü İstanbul'un yükseklerinde kar taneleri görülebilir.

(12-17-2021, 01:24 PM)kral Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @snowserkan Serkan Bey GFS son güncellemede -12 girişi vermiş İstanbula DEK yağışlarına şahit olma şansımız var mıdır?

resim

@snowserkan bey beklediğiniz sistem sibirya yb , İskandinav yb
Azor lamı oluşacak?
  Beğenenler:
  • Hasan_iSTANBUL, mirhan, SinemSahin, SnowPoyraz

(Son Düzenleme: 12-17-2021, 04:52 PM, Düzenleyen: Hasan_iSTANBUL.)

Arkadaşlar herkese merhaba.

Geçen seneden beri Deniz Tahmin Bülteni forumunu paylaşımlarıyla bizlere destek olan @mirhan kardeşimizi bundan sonra aramızda
Moderatör olarak göreceğiz, kendisine şimdiden başarılar diliyor Moderatör olarak aramıza hoş geldin diyorum.

Konuyu Okuyanlar:
Galatasaray1905, 92 Ziyaretçi