Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Trabzon bu sistemden nasibini alırmı Daha çok erken biliyorum.. Tahmininiz nedir reisler
  Beğenenler:
  • AZOR

Sevgili SETA ve değerli Üyeler 

Sizleri takip etmekten keyif alıyorum. Çok kaliteli ve düzeyli bir site burası. Her zaman tahminleriniz ve akabinde olan  gerçeklerin  ispatı var. O yüzden hepinize teşekkürler. Sizinle bu ailenin üyesi olmaktan onur duyuyorum.

Yeni haftaya sinerji dolu kar haberlerinizi bekliyorum.
Sağlıkla kalın

(12-12-2021, 03:57 PM)Abdullah61 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Trabzon bu sistemden nasibini alırmı Daha çok erken biliyorum.. Tahmininiz nedir reisler

21 Aralık tan sonra sahil kesimi
  Beğenenler:
  • adakar

resim
Salııı günü istanbul kar gösteriyor olleyyyyyy goooolllllllllllll

İNANAMAYACAKSINIZ, İNANAMAYACAKSINIZ....
GÜNLERCE DALGA DALGA KAR FIRTINALARINA HAZIRMIYIZ? BIKACAKSINIZ, GINA GELDİ DİYECEKSİNİZ ( Bendeniz hariç tabiiki..Nede olsa Kardanadamım.??)..SAĞLAM SOĞUKLAR, YAĞIŞLAR YOLDA...
SİBİRYA EKSPRESİ YAKLAŞIYORRRRR... thumbsup  eye  Smile  thumbsup 
resim

resim

resim

resim

resim

resim

resim

resim

@KardanadamEmin ey ben kendi adima söyleyeyim kis sonuna kadar marta kadar hergun yagsa bikmam bikilmayacak tek sey guzel bir kis geciririz insallah

Bu akşamki güncellemeyii beğendiğim söylenemez gfs fantezi yaptı Azor bu kadar yükselmişken bizdeki soğukların 3 level daha soğuk olması lazıımm anlamayan

Ana senaryo çok önemli değil önemli olan diyagramdaki soğuk senaryolarını azalmaması

Modelden modele yorum yapmak doğru olmaz. Bu konuda en azından şu aşamada diyagramlar üzerinden fikir yürütmek daha doğru olabilir. Modellere 1 haftadan sonrası için en azından detaylar noktasında güven olmaz. Yoğun kar da gösterse hiç kar göstermese de temkinli olmakta ve şüpheyle yaklaşmakta fayda vardır.

5 gün yani 120 saatten sonrası değişime daha açıktır. Bundan önceki zaman dilimi için özellikle GFS modelleri zor değişirler. Hiç değişmezler demiyorum ama değişim ihtimali oldukça azdır. Uzun vadeli tahminlerde kullandığımız (AO-NAO endekleri, jet akımları gibi) veriler ise bize kabataslak fikir verir. Bunlara bakarak herhangi bir yer için ne sıcaklık ne de yağış miktarı konusunda fazlaca detay veremeyiz. Örneğin soğuk hava dalgası gelecek diyebiliriz ama sıcaklık 3 dereceye mi düşer -2 dereceye mi düşer yada metrekareye10kg. mı yoksa 80 kg. mı yağış düşer bunlar ancak modellerde sistemin bizi etkilemesine kısa bir süre kala netleşen şeylerdir.

15 günlük kar haritası
resim

Konuyu Okuyanlar:
Snowsedat, 61 Ziyaretçi