Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Özlemişim bu heyecanı be. Güzel haberler akıyor bu akşam maşallahSmile

(Son Düzenleme: 12-06-2021, 10:30 PM, Düzenleyen: Bir Dost.)

@snowserkan Sağol Abi. 
Doğru böyle olması gerekir de engellemenin olduğu bölge çok geniş bir alan. Aynı alanda bu dinamik alçakla kol kola gezecek olan yb ile kesişimde olacak rüzgar karışımları niye yok üst katmanda? Yani tamam birebir aynısı olmayacak alt katmanın da sonuçta "genelde" alt katmanlardaki curcunanın itekleyen kuvvetlerinden biri de üst tabakadan araya karışan dikey rüzgarlar değil mi? Eğer bu üst seviye rüzgarları burada tamamen izole oluyorsa ve rol oynamıyorsa aşağının dknamiğinde o zaman Jetler mi tam belirleyici basınç alanlarını yönlendirme konusunda (dünyadan gelen savrulma momentumu hariç)? En son olarak jet akımları kaç milibar dolayında söz sahibi oluyor yoksa onlar da mı duruma göre belirli katmanlarda gezinebiliyor?
çok oldu kusura bakma abi Smile

(Son Düzenleme: 12-06-2021, 11:35 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

(12-06-2021, 10:27 PM)Bir Dost Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @snowserkan Sağol Abi. 
Doğru böyle olması gerekir de engellemenin olduğu bölge çok geniş bir alan. Aynı alanda bu dinamik alçakla kol kola gezecek olan yb ile kesişimde olacak rüzgar karışımları niye yok üst katmanda? Yani tamam birebir aynısı olmayacak alt katmanın da sonuçta "genelde" alt katmanlardaki curcunanın itekleyen kuvvetlerinden biri de üst tabakadan araya karışan dikey rüzgarlar değil mi? Eğer bu üst seviye rüzgarları burada tamamen izole oluyorsa ve rol oynamıyorsa aşağının dknamiğinde o zaman Jetler mi tam belirleyici basınç alanlarını yönlendirme konusunda (dünyadan gelen savrulma momentumu hariç)? En son olarak jet akımları kaç milibar dolayında söz sahibi oluyor yoksa onlar da mı duruma göre belirli katmanlarda gezinebiliyor?
çok oldu kusura bakma abi Smile

Üst seviyeler ile alt seviyeler arasında bir benzerlik arama tam tersine zıtlıklar belirleyicidir.

Sen Alt katmanlar ile Üst katmanlarda benzerlikler arıyorsun...

Stratosfer seviyesi ile Alt katmanlarda 500-850 hpa seviyesini tahmin etmek imkansızdır.

Mesela stratosferde Düşey hareket olmaz devamlı surette yatay hareket gözlemlenir. 
Demek ki stratosferden alt katmanlara bir karışım veya itekleme Smile  gözlenmez..  taşınım olmaz..

Ancak bizim baktığımız bölge esasen tropopoz seviyesi civarıdır. burada azda olsa karışım vardır. örnek cirrüs bulutları..

Biz buradaki yatay rüzgarlara bakarak alt katmanların verdiği tepkiyi anlamaya çalışıyoruz sadece.

Stratosferde sıcaklık yükseklikle artar yani troposferin tersine bir akış var.
Eğer stratosferde sıcaklık artıyorsa sıcaklığın arttığı alanlarda seviye aşağı iniyor demektir.

troposfer tabakası örnek vereyim ülkemiz üzerinde atıyorum 9 km. işte bahsettiğim sıcaklık artışı bu seviyeye baskı yaparak bu seviyenin daha da azalmasına yol açmaktadır. 
9 km olan troposfer sınırı 7 - 8 km kadar düşmektedir..

kısaca stratosfer üzerinden tahmin yapmak gerçekten de uzun seneler boyunca takip etmeyi gerektirir.

jet rüzgarları 200-300 hpa seviyesinde bulunurlar.

Tekrar sağol abi. Cansın  thumbsup
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, Burak1980, Erol Bıldırcın, Snowsedat, snowserkan

Serkan bey ve tüm sayfa günaydın geçmiş 3-5 yıla göre bu sene sibirya erken ve iyi yağışlar almaya başladı çatımız karla doldu bize etkisi ne olur teşekkürler
  Beğenenler:
  • AZOR, Erol Bıldırcın

(Son Düzenleme: 12-07-2021, 12:56 PM, Düzenleyen: snow41.)

Bugunku yagis agirlikli ege ve trakyada kuvvetli yagislar goruluyor sicaklik 20 derece bugun parca parca yagislar istanbulda gorulebilir ancak istanbul ve cevresinde yarin yagis biraz daha etkili olacak yarin sicaklik 12 - 13 derecelere dussede cumadan itibaren tekrar sicakliklar 20 lerde olacak

resim

Yarin yurdun tamaminda yagis var ancak en ilginci kar yagislari akdenize kadar inmis
  Beğenenler:
  • SnowPoyraz, Snowsedat, snowserkan, volkan34tr

Ben yakın zamanda gfs nin haftalar öncesinden 18 20 aralık gibi uzun süreli soğuk blokaj verdiğini hatırlamıyorum istikrarlı bir şekilde bu tarihlerde İstanbul kky ve kar alacak gibi durmakta ancak 7 8 aralık sistemi de sonradan bozuldu orada ben sadece birkaç veriyi dikkate aldım bu yüzden de çuvalladım resmen kendime yakıştıramadım bu çuvallamayı. Neyse artık aralık ortasından sonraki sürece odaklanacağız bu sefer hiçbir şey olmasa bile birşeyler olacağı kesin gibi. Tabii inşallah diyoruz

(12-07-2021, 12:32 PM)snow41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bugunku yagis agirlikli ege ve trakyada kuvvetli yagislar goruluyor sicaklik 20 derece bugun parca parca yagislar istanbulda gorulebilir ancak istanbul ve cevresinde yarin yagis biraz daha etkili olacak yarin sicaklik 12 - 13 derecelere dussede cumadan itibaren tekrar sicakliklar 20 lerde olacak

resim

Yarin yurdun tamaminda yagis var ancak en ilginci kar yagislari akdenize kadar inmis

Ahmet bey teşekkürler..

Bu tip paylaşımları mgm tahminleri sayfasında yaparsanız sitemiz aramalarda daha fazla çıkar.
Sağolun destek oluyorsunuz eğer dediğimi yaparsanız desteğiniz çok daha fazla hissedilecek thumbsup

(12-07-2021, 01:54 PM)TaяaηTυℓa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben yakın zamanda gfs nin haftalar öncesinden 18 20 aralık gibi uzun süreli soğuk blokaj verdiğini hatırlamıyorum istikrarlı bir şekilde bu tarihlerde İstanbul kky ve kar alacak gibi durmakta ancak 7 8 aralık sistemi de sonradan bozuldu orada ben sadece birkaç veriyi dikkate aldım bu yüzden de çuvalladım resmen kendime yakıştıramadım bu çuvallamayı. Neyse artık aralık ortasından sonraki sürece odaklanacağız bu sefer hiçbir şey olmasa bile birşeyler olacağı kesin gibi. Tabii inşallah diyoruz

Sen bu işi bilmiyorsun üstadım.... Coffee Smile

(12-07-2021, 07:18 AM)Raulde Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan bey ve tüm sayfa günaydın geçmiş 3-5 yıla göre bu sene sibirya erken ve iyi yağışlar almaya başladı çatımız karla doldu bize etkisi ne olur teşekkürler

Merhaba,

Tam bir korelasyon yok. Ancak Sibirya üzerinden çekilen soğukları bolca ve uzun süreli görürüz

(Son Düzenleme: 12-07-2021, 03:12 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

Aşağıda hareketli görselin sonuna doğru kuzeydeki ısınmayı ve stratosfer vorteksin zayıflayarak split yani parçalanma bölünme yapmak istediğini görüyoruz..

Bunlar güzel hareketler.. Şiddetli soğuklar kapıda HAZIRLANIN..LOADİNG

resim

resim

Konuyu Okuyanlar:
Kerimoglu, sirgalton, snowserkan, 22 Ziyaretçi