Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(Son Düzenleme: 12-06-2021, 08:13 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

Serkan bey nasipe aralık 20 atkı eldiven bereleri hazır tutalımmı ?

Cevap: Tutmanızda fayda vardır. Ocak ayında ise hep üstünüzde kalsınlar..Smile
  Beğenenler:
  • SnowPoyraz, Snowsedat

Herkes e hayırlı günler slmlar yeni bir heyecan ve kar kış sezonu hayırlı olsun RABBİM bol bol kar ve yağmur lar nasip etsin ülke mize inşaallah SERKAN kardeşim den önümüzdeki günler için bir değerlendirme heyecan la bekliyoruz slmlar
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, Enginist, snow41, SnowPoyraz, Snowsedat

(Son Düzenleme: 12-06-2021, 05:00 PM, Düzenleyen: snowözgür.)

Tüm kar severlere selamlar,kar sezonumuza şimdiden hayırlı olsun artık günleri sayıcaz allahın izniyle bol kar yağışlı günler diliyorum takipeeee devammmmmm

Valla aralık ayında beni farklı bir heyecan sarıyor ruhumu,serkan bey,emin bey,örümcek abi daha bi okadar tahminci abilerimin tahminlerini heyecanla bekliyorum.Eminimki benim gibi beklemekte olan bir çok kar kaplanları var Smile

resim

resim

Arkadaşlar modellerin üst atmosfer için yaptıkları tahminler de aynı şekilde alt tabakalar kadar standarttan sapması yüksek verilere döndü. Benim kafamda açıkçası çok az oturan yerler var ama bolca soru işareti de var. Görüyorsa Serkan abimiz de bu konuda bana ışık tutabilir. Zırt pırt aynı postlar uyarılar, haberler vs. atıldığından gerçekten arada bazı gönderiler kaynıyor özellikle bu konuda biraz daha seçici mesaj hakkı kullanılmasını rica ediyorum.  Son iki paylaşımımda tam kuzey ve doğu Rusya koridorunda oluşacak aşırı geniş olmayan tam koridor tabir edebileceğimiz bir desenle o bölgede bir üst tabaka rüzgarlarında yavaşlama gösterildi ki hala daha ilk ekran görüntüsünü dikkate alacak olursanız o bölgede bir rüzgar zayıflaması olduğunu göreceksiniz ve kuzey çekirdeğiyle bağlantılı olması ve yine aynı zaman diliminde stratosferde ısınma olması, Polar çekirdeğin yerinden edilecek olması ve beraberinde aksi istikamette Kanadanın kuzeyine zorlanması eteğinden bazı taşların kopacağına işarettir bu cepte. Fakat işin başka bir boyutu, bu dozunda olacak olan Sibirya bölgesindeki zonal rüzgar zayıflığı hemen arkasında gelen 2 gün içinde de güney enlemlerde de fazlaca yayılım getiriyor. Bu da aslında sibiryada başlangıçta köprü görecek bir koridordaki Yüksek basınç alanının aynı şekilde güney enlemler boyunca yaygın olmaya zorlanacağı bir tabloyu da beraberinde getiriyor ve karşımıza görselleştirmede epey zorlanacağımız bir dizilim çıkıyor. Azorun pide kıvamında uzanması ve güneyde ekstra kuvvetli bir yb ihtimali korkutuyor beni. Bu tabloda dökülecek taşlar da doğuya sürüklenir çünkü yüksek basınç da alçak basınçlar da bu üst katmandaki rüzgarların yönüyle koordine hareket ederler. Yani beni korkutan güzel bir şeyler kopsa da batıya değil de doğuya yarama ihtimali(istanbul değil de orta ve doğu karadeniz sistemi). Bakalım sonraki güncel çıktılarda durum değişecekmi değişmezse güzel bir soğuk hamlesi ilk bulduğu koridora kaçar ama çok dudak ısırtır Smile

Serkan üstat 7 8 sistemini gfs nereden nereye çevirdi -8 lerden 0 a anca geldi çizgiler. Ancak ay ortasından sonra 17 18 inden sonra üstadın da belirttiği gibi blokaj olacak artık bu kesin gibi ve giderek de güçlenerek sahillere ilk kar tameleri düşecek inşallah saygılar üstat.

CAN'ım kardeşim.

Senin görsellerin üzerinde göstermeye çalıştım.

İlk görselde kopuk alçağın tam olarak merkezinden kopamadığını ancak ineceği yerin aşağı yukarı neresi olacağının belli olduğu 2. görselinde ise inen alçağın merkezinden kopmak istediği ve orada engellendiğini anlayabiliriz.

Stratosferde o bölgede meydana gelen rüzgarsızlık bunun işaretidir.

3. olarak çıkarım yapmak için jet streamlarada bakmanı öneririm.

resim

resim

resim

(Son Düzenleme: 12-06-2021, 08:32 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

Tarhanama da  selamlar.. Bye

sibirya sibirya dediniz.

İşte getirdiniz bu sene sibiryayı..

Bu sene Sibirya senesi kuşkunuz olmasın... thumbsup

Hadi bende başka bir görselle paylaşıyım Smile
Gelecek sistemin 1 level daha soğuk olmasını bekliyorumresim

@snowserkan bey gelmis yine neselenmis buralar sizin ve diger tahminci arkadaslarin dediklerinize gore aralik 20 den sonra sistemler pespese gelecek ve kolay kolay gitmeyecek gibi hayirlisi insallah guzel kar yagislari aliriz
Aralik ayinin 2 nci haftasida lodosla geciyor arkasi guzel gelecek insallah

(Son Düzenleme: 12-06-2021, 09:53 PM, Düzenleyen: AZOR.)

Gfs kar fırtınası verdi thumbsup
Saatte 100 km üzerinde rüzgar
Zaman uzun bekliyoruzresim
resim

Konuyu Okuyanlar:
BABA, тaяaηтυℓa, 81 Ziyaretçi