| |
(08-06-2021, 09:23 AM)yalovalı Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba Yalova şehri için yağış durumu nedir saat kaça kadar sürer cumartesi 16:00 ve 21:00 arası yağış varmı acaba şimdiden teşekkürler (08-06-2021, 11:07 AM)akınatam Adlı Kullanıcıdan Alıntı: merhaba yarın sakarya-karasu bölgesi için şiddetli yağış durumu varmıdır.. önlemlerimizi almalımıyız.Teşekkürler. Merhaba, Arkadaşlar bu tip yağışlarda nokta tahmini yerine genel bir tahmin yapmak daha doğru ve sağlıklı olur. Beklediğimiz sistem içerisinde özellikle yurdumuzun kuzeybatısı için ekstrem yağış ve hadiselerin olabileceğinden daha önce bahsetmiştik. Özellikle Bu gün Akşam saatlerinden itibaren; Trakya da Edirne'nin kuzeyi ve Kırklareli civarında ekstrem yağış ve hadiseler beklenebilir. Yarın için ise sabah saatlerinden sonra; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, ve Yalova için ekstrem yağış ve hadiseler olabilir. Ancak şunu hiç kimse diyemez dememeli ''Yarın İstanbul'un doğusu ve Kocaeli Sakarya çevrelerinde İri dolu ve kasırga derecesine varacak şekilde çok kuvvetli rüzgar bekleniyor.'' Evet ihtimaller var ancak tam olarak hangi alanları vuracak bunu anlık radar görüntüleri ile anlayabileceğiz. Yağış bir çok alana yayılacak yayılım gösterdiği alanlarda lokalize olarak ekstrem olaylarda oluşturabilecek kapasitede duruyor. Bu Akşam-Gece Edirne, Kırklareli, Tekirdağ Yarın sabah'tan itibaren İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Yalova, Bursa'nın Kuzey doğusu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Bolu, Karabük Yarın Akşam saatlerine doğru Antalya, Afyon, Konya, Karaman, Eskişehir, Ankara, Mersin, Adana, Maraş, Osmaniye, Malatya, Elazığ
Önlem konusuna gelince; Siz eşeğinizi sağlam kazığa bağlayın. Eşeğiniz size beni neden bağladın demez herhalde.
İnanılmaz bir sıcak hava var. Pencereden sanki fön makinası sıcak hava üflüyor. Havada tuhaf bir hal aldı bulutmu yoksa yangın dumanları burayamı geldi anlamadım.
Serkan abi selamlar.Dolu yağışını geceye denk geldiğini ne gördüm ne duydum.Bunun sebebi ne olabilir.
(08-06-2021, 01:09 PM)Snowevren Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan abi selamlar.Dolu yağışını geceye denk geldiğini ne gördüm ne duydum.Bunun sebebi ne olabilir. Evren Kardeşim merhaba, Dolu gece yağar mı? sorusu daha doğru olur. Evet Dolu gece de yağar ancak şartların kendini çok çok zorlaması lazım. Sebebi: Gece Yeryüzünü ısıtan bir güneş olmadığı için Üst atmosferde şartların aşırıya kaçması gerekiyor. Aşırı soğuk bir tabakanın bulunması gerekli. Gündüz ise daha çok Öğleden sonra İkindi gibi özellikle 14:00- 15:00 sonrasında şartlar en olgun noktada olduğu için Dolu yağışı için en uygun saatlerde bu zamanlarda oluyor.
Beğenenler:
• adakar, ahmetcengiz, AZOR, Burak1980,
(08-06-2021, 12:40 PM)merdoo93 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İnanılmaz bir sıcak hava var. Pencereden sanki fön makinası sıcak hava üflüyor. Havada tuhaf bir hal aldı bulutmu yoksa yangın dumanları burayamı geldi anlamadım. Kuzey batımızda bulunan soğuk cephe, Önünde bulunan havayı güneye doğru iterken itilen hava sürtünür. nereye sürtünür? Her yere. Dağlara, taşlara, havadaki moleküllere vs. bu sürtünme neticesinde sıcaklık bir miktar daha artar. Föhn rüzgarı da öyle değil midir? Dağ yamacında yükselen hava her 100 metrede 0.5 c derece soğurken diğer taraftan alçalmaya yada akmaya başladığında sürtünür ve sıcaklığı her 100 metrede 1c derece arttırır.
Beğenenler:
• 3uZgibi, adakar, ahmetcengiz, AZOR, Burak1980,
Gördüklerin Duman değil Bulut.
Alt tabakada bulunan toz parcaları havanın daha farklı bir renk almasına neden oluyor.
Beğenenler:
• adakar, ahmetcengiz, AZOR, Burak1980,
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| 9 Ziyaretçi |