| |
Maltepe'de aralıksız sabah saatlerine kadar süren aşırı yağışların bilançosu bugünkü haberlerde izleyebilirsiniz...Afet boyutundaki yağışlar umarım çok zararlara sebebiyet vermemiştir. Yağışlar şimdilik kesilsede ikindi saatlerine kadar sürecek.
(09-14-2018, 08:06 AM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Maltepe'de aralıksız sabah saatlerine kadar süren aşırı yağışların bilançosu bugünkü haberlerde izleyebilirsiniz...Afet boyutundaki yağışlar umarım çok zararlara sebebiyet vermemiştir. Yağışlar şimdilik kesilsede ikindi saatlerine kadar sürecek. kadıköy de o kadar çok bir yağış oldu ki bütün rasimpaşanın suyu rıhtıma indi mazgalların tıkalı olmasından tıkalı olmasa su birikimi bile olmıyacaktı bu yağmur nereye yağdı gece kesildi 1-2 saat kadar sonra hafif bir yağış oldu 5 te beri yağış yok hatta akomdan bir kişi kadıköyde arazözle bekliyordu baktı ki bu yağmurdan bi cacık olmaz dedi yatıp uyudu aracın içinde
şişli civarında beklentilerin altında kalan bir yağış oldu. arasıra şiddetlense de herhangi bir yaz yağmuru gibiydi. 3-4 şimşek dışında bir yıldırım aktivitesi gözlenmedi. yağmurun öğlene kadar süreceği söylenmişti ama şu an mavi gökyüzü ağırlıkta.
Günlerce öncesinden yapmış olduğumuz tahminler ve uyarılarla siz üyelere bir nebze faydamız olabildiyse ne mutlu bize. Bir kuvvetli sistemin sonuna gelirken verdiğimiz emeklerin hiç değilse boşa gitmediğini gördük. Evet yaşandığı üzere yurdumuzun kuzeybatı kesimleri dün sabahtan beridir bölgesel şiddetli yağışlar gökgürültüleri, yıldırımlar ve Kastamonu ilimizde iri taneli dolu hadiseleri yaşanmıştır. Bandırma'da sel oluştu, İstanbul'un çeşitli ilçelerinde çok şiddetli uzun soluklu yağışlar oldu. Bizler bu Eylül ayında butür şiddetli yağışlar ve bol aktivasyonlu hava hareketleri olacağını sizlere yaz ortasından beridir söyledik, nedenlerinide bu yaz normaller üzeri yükselen denizsuyu sıcaklıkları ve yüksek seviyelerden taşınacak soğuk hava karşılaşmaları ( ULL) neticesinde düşey karışımlar oluşarak, denizlerimizde aşağıdan yükselen buharlaşmanın çarpışması subuharının soğuk ile temasında dolu hadiseleri, fırtına, hortum ve şiddetli yağışları oluşturuyor ve sonucunda bu yazdan beridir sıklıkla yaşadığımız artık zarar verecek boyutlardaki hava hareketlerine sebebiyet veriyor. Artık bittimi dersek, hayır bu etkisel hava hareketleri önümüzdeki Ekim- Kasım aylarındada belli aralıklarla, periyodik olarak yine yaşanabileceği, ayrıca Azorun ve Sibirya yükseğinin daha aktif rol üstleneceği, İzlanda'nında daha pasif kalacağı önümüzdeki KIŞ sezonunda ısının 0 derece ve dahada alt seviyelere düşmesiyle bu dengesiz koşullar,bu kez Şiddetli KAR yağışları ve TİPİ ye çevirmeleri sonucu yine birçok maddi ve manevi zararlara yol açabileceği konusunda şimdiden siz değerli üyeleri uyarmış olalım...Umarım bu görüşlerim gerçekleşmez ve insanlarımız, sıkıntısız, zararsız, huzurlu bir KIŞ mevsimi yaşar. Yinede herşeyin doğrusunu, olacakları, yaşanacakları YÜCE RABBİMİZ bilir. Bizler aciz kullarız, tahmin bizden, takdir mevsimlerin sahibi ALLAH' tandır....Saygılar.
(09-14-2018, 09:08 AM)volkan34tr Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(09-14-2018, 08:06 AM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Maltepe'de aralıksız sabah saatlerine kadar süren aşırı yağışların bilançosu bugünkü haberlerde izleyebilirsiniz...Afet boyutundaki yağışlar umarım çok zararlara sebebiyet vermemiştir. Yağışlar şimdilik kesilsede ikindi saatlerine kadar sürecek. Kadıköyü bırakdı, bizim yakamızı tuttu yağışlar, ahanda dükkanın önünde boşaltma sporları yapıyorum sabah beridir.
(09-14-2018, 09:12 AM)snowhite Adlı Kullanıcıdan Alıntı: şişli civarında beklentilerin altında kalan bir yağış oldu. arasıra şiddetlense de herhangi bir yaz yağmuru gibiydi. 3-4 şimşek dışında bir yıldırım aktivitesi gözlenmedi. yağmurun öğlene kadar süreceği söylenmişti ama şu an mavi gökyüzü ağırlıkta. aynen katılıyorum gecen günki öğle saatlerinde yağan sağnak gece olağandan daha şiddeetliydi
(09-14-2018, 09:15 AM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Günlerce öncesinden yapmış olduğumuz tahminler ve uyarılarla siz üyelere bir nebze faydamız olabildiyse ne mutlu bize. Bir kuvvetli sistemin sonuna gelirken verdiğimiz emeklerin hiç değilse boşa gitmediğini gördük. Evet yaşandığı üzere yurdumuzun kuzeybatı kesimleri dün sabahtan beridir bölgesel şiddetli yağışlar gökgürültüleri, yıldırımlar ve Kastamonu ilimizde iri taneli dolu hadiseleri yaşanmıştır. Bandırma'da sel oluştu, İstanbul'un çeşitli ilçelerinde çok şiddetli uzun soluklu yağışlar oldu. Bizler bu Eylül ayında butür şiddetli yağışlar ve bol aktivasyonlu hava hareketleri olacağını sizlere yaz ortasından beridir söyledik, nedenlerinide bu yaz normaller üzeri yükselen denizsuyu sıcaklıkları ve yüksek seviyelerden taşınacak soğuk hava karşılaşmaları ( ULL) neticesinde düşey karışımlar oluşarak, denizlerimizde aşağıdan yükselen buharlaşmanın çarpışması subuharının soğuk ile temasında dolu hadiseleri, fırtına, hortum ve şiddetli yağışları oluşturuyor ve sonucunda bu yazdan beridir sıklıkla yaşadığımız artık zarar verecek boyutlardaki hava hareketlerine sebebiyet veriyor. Artık bittimi dersek, hayır bu etkisel hava hareketleri önümüzdeki Ekim- Kasım aylarındada belli aralıklarla, periyodik olarak yine yaşanabileceği, ayrıca Azorun ve Sibirya yükseğinin daha aktif rol üstleneceği, İzlanda'nında daha pasif kalacağı önümüzdeki KIŞ sezonunda ısının 0 derece ve dahada alt seviyelere düşmesiyle bu dengesiz koşullar,bu kez Şiddetli KAR yağışları ve TİPİ ye çevirmeleri sonucu yine birçok maddi ve manevi zararlara yol açabileceği konusunda şimdiden siz değerli üyeleri uyarmış olalım...Umarım bu görüşlerim gerçekleşmez ve insanlarımız, sıkıntısız, zararsız, huzurlu bir KIŞ mevsimi yaşar. Yinede herşeyin doğrusunu, olacakları, yaşanacakları YÜCE RABBİMİZ bilir. Bizler aciz kullarız, tahmin bizden, takdir mevsimlerin sahibi ALLAH' tandır....Saygılar. emin ebi tabiki haşa herşey evvel allahtan gelir o ne derse o oluyor sizin tahminlerinizde tutuyor bana kalırsa mgm kepenk kapatmalı sürekli tutarsız tahminler ben olsam istifa ederdim çalışma arkadaşlarım bile buyur şiddetli yağış dedi tabi ben rezil oldum hayal kırıklıgı mgm olan güven sıfırdı -10 lara indi onlar için
Sistem bütün kuvvetiyle batı ve orta Karadenize ilerliyor, kırmızı çizgi içinde kalan yerler riskli bölgeler... http://www.estofex.org/cgi-bin/polygon/s...recast.xml
Bu sistemde çanakkale bandırma kısmı sanırım en çok yağışı aldı, genel olarak benim beklentimin altında kaldı diyebilirim klasik bir sonbahar sisteminde fazlası değildi
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| 3 Ziyaretçi |

bu yağmur nereye yağdı gece kesildi 1-2 saat kadar sonra hafif bir yağış oldu 5 te beri yağış yok
tabi ben rezil oldum hayal kırıklıgı mgm olan güven sıfırdı -10 lara indi onlar için