| |
Beğenenler:
• adakar, AZOR, Deepsnow, Eray, Hasan_iSTANBUL, Keremburada, Mertoni, snow41, SnowPoyraz, Snowsedat, volkan34tr
Beğenenler:
• adakar, Deepsnow, Emirsiyahbeyaz, Eray, Hasan_iSTANBUL, Keremburada, SnowPoyraz, Snowsedat,
(02-28-2021, 05:50 PM)jon snow Adlı Kullanıcıdan Alıntı: herkese merhaba, avcılar'da az önce kısa süreli, ufak taneli dolu yağışı oldu. bunun devam etme olasılığı var mı? önlem almak gerekli mi acaba? Önlem olarak sıkı giyinin. Yagis yarin ogleden sonra hafif olarak avrupa yakasinda serpistirecek. Yagisin cinsi de yagmur seklinde. Sicaklik 7 derece. Hava soguk ve kis havasi olacak. Saygilar
Emin bey merak ediyorum söyler misiniz endeksler modellere göre mi yapılıyor yoksa modeller endekslere göre mi yapılıyor?
Yani önce AO NAO endeksi çıkıp modeller buna göre mi şekilleniyor yoksa, Modeller çıktıktan bir kaç saat sonra endeksler bu modellere bakara mı yapılıyor? Hürmetler.
Şubat sistemi de haftasonu gelmişti Mart sistemi de kısmetse haftasonunda geliyor. Yağış durumları da benzer olur inşallah ancak Şubat sisteminden farklı olarak bu sistemde yağan her tane tutar.
Merhaba
Benim görüşüm bu salınım güneye inmez, azor ybsi doğru konumdan yükselemiyor sistemi doğulu indiriyor bir yandan da afrika baskısı var. Bu tabloda bize salınım gelme şansı yok. ![]() Şu anki duruma bakarsak 850 hpa' da istanbul üzerinden -5 var ama yer seviyesi sıcaklığı +8-10lara çıkacak, güneşlenme süresi ve açısının sıcaklığa ne kadar etki ettiğini anlayabildiniz mi? Bu sistemleri ocak ve şubatta yakalamalıyız mart ayı soğuk olur ama daha ötesi çok zor. 850 hpa 2 mt sıcaklık Bahara giriyoruz, ufukta yine yağışsız bir dönem var, önemli konu bu olmalı benim görüşüm. Yaza barajlar %70 bulmazsa işimiz zor. |
| Konuyu Okuyanlar: |
| Əspəranza34, Poyrazkarayel, sirgalton, 54 Ziyaretçi |