Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Bakanlardan üstümüze bodoslama gelen bir sistem var
  Beğenenler:
  • Hasan_iSTANBUL, SnowKaan, SnowPoyraz, Snowsedat

(Son Düzenleme: 02-17-2021, 04:40 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

(02-17-2021, 04:15 PM)Mustafa Torun 0834 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: KAradeniz şöyle Kanada-ABD arasındaki göl gibi etki yapsa.

Bir siklon çıksa böyle 60-70 saat büyük kar fırtınası yapsa.

Şehri tamamen sarsa.

Böyle bir imkan için en az -20 lerin gelmesi mi gerekir yoksa yaşar mıyız?

Ne kadar soğuk olursa o kadar iyi orası ayrı.

Ancak 60-70 saat sürebilmesi için gelen soğuğun (-11 -12 Üzeri  ) Karadeniz üzerinde 80-90 saat kalması gerekiyor.
Rüzgarın ana bileşeni yıldız olmalı yan rüzgarın açısı ana bileşen rüzgarı olan yıldızdan en fazla %30 oranında farklılık göstermeli.
Mümkünse tam yıldız olmalı yan bileşen karayel ise doğuyu, Poyraz ise batıyı biraz daha fazla şanslı kılar.

Rüzgarın saatteki hızı 15 km'den az 70-75 km'den çok olmamalı (40-50 km en iyisi)

İşte bu şartlar 80-90 saat bozulmadan kendini koruyabilirse dediğin olur..

Bu gece dek yağışlı kar özellikle avrupa yakası boğaz hattı kardan yıkılırsa şaşırmayın bana göre böyle bir yağış olma ihtimali çok yüksek
  Beğenenler:
  • Hasan_iSTANBUL

Arkadaşlar bu gece lapa lapa dek yağışlı kar alacağız gözüken o.İhtimal çok yüksek özellikle avrupa yakası boğaz hattı
  Beğenenler:
  • Erol Bıldırcın, Hasan_iSTANBUL, Snowsedat

Karla karışık yağmur 

Bu sistem 2 derece daha soğuk olabilseydi neler olurdu neler.
13'ünden 15'ine kadarki cephe geçişinden sonra 15-17 Şubat bandında DEK'ler zaten 80 - 90 saati doldururdu mis gibi.

2 derece ne ki demeyin. 0 derecede su da olur, buz da olur. hepsi o 80 kalorinin nimeti. 1 gram sudan 79 kalori çeksen o damlayı buza dönüştüremezsin. İlla 80 olacak.

(02-17-2021, 04:51 PM)Oflumevlütt Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar bu gece lapa lapa dek yağışlı kar alacağız gözüken o.İhtimal çok yüksek özellikle avrupa yakası boğaz hattı

Bu gece yok DEK.

Yarın yağış ilk girişte KKY yükseklerde KAR olarak başlar.
Sonra yağmur olarak devam edecek.

Yalova ve Bursa'da KAR yarında devam edecek.

(Son Düzenleme: 02-17-2021, 05:50 PM, Düzenleyen: mirhan.)

Dostlar ben yine her seneki gibi stokçuluk yaptım. Birazcık kar alıp buzluğa attım. Artık 8-9 ay bunla idare edicez  Big Grin . Hatta yazın bu kar'ı kara borsaya düşüreceğim her bir kar tanesini isteyene 1000 dolar a veririm  Spiteful  Big Grin  Dash
Kar sevdası böyle bişey işte stok yapiyorum Smile

resim

Serkan Bey Yalova ve Bursa kar demişsiniz Kocaeli ve Sakarya için de yağmur mu olacak?Teşekkürler.
  Beğenenler:
  • Emre10, ErolB, KMA76

(02-17-2021, 05:44 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(02-17-2021, 04:51 PM)Oflumevlütt Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar bu gece lapa lapa dek yağışlı kar alacağız gözüken o.İhtimal çok yüksek özellikle avrupa yakası boğaz hattı

Bu gece yok DEK.

Yarın yağış ilk girişte KKY yükseklerde KAR olarak başlar.
Sonra yağmur olarak devam edecek.

Yalova ve Bursa'da KAR yarında devam edecek.
abi peki gece DEK olmasa bile düşük şiddetli kar yağışı olur mu? Yoksa direkt kky mi olacak?
  Beğenenler:
  • Emre10

Aslinda soguma yeterliydi yagis guzeldi serkan beyinde onceki sayfalarda belirttigi gibi marmara denizinin sicak olmasi kiyi kesimleri cok fazla tatmin etmedi tarantula bile isyan eder konuma geldi dedigim gibi deniz suyu soguk olmus olsa hersey cok guzel olurdu bir guzel sistemi geride biraktik onumuzdeki sistemlere bakmak gerekiyo herkese tesekkur ederim  uzgun thumbsup
Bu arada emin abi ay sonundaki soguk havayi ne yaptin indirebildin mi ?Cek onu getir ustumuze bir sekikde onu tutariz Tongue Ski  " Spiteful
  Beğenenler:
  • Emre10, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin, KMA76

Konuyu Okuyanlar:
mehmet karsever, Poyrazkarayel, 29 Ziyaretçi