Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(Son Düzenleme: 02-16-2021, 09:46 PM, Düzenleyen: Hasan_iSTANBUL.)

Fatih buzzz gibi buzzz ama gel görki karlar tane tane uçuşuyor
Hasan_iSTANBUL yazdı (02-16-2021, 09:46 PM)
Radar da güzel bir doluluk var sıcaklık sorunuda yok guzel bir beyazlama olacaktir nöbete devam thumbsup
  Beğenenler:
  • Hasan_iSTANBUL, kardelisi, Snowsedat

(Son Düzenleme: 02-16-2021, 09:47 PM, Düzenleyen: AZOR.)

Zaman geçtikçe bütün noktalara yayılır mezosiklon gelirse dağılmadan Marmara'nın doğusunda  etkili olmasını  bekliyorum.

Serkan abinin açıkladığı üzere kuzeydeki Yukarı seviye girdabı deniz üzerinde hareket ederken etrafında çok güzel bir mekanizma yaratmıştı. Şimdi aldığınız yağışlar bu hareketlenme sırasında oluşmuş kütleler. Tabi doğrusal bir rüzgar yönü katedemedikleri için güneye inerken ilk hallerindeki gibi birlik halinde gelemiyorlar kopuk kopuklar. Bunların etkisi geçtikten sonra rüzgar yönü tekrar oturması lazım. Yeni kütlelerin oluşmasıyla yarın akşam saatlerine kadar yağış var. Bu gece yarın öğlen arası periyotta daha etkili olması muhtemeldir. Devamında yavaş yavaş etkisini azaltıp hafifleyecektir.

Ne güzel deklerimiz vardı bozuldu bu ull midir mezasiklonmudur girdapmıdır nedir deklerimizi parçaladı yaw
  Beğenenler:
  • konuralp

(02-16-2021, 09:43 PM)AZOR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Zaman geçtikçe bütün noktalara yayılır mezosiklon gelirse dağılmadan Marmara'nın doğusunda bir noktayı vurmasını bekliyorum

ULL'nin merkezi genişledi çok genişledi(göbeğinde kütleler barındırmasından anlayabilirsiniz) hatta yok oldu denilebilir. Ortalıkta bıraktığı dağınık rüzgarlar var. Onlarla karaya taşınan yağışlardan farklı bir siklonik hareket gözükmüyor şu anlık.

resim
Galiba geliyorrr
  Beğenenler:
  • Hasan_iSTANBUL, SnowPoyraz, volkan34tr

Zeynep buraya sayıyla yağıyor zaten çöp benim için artık bu sistem Fatih adına.
  Beğenenler:
  • Erol Bıldırcın, Zeynep

Şu anda bireştirilmiş radara hareketli bakarak Bulgaristan - Batı Karadrniz çukurunun ve Antalya körfezinin milyonlarca yılda nasıl oluştuğuna dair ütopik bir senaryo görebilirsiniz.

Aynı anda kuzeyde ve güneyde 2 ayrı cyclonic hareket var. Tam belgesellik.

Çok uzun mesafe kat ederek geliyor hala güçlü ilerliyor bakalım yansıması nasıl olacakresim

(Son Düzenleme: 02-16-2021, 10:11 PM, Düzenleyen: Ftherdem.)

@TARANTULA  ahmet hocam ben cuma günü abanta gitmeyi düşünüyorum günübirlik. Kesinleşirse senide alıyım karda yatıp yuvarlanırız güzel olur Smile

@AZOR  gelirse avrupa yakası olarak silivriden arnavutköye kadar güzel yağar, gaziosmanpaşada nasiplenir yine eyüp ve @TARANTULA ahmet hocamın fatihe uğramadan anadolu yakasına gider. Bence kolay bi tahmindi benim için Big Grin
                             Sonsuza DEK

Konuyu Okuyanlar:
17 Ziyaretçi