Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(02-16-2021, 08:10 PM)3uZgibi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Şu görüntünün güzelliğine bakar mısınız?

https://i.ibb.co/3dSVFXR/4-B064576-44-FC...C16-B8.jpg

Abi bu Sakarya'ya gelen açık yeşil nedir ya Smile 50 cm diyorum daaa yeter git avrupa yakasına..benim ordaki kar sevdalısı kardeşlerimi de sevindir..bize yetti arkadaş..

Hey yüce mevlam duy sesimi..yeter daaa Wink ayar düğmesinden bizimkisini az kıs Wink diğer tarafları aç Wink
  Beğenenler:
  • EJDER, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin, Nuray

(Son Düzenleme: 02-16-2021, 08:24 PM, Düzenleyen: mirhan.)

MEZOSİKLON NEDİR?
Süper hücreli fırtınaların içinde rüzgârın hızı ve yönü yüksekliğe bağlı olarak değişir. Bunun sonucunda kuvvetli bir şekilde dönen, yukarı yönlü bir sıcak hava akımı oluşur. Bu yapılara mezosiklon adı verilir. Soğuk hava ise aşağı yönlü hava akımını meydana getirir. Hortumlar genellikle mezosiklonların içinde oluşur. Ancak bu her mezosiklonun hortum oluşturacağı anlamına gelmez. Zaman zaman tehlikeli sonuçları olabilen bu fırtınalar hortumlara, golf topu büyüklüğünde dolu yağışlarına, aşağı yönlü hava patlamalarına ya da şiddetli yağmurlara neden olabilir. Süper hücreli fırtınalar genellikle birkaç saat içinde etkinliğini kaybeder.
Hortum, kümülüs bulutları ile bağlantılı olarak silindir şeklinde dönerek gezen bir rüzgar türüdür. Bu “hortum” bulutlardan yere kadar uzanır ve büyük yıkıcı güce sahip olan bir doğa felaketidir mezosiklon. Aşağıda İstanbul semalarından çekilmiş görüntülerde görebilirsiniz.

6
resim
resim
resim

Sakaryadadamı yağış olacak bitti sanıyordum ben şuan çok sevindim
resim
  Beğenenler:
  • AZOR, Ftherdem, Hasan_iSTANBUL, Semih, Snowsedat, volkan34tr

Şu soğuklar pazar günü girseydi, şu an bambaşka bir senaryo yaşıyor olurduk. Avrupa yakası için DEK beklentisi var mı bu gece için, herşey yolunda mı?

Karadeniz üzerindeki bahsedilen yapının formu bozulmuş durumda.
DEK Mekanizmasını da bozuyor.

Artık radar ve uydudan takip yapmalısınız.

Ataşehir'de tipi şeklinde yağış yeniden başladı.. Her yer buz 35-40 cm arası kar kalınlığı üzerine yağış devam ediyor.
  Beğenenler:
  • adakar, Hasan_iSTANBUL

Şile ile ilgili bir fikri olan aydınlatabilirse çok sevinirim. Az la yetinmeye çalışıyoruz Smile

Bulunduğum bölgede sıcaklık ilk defa sıfırın altına düştü. Şu an bir kar serpintisi var. Hepsi direk yapışıyor... İşte sıcaklık farkının göstergesi.. Ahh ahh. Eriyen karlar gözümün önünden akıp gitti yeniden

(02-16-2021, 08:40 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Karadeniz üzerindeki bahsedilen yapının formu bozulmuş durumda.
DEK Mekanizmasını da bozuyor.

Artık radar ve uydudan takip yapmalısınız.

Yani anlaşılan durum kötüleşmeye devam ediyor

resim Çatalca silivri kopuyor olması lazım yokmu aramızda oralarda olan
  Beğenenler:
  • Hasan_iSTANBUL

Konuyu Okuyanlar:
snow41, 30 Ziyaretçi