| |
(02-16-2021, 08:10 PM)3uZgibi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Şu görüntünün güzelliğine bakar mısınız? Abi bu Sakarya'ya gelen açık yeşil nedir ya 50 cm diyorum daaa yeter git avrupa yakasına..benim ordaki kar sevdalısı kardeşlerimi de sevindir..bize yetti arkadaş..Hey yüce mevlam duy sesimi..yeter daaa ayar düğmesinden bizimkisini az kıs diğer tarafları aç
MEZOSİKLON NEDİR?
Süper hücreli fırtınaların içinde rüzgârın hızı ve yönü yüksekliğe bağlı olarak değişir. Bunun sonucunda kuvvetli bir şekilde dönen, yukarı yönlü bir sıcak hava akımı oluşur. Bu yapılara mezosiklon adı verilir. Soğuk hava ise aşağı yönlü hava akımını meydana getirir. Hortumlar genellikle mezosiklonların içinde oluşur. Ancak bu her mezosiklonun hortum oluşturacağı anlamına gelmez. Zaman zaman tehlikeli sonuçları olabilen bu fırtınalar hortumlara, golf topu büyüklüğünde dolu yağışlarına, aşağı yönlü hava patlamalarına ya da şiddetli yağmurlara neden olabilir. Süper hücreli fırtınalar genellikle birkaç saat içinde etkinliğini kaybeder. Hortum, kümülüs bulutları ile bağlantılı olarak silindir şeklinde dönerek gezen bir rüzgar türüdür. Bu “hortum” bulutlardan yere kadar uzanır ve büyük yıkıcı güce sahip olan bir doğa felaketidir mezosiklon. Aşağıda İstanbul semalarından çekilmiş görüntülerde görebilirsiniz. 6
Beğenenler:
• 3uZgibi, adakar, AZOR, Burak1980, Eray, Erol Bıldırcın, Ftherdem, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, konuralp, mehmet karsever, Mturi, Pampadur, Semih, SnowPoyraz, volkan34tr, Xooner
Şu soğuklar pazar günü girseydi, şu an bambaşka bir senaryo yaşıyor olurduk. Avrupa yakası için DEK beklentisi var mı bu gece için, herşey yolunda mı?
Karadeniz üzerindeki bahsedilen yapının formu bozulmuş durumda.
DEK Mekanizmasını da bozuyor. Artık radar ve uydudan takip yapmalısınız.
Beğenenler:
• adakar, Burak1980, DeMo, Erol Bıldırcın, Hasan_iSTANBUL, kral, mehmet karsever, Mturi, snow41, SnowKaan, Snowsedat, volkan34tr
Ataşehir'de tipi şeklinde yağış yeniden başladı.. Her yer buz 35-40 cm arası kar kalınlığı üzerine yağış devam ediyor.
Şile ile ilgili bir fikri olan aydınlatabilirse çok sevinirim. Az la yetinmeye çalışıyoruz
Bulunduğum bölgede sıcaklık ilk defa sıfırın altına düştü. Şu an bir kar serpintisi var. Hepsi direk yapışıyor... İşte sıcaklık farkının göstergesi.. Ahh ahh. Eriyen karlar gözümün önünden akıp gitti yeniden
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| snow41, 30 Ziyaretçi |

50 cm diyorum daaa yeter git avrupa yakasına..benim ordaki kar sevdalısı kardeşlerimi de sevindir..bize yetti arkadaş..
ayar düğmesinden bizimkisini az kıs