| |
(02-15-2021, 10:14 AM)Maverick Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 2017'de yağışın başladığı tarih 6 Ocak 2017 saat 17 civarı sıcaklık 0 dereceye düştü ve 11 Ocak çarşamba öğlen 12'ye kadar gündüz hava sıcaklığı 0 dereceyi aşmadı. O tarihler arasınd 2 sistem yaşadık efsanevi bir oluşumdu: daha hiçbirşey bitmedi çarşambaya kadar garanti kar var birde uzama ihtimali var 1 ay önce 15-20dk yağış aldık kıyılarda 5-10cm kar örtüsü olmuştu
Artık MAL tepe'den taşınma vakti gelmiştir..Yavv KAR tahminlerini yapan biz, benim olduğum sahil kesiminde KAR ı yerde zor tutturan yine biziz bea...Herkese KAR gönderiyoruz kendimiz yaya kalıyoruz..Silivri'den Sefa bile arka bahçesinden ve yağışlardan memnunken ben dükkanın önündeki erimeye yüztutmuş vıcık KAR ı süpürmekle meşgulüm... Deniz kıyısı olup birde denizsuyu sıcaklıkları düşmemiş olduğundan bu duruma maruz kaldık...Eeee 4 senedir KAR doğru dürüst yağmayınca toprak ve denizsuyu fazlasıyla ısınmış olduğundan sonuç böyle oldu..Terzi kendi söküğünü dikemezmiş dedikleri bu herhalde..
Neyse konumuza dönersek, bu sistem perşembeye kadar devam edecek, şuana kadar güneyli akımlarla bu sistemi aldık, şimdi ise atmosferde akımlar kuzeye dönüyor ve haliyle Karadenizin nemini ekleyerek yağışlar yine DEK olayıyla dahada etkili görülecek, yarın ve çarşamba günleri buna bağlı yağışlar alacağız...Diyagramlarda 23-24-25-26 Şubat için, gösteren soğuma çizgileri GFS modellerinde 1-2-3-4 MART ta sistem gösteriyor, birşeylerin yerine oturması için takipdeyiz...Detaylar ilerleyen güncellemelerde... ![]() ![]() ![]()
Beğenenler:
• adakar, angelusoO, Burak1980, Captmehmet, Deepsnow, EJDER, Eray, Ftherdem, Hasan_iSTANBUL, Keremburada, kral, Mturi, muratg, Mustafa Torun 0834,
DEK Sahil falan dinlemez.
DEK öncesi 3C olan sıcaklık DEK Yağışının başlamasıyla 6-7 derece birden ani düşüş gösterir. Tek bilinmez DEK bantlarının nereye yol alacağıdır. Bunu doğruya yakın tespit etmek önce uydu daha sonra radar takibi ile olur.
Beğenenler:
• adakar, ahmetcengiz, angelusoO, Burak1980, Buyukadali, Captmehmet, Deepsnow, EJDER, Emirsiyahbeyaz, Emreitsa,
Anladığım kadarıyla bu akşama kadar hafif yağışlar, gece saatleri? akşam? bilemiyorum Deklerle yarın yoğun olmak üzere yağışlar alacağız.
(02-15-2021, 10:33 AM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: DEK Sahil falan dinlemez. Hocam acaba 17 18 şubatı yakalayabilir miyiz şuan benim konumum deklerin yönü çok ideal. 17 18 şubatta hep Beylikdüzünü vurmuştu. Sürekli vuran yerler 17 18 şubatı geçer mi acaba çok merak ediyorum. Çok uzun süreli dek bandına ihtiyacımız var.
Silivri civarına gün boyu organize şekilde DEK bantları gelecek.
DEK öyle bir mekanizma ki saatlerce aralıksız bir şekilde bir bölgeyi etkileyebilir. 30-40cm birikim kısa sürede olabilir. Hemen yakınındaki bir alan ise saatlerce tek bir kar tanesi alamadan seyredebilir.
Beğenenler:
• adakar, ahmetcengiz, angelusoO, Burak1980, Buyukadali, Captmehmet, Deepsnow, Emirsiyahbeyaz, Ftherdem, Hasan_iSTANBUL, idieforyou41, kral, Mturi, Nuray, |
| Konuyu Okuyanlar: |
| Barbegazi, Əspəranza34, hacimuratt, mehmet karsever, sirgalton, 67 Ziyaretçi |