Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(Son Düzenleme: 02-14-2021, 07:38 PM, Düzenleyen: Ethemkar.)

Beyoglu her yer bembeyaz oldu sayılır ve kar cok fena yağıyor rüzgarla birleşirse sabaha kadar e efsaneye doğru gideriz... Kar tutuyor artık
  Beğenenler:
  • Mturi, Primavera, SnowPoyraz, Snowsedat

(Son Düzenleme: 02-14-2021, 07:40 PM, Düzenleyen: myrex.)

Şuana kadar kaldırımda dahi 0 cm yaşayan arkadaşlar varsa sözüm size umudunuzu yitirmeyin; özellikle 15 akşamı ve 16 akşamı na kadarki 24-30 saatlik süreçte oldukça güzel dek bant oluşumlarını öngörüyor sınırlı alan modeli; zaten bizim işimize yarayacak olanda bu; siklon çok ekstrem soğuklar ile birlikte gelmediği sürece kısaca tesisat patlatacak soğuk olmadıkça siklon benim gibi sahile 0metre yerlerde yaşayanlara yaramıyor bize yarayan DEK'ler malesef.

Baba soğuk ile siklon mu, efsame kütleli dek mi deseler baba soğuklu siklonu seçerim; siklon baba gelirse heryeri gömüyor ama DEK biraz kumar vurduğu yeri gömüyor neyse.

Son wrf'ye göre şimdiye kadar 0 cm olan yerler üzülmesin 15 akşam'ından 16 gecesine kadar güzel dekler var sıcaklık sıkıntısının siklon kadar problem olmayacağı örtü olacağı düşüncesindeyim daha doğru umudundayım diyelim.

3 gündür bölgemde birikinti olmayacak diye söylerken benim troll olduğumu söyleyenlere ben her zaman müneccim değilim veriler ne gösterirse onu söylüyorum demiştim; WRF şuanda bölgem için ufakta olsa yarın geceden sonra bir umut olduğunu gösteriyor.

Kısaca; dek ne zaman oluşacak diye soranlara aslında şuan bile dek yağışları mevcut ancak asıl kütleli yağışlar yarın akşamdan itibaren kendini gösterecek radarda bulutların güneyden değil kuzeyden güneye indiğini göreceğiz.

resim

resim

(Son Düzenleme: 02-14-2021, 07:46 PM, Düzenleyen: тaяaηтυℓa.)

02:42 AM

23 25 gibi bir sistem bekliyorum demiştim nitekim diyagramlara yavaşça asılmaya başlıyorum indircem hepsini aşağıya uzun vade giderek güzelleşecek pts salı net olarak göreceğiz inşallah
Akşam modeli nihayet anladı ne demek istediğimi az da olsa hayırlı olsun modeller düzelecek dediysek düzelecek inşallah

DEklon dedik ya tek Don demedik bekleyin cumaya kadar yolu var.

GFS akşam güncellemesi
23 yada 24 beklediğimiz sistemde radarımıza girdi 
resimresim

İzmit bende hayal kırıklığı yarattı oysa ki çok ümitliydim??
  Beğenenler:
  • Constantinople

(Son Düzenleme: 02-14-2021, 07:55 PM, Düzenleyen: Snowsedat.)

An itibarı ile zekeriyaköy'de çok yoğun ve lapa lapa kar yağmakta, müthiş bir görsel şölen var
Tahmini 20,25 cm şuanlık.
  Beğenenler:
  • İLKER BAŞAR, SnowPoyraz

Yarın her yağış türü var yani DEKLONresim

Gökgürültüsü geldi duydunuz mu üsküdar civarı
  Beğenenler:
  • AZOR, Burak1980, Hasan_iSTANBUL, Mturi, SnowPoyraz, Snowsedat

Gök gürledi cok fena. Kalbim küt küt küt.
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, garezivar, Hasan_iSTANBUL, SnowPoyraz, Snowsedat

Göztepede gök gürledi
  Beğenenler:
  • AZOR, Burak1980, Hasan_iSTANBUL, SnowPoyraz, Snowsedat

Konuyu Okuyanlar:
mehmet karsever, 14 Ziyaretçi