| |
Daha önceki postları takip ederseniz Serkan Bey yağışın şiddetinin pazar günü belli bir saaten sonra Dek ile artacağını yazmıştı... Toz şeklinde değil lapa lapa olacaktır.
Şu ana kadarki yağan kar sadece çatı ve arabaları beyazlattı.
Yollar henüz kar tutmadı. Ama geceye göre daha güzel yağmaya başladı. Daha önümüzde en az 3 gün var. Bu sadece başlangıç. Ben tatmin olacağımıza inanıyorum.
Dün geceden beri kesintisiz yağıyor Kadıköy'de ancak sadece araba üzerleri, çatılar, ağaç üzerleri ve biraz bahçeler beyazlamış. Yağış ilk başladığında en azından bir yarım saat yoğun yağsaydı ya da sıcaklık en kötü -2 ler civarında olsaydı şu an belki de bu civarda yollarda 5 cm kar örtüsü olacaktı. Bakalım gündüz yağışı bize güzel sürprizler yapacak mı ?
Kısa süre içerisinde yoğun yağış kütleleri gelmeye başlıyor, ilk Avrupa yakasından başlar sonra da tüm şehir.
Gelsin lütfen artık kütleler saat 8 oldu. Daha yollarda hatta kaldırımlarda bile yok.
Üstelik iPhone un hava durumu uygulaması saat 9-13 arası yağmur gösteriyor. Kafayı yedittirecekler bana.
Maalesef benim için bu gece bekleneni vermekten çok uzaktı. 3-4 gibi rüzgarında etkisiyle kuvvetli bir yağışa tipiye döneceği tahminleri üzgünüm ki tutmadı. Başka bölgeler farklı mı bilmiyorum. Dışarısı bembeyaz, hatta sadece çatılar, yollar değil, rüzgarın ve soğuğun etkisi ile duvarlar bile beyaz. Ama incecik bir örtü, neredeyse şeffaf. Tahminci arkadaşlar tahmini ötelemeye başlamış. Hatta bazıları bir sonraki sisteme başlamış. Elbette bunun adı tahmin, biz ol deyince olmuyor, ancak belki biraz olabilecekleri orta değerlerden verirsek hayal kırıklığı olmaz veya daha düşük olur.
İnşallah bu saatten sonra alırız efsane yağışı, günler sürer hep hatırlarız. Bu uykusuz gecedeki hayal kırıklığını siler süpürür. Kalın sağlıcakla. |
| Konuyu Okuyanlar: |
| efe90, fenerli, snow41, 71 Ziyaretçi |