| |
Perşembe yağışları tehlikeli hat orduya kadar uzar bence mgm temkinli vermiş
anlaşılan o ki istanbulun kuzey kesimleri daha şanslı gibi yağış konusunda boğaz girişinde karadeniz üstünde güzel hücreler var
Gökgürültülü Sağanak Yağış
Beklendiği Yer Yapılan son değerlendirmelere göre İstanbul'da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; bu gece ve yarın öğle saatlerine kadar Boğaz çevresi ve Anadolu yakasında kuvvetli (20-40 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını ve yıldırım tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
Başlama-Bitiş Zamanı 06.09.2018 00:00-06.09.2018 12:00 aslında uyarı yanlış yapıldı istanbul'un kuzey kesimleri denilmesi daha uygundu özellikle sarıyer beykoz şile ağva vb... anadolu yakasında ağza bir parmak bal çalar gibi yerleri bi ıslatır gibi oldu geçti.(kadıköy için)
Kuzeyin yağmuru bizi de bunaltıcı, sinir bozucu sıcaklardan biraz olsun kurtardı. Fethiyede yaklaşık iki buçuk ay aradan sonra ilk kez balkonda terlemeden kahvaltı yapabildik. Nem dusuk, ruzgar mevcut. Tek eksiğimiz ve en büyük ozlemimiz bol yağışlı sistem. Acep buralara yağmur ne zaman gelir? Sistemler önümüzdeki on gün içinde herhangi bir yağmur göstermiyor
Ağva'dan arkadaşlardan haber geldi az önce.
Anlattıklarına göre downburst izlenimi edindim. Şimşek yıldırımlardan uyuyamamışlar. Branda gerili direkler uçmuş. Benim çadır rezil bir haldeymiş, eğilmiş. Gidip bakmam lazımmış.
Arkadaşlar bugün ve önümüzdeki günlerde yağışlar parti parti ve bölgesel olarak Trakya ve Marmara'da yarında öğle saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. Özellikle Karadeniz bölgeleri olmak üzere kuvvetli yağışlar bir süre daha etkili olmaya devam edecek. Karadenizde sistemin en güçlü olacağı yerlerde sel, subaskınları, yeryer dolu ve denizde hortum olasılıkları bulunmaktadır. Bu serin ve yağışlı havalar inişli çıkışlı dalgalar halinde önümüzdeki haftada, hatta ayortasına değin sürecek. Sistemin en zarar vereceği bölge Karadeniz bölgesi olarak görünüyor, buralarda halkın çok dikkatli ve tedbirli olmalarında yarar var. Hızlı bir şekilde sonbahara giriş yaptıksada yinede bu ayiçinde sıcaklıkların tekrar yükseleceği günlerde olmaya devam edecek. Eylül ayı genelde yazdan sonbaharla birlikde, KIŞ'ada hazırlık ve geçiş ayıdır...Zaman zaman yağış ortalamaları çeşitli meteorolojik otoritelerine göre yüksek olacağı belirtilsede, bana göre mevsim normallerinde yağış alabileceğimizi düşünüyorum. Şuda bir gerçek olacakki, artık geçtiğimiz günlerdeki aşırı sıcaklar ve bunaltıcı nemli havalara artık veda ettik ve nefes almaya başladık diyebiliriz. Önümüzdeki dönemlerde yavaş yavaş 2018-2019 KIŞ sezonunun nasıl geçeceği ile ilgili bilgilendirmeler, incelemeler, araştırmalar ve buna bağlı değerlendirmeler yapılabileceği bir sürecin içine gireceğiz. Bu aralar birçok sitelerde bu konuyla ilgili teoriler ve öngörüler peşisıra açıklansada, bence yinede butür açıklamalar için erken olacağını söyleyebilirim. Önemli olan laf olsun torba dolsun tahminleri yaparak koskoca bir KIŞ sezonunu bugünden, birçok verileri hesaplamadan, incelemeden , araştırmadan, sırf benbildim egolarıyla sallama bilgiler vermek değil, deneyimsel, tecrübesel, geçmiş yıllar hesaba katılıp,bu konudaki başarısı ile ünlü meteoroloji sitelerin öngörülerini baz alarak, süreyi biraz daha ileriye alarak tahminlerde bulunmanın daha doğru sonuçlara ulaşılmasına yardımcı olacağını düşünüyorum...Saygılar.. http://www.estofex.org/cgi-bin/polygon/s...recast.xml http://old.wetterzentrale.de/pics/MT8_Istanbul_ens.png https://scontent.fada1-5.fna.fbcdn.net/v...e=5C354951
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| 15 Ziyaretçi |