Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Perşembe sonrası için daha zaman var ve modellerin değişim göstermesi çok olası.
  Beğenenler:
  • SnowPoyraz

Arkadaşlar tahminimce salı çarşamba günleri müthiş DEK ler alabiliriz deniz suyu sıcaklığı soğuk hava ile buharlaşmaya müsait birde kuvvetli rüzgâr eşlik ederse 30-40 cm sadece DEK ler yapar yağış miktarı tahmini zordur modellere fazla takılmamak lâzım serkan bey gerekli açıklamayı gün içinde yapar bizide rahatlatır diye düşünüyorum saygılar
  Beğenenler:
  • Erol Bıldırcın, KMA76, Primavera, SnowPoyraz

İstanbul'da günduz sıcaklıklarının bile 0 in üstünü görmemesi lazım ki kıyılarda bile 50-60 cm kar olsun.istanbula -15-20 ler geliyordu şimdi görünen -10 -12 850 hpa da.Bu da iyi ama 1987 yi bir daha yaşasak çok güzel olurdu .

Bu gece saatlerinden itibaren başlayacak olan kar yağışı 3 gün sürecek sonra 1 gün mola.
Ardından 19--22 Şubat arası yine 3 gün kar alacağız.

Bakalım ne kadar birikim yapacak bunu hep beraber göreceğiz.
Altta kaldım diye üzülme Üste çıktım diye sevinme.

ALLAH ne derse o olacak.

(Son Düzenleme: 02-13-2021, 10:28 AM, Düzenleyen: Xooner.)

Serkan abi DEK konusunda bizi aydınlatır mısın bu sistemde kar haritalarının görmediği dekler olacak mı?
SUDAN ADAM

(02-13-2021, 10:27 AM)zerensefa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan abi DEK konusunda bizi aydınlatır mısın bu sistemde kar haritalarının görmediği dekler olacak mı?

Olacak tabiki Sefa.
Avrupa yakası için konuşursak tahmin edilenin ötesinde yağış ve birikim söz konusu.
Dikey hareket kuvvetli ve sıcaklık tahminlerin çok altında olacak.

Bugün akşam güncel bir tahmin yapabilirim belki.

Dün foruma giremedim
Gerçekten işlerim olduğu için giremiyorum yoksa tahminimiz 180 derece tutmamış olsun bu hiç bir şey değiştirmez.

Olumsuz yorumlar kafanızı karıştırmasın.
Bir çok şey göründüğünden farklı gelişecek..

Kaybettiğimiz birşey yok fazla karamsar olmamak lâzım serkan bey az önce 1 haftalık KAR yağışı periotundan bahsetti bence bu istanbul için müthiş evet serkan bey DEK alacakmıyız parçalı güneşli kar fırtınası yaşanır mı pazartesi salı günleri aydınlatırsanız seviniriz saygılar
  Beğenenler:
  • SnowPoyraz

Diyagramlar gfs yi yalanlıyor geçen de dedim 23 25 i senaryolar eksi 20 ye doğru iniyor artı gfs en sıcak çalıştırma çıkmış yaslanın arkanıza bekleyin olacakları.

Serkan abi bu geceden başlayıp 3 gün sürecek kar yağışı 1 gün mola verecek ardından 19-22 arası devam dedin ancak kafama bir şey takıldı.Bahsettiğin 3. günün son tarihi16 Şubat'a denk geliyor yani Salı gününe,17-18 Şubat tarihleri arasında bizi neler bekliyor aydınlatırsan sevinirim.@snowserkan
süpheci

(Son Düzenleme: 02-13-2021, 10:58 AM, Düzenleyen: Ümittt.)

(02-13-2021, 10:49 AM)тaяaηтυℓa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Diyagramlar gfs yi yalanlıyor geçen de dedim 23 25 i senaryolar eksi 20 ye doğru iniyor artı gfs en sıcak çalıştırma çıkmış yaslanın arkanıza bekleyin olacakları.

Ahmet bey iki senaryo bakip nasıl bu kadar  kesin konusuyorsunuz anlayamadım senaryolarin  hepsinde iki gün önceye göre çok ciddi artış var ortalamayı zaten söylemiyorum bile ana senaryo sıcak çıktı ancak diğer bütün senaryolarda artış var

resim
  Beğenenler:
  • SnowPoyraz

Konuyu Okuyanlar:
Barbegazi, coskunnkartal, hacimuratt, Kartalmustafa, 46 Ziyaretçi