| |
https://www.mgm.gov.tr/?il=Kocaeli&ilce=Gebze
Mgm pazar gunu gebzeye yogun kar vermis Sadece pazara degil pazartesiyede yogun kar var
Beğenenler:
• adakar, Burak1980, Deepsnow, Hasan_iSTANBUL, mehmet karsever, SinemSahin, SnowPoyraz, Snowsedat, volkan34tr
Tahminci arkadaşların yüreklerine sağlık 1 ay önce gelecek olan bu sistemi tahmin ederek bizi girdiğimiz kuraklık modundan çıkartmışlardı. Allahın izniyle herşey yolunda gidiyor.. Değerli tahmincilerimizin, bu sistemden sonra gelecek olan olası yeni sistemler hakkında bir öngörüleri var mı? Aydınlatırsanız sevinirim... Teşekkürler
Sevgi ve saygılarımla..
En trajikomik olanı da her seferinde ters köşe olmalarına rağmen gerek meteoroloji genel müdürlüğünde gerek TV meteoroloji editörlerinde hiç bir kadro değişikliği ya da yaptırıma gidilmemesi. Ya meteorolojiyi umursamıyorlar ya da yerlerine getirilecek yetişmiş kalifiye meteorolog yok.
adakar yazdı (02-12-2021, 12:52 PM)
Profilinizde İl / İlçe belirtimisiniz lütfen.
Az önce güncellenen AIRGRAM ( Atatürk Havalimanı ) verisi, Pazartesi gününe kadar sıcaklıkların 0 derecenin altına düşmeyeceğini 2-4 derecelerde olacağını gösteriyor malesef bu AIRGRAM'ın güvenirliğini son 4 yıldır ve özellikle bu son sistemde 4. levent vs. yıkılrken yeşilköy için yaptığı nokta atışı tahmin ile ben test etme şansı yakaladım benim şimdiye kadar kısıtlı alan olarak kullandığım en doğru çıktıyı veren veriyi sunuyor.
Airgram'a göre Cuma, Cumartesi ve Pazar günü yer sıcaklığı 2-3 derece olacak; yağışın en güzel olduğu zamanlarda bile 2 derecenin altına inemiyor hava bu sebeple araba üstü çatı üstü çimen üstü diyebileceğimiz tatmin etmeyecek kısaca tutmayan ama havada görsel bir şölen olmasını bekliyorum benim bulunduğum bölge için. ( Yeşilköy Havalimanı verisi bunu gösteriyor )
adakar yazdı (02-12-2021, 02:17 PM)
Profilinizde İl / İlçe belirtin lütfen.
@myrex Hadi hiç bir şeyden anlamayan adam bile şu mantığı yürütür. Cuma günü 06:00 12:00 arası sıcaklığı ile Cumartesi, pazar, pazartesi günlerini kıyaslar ve sonra daha rüzgarda şeklini almamışken sabah nasıl kar yağışı olduğunu düşünür. Sonrada der ki, '' Aha Cumartesi, pazar, pazartesi şu mavi çizgi daha da düşüyor, Allah Allah rüzgarda da bir değişiklik var, demek ki yoğun yağış alındığı anlar varken de deli gibi kar yağacak ''
ahhhh ahhhh Serkan Bey in bir postunda seni buralarda görmek istiyoruz demişti, Pazar gününden itibaren.
@myrex
Atatürk Havalimanı Taf raporuna baktım. Bizim beklediğimizden çok farklı değil. Yer sıcaklığı yüksek görünüyor, Yalnız yer sıcaklığını bertaraf edecek bir faktör görünüyor: tipi. Pazartesi ve salı günleri göz gözü görmeyecek bir tipi var. 2004 tadında. Soğuk çekirdek 1929 tadında. Sistemin süresi, blokajı 87 tadında. Sistemin kar yağışı 2017 tadında. Endişe yok, takibe devam
Beğenenler:
• 3uZgibi, adakar, Altıgen Buz Kristali, angelusoO, Burak1980, Deepsnow, EJDER, Emreitsa, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin, kral, mehmet karsever, Memoli86, Mturi, muratg, SinemSahin, snowmanadnan, snowözgür, Snowsedat, Umut Karaman, UzzMaNN, volkan34tr
Öğlen gfs güncellemesi gayet güzel. Bugün ve yarından pek bişey beklemeyin, şov pazardan itibaren başlıyor. Sonu görünmüyor sistemlerin, temizinden 3 atak var maşallah.
AIRGRAM verileri çok güvenilirse neden GEM,GFS,ECMWF vb. gibi onlarca veriye ve diyagrama bakıyoruz ki.
Ayrıca maalesef ülkemizdeki hangi ölçüm sistemi güvenilir veriler veriyor. Neden MGM AIRGRAM yerine ECMWF verilerini baz alıyor? |
| Konuyu Okuyanlar: |
| REALSHADOW, 74 Ziyaretçi |

ahhhh ahhhh Serkan Bey in bir postunda seni buralarda görmek istiyoruz demişti, Pazar gününden itibaren.